Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

marvan 

všechny recenze uživatele

Vyčítat pohádce pro náctileté, že funguje podle jiných pravidel než realita je nesmysl. Naopak, je třeba vyzdvihnout, že se tenhle teenagerský remake Milliusova Rudého úsvitu oproti předloze nebere tak vážně. Více se zaměřil na postavy, samozřejmě to nejsou reálné a životné postavy, ale typologie z různých teenegarských seriálů, krásní modelové, kteří neztrácí styl, ani když krvácí. Právě v tomhle je to zvráceně krásné a zábavné, sledovat postavy alá Beverly Hills, které jsou postaveny před úplně jiný typ problému, než že se Brandonovi rozvázala tkanička. Ale chápu, že na takovýhle druh zábavy musí být divák ochotný přistoupit. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Rudý úsvit po australsku. Teenageři z Austrálie se vzbouřili a začali zatápět invazním vojskům znepřáteleného státu. Scénaristicky kravina, zábavné to však svým způsobem je, navíc OST je hodně povedené, nemluvě o řemeslné stránce věci. A hlavní hrdinka, ač její proměnu v "revolucionářku" nežeru, je opravdu povedená kost. 70 % ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Austrálska verzia amerického Red Dawn, ktorá sa nie moc vydarila. Zlý výber hercov, podpriemerný scenár, málo akcie a navyše dosť slabej na takýto film. Stupídne dialógy a nelogickosti, trápne scény a veľké klišé. Príliš priamočiare a samoúčelné. Red Dawn som vždy žral, ale toto je podpásovka pre každého fanúšika a asi aj pre každého diváka. Nájdem iba veľmi málo pozitív, možno ten vizuál nebol úplne k ničomu, kamera obstojná, ale inak nič. 40% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rudý úsvit pro 21. století se bohužel nekoná. Film, ve kterém parta teenagerů bojuje proti armádě vojáků a hlavní hrdinka řídí kamióny, prostě vybízí k tomu být zábavným a tupým béčkem. Tupé to nakonec je docela dost, ale se zábavou je to o dost horší. Celý film se totiž bere docela vážně a až na pár momentů si z toho tvůrci srandu vůbec nedělají, což v tomhle případě není moc dobré. Akce je celkem dobrá, ale je jí hodně málo a tak většinu času zabírají jenom nudné charaktery a jejich dialogy o tom, jak jde všechno do hajzlu a jedna z postav furt mele nějaký náboženský kecy. Postapokalyptická atmosféra se tu taky nevyskytuje a hezký holky výsledek rozhodně nezachrání. 30% ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Fakt se omlouvám, ale absolutně nic mi to neřeklo. Z popisu to vypadalo dobře, ale nejde si nevšimnout toho, že ten kdo to psal je pěkný lempl..Nejvíc u mě film srážela demence postav. Hned z fleku si vybavím pár těch lepších momentů, jako když "hrdinové" zůstávají stát tupě ve světle někoho, kdo je vyhlíží. Ve spacáku je had, tak to vyklepu ven a nechám ho pobíhat okolo nebo proměna vrchního gangsty ve slušňáka byla také nevyhnutelná a třešnička na dortu byla hláška "Dostal to (jenom) do nohy (takže asi stejně hned běhat nebude), naštěstí šla skrz". Samé klišé, tváří se to sakra hustě, ale mě to prostě neřeklo vůbec nic. Jednu nechám za plakát se samičkou, který se mi fakt líbí. Kdyby někdo sehnal wallpaper 1920x1080 bez nápisů, budu mu vděčný.. :D Jo a doufám, že to bude mít všech 7 filmů podle předlohy, protože pak budu moct konečně říct "Ano, už jsem viděl všechno!" ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • S výdělkem 13 000 000 amerických dolarů se v Austrálii jednalo o nejvýdělečnějším film roku 2010. (sir-dave)
  • Jazyk okupantov je fiktívny, pomiešaný dokopy z mnohých existujúcich jazykov. (Real Tom Hardy)
  • Film vznikl na základě stejnojmenné knihy australského spisovatele Johna Marsdena. Jde o první svazek sedmidílné série „The Tomorrow“. (Mara12)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama