Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lázeňská komedie plná zlodějů a podvodníků, převleků, trapasů a nedorozumění, ale především bláznivého humoru... Televizní komedie scenáristky Anny Vovsové a režisérky Zuzany Zemanové Šejk se odehrává v malých léčebných lázních někde na severu Čech. Podařená partička ochotnických herců se zde skrývá před zákonem, aby se co nejdříve dostala do ciziny a unikla tak zaslouženému trestu za vyloupené klenotnictví. Rozpory však neexistují pouze uvnitř této skupinky, ale i mezi ředitelem lázní a ženským personálem, především mezi ředitelem a jeho vlastní dcerou, masérkou. Ta mu odepře poslušnost a dává výpověď ve chvíli, kdy náhrada za ni neexistuje. To vše přináší řadu komediálních situací, ve které nechybí ani převleky mužů za ženy a není v nich nouze o smích. Komedie Šejk tak připomene slavnou a úspěšnou divadelní hru i film Charleyova teta. Televizní film Šejk má ctižádost stát se situační crazy komedií, tedy žánrem, který na naší obrazovce v rámci dramatické tvorby absentuje. V hlavních rolích se představí Jaroslav Dušek v roli ředitele lázní a Miroslav Táborský v úloze vydařeného šejka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Prostředí 5/10/// +Polívková byla roztomilá, hudba celkem hezká, občas to byla sranda -je tu i pár méně oblíbených herců, konkrétně Dušek, Medvecká a Tomicová, dějově je to stupidní blbost/// Trošku to pobavilo, něco bylo pěkné, ale že bych po považoval za kvalitní film na nedělní večer, to se opravdu říct nedá./// Celkem 52%/// ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Jaroslava Duška mám ráda, ale myslím si, že nemá zapotřebí hrát v takovém stupidním filmu. Ostatní herci jsou víceméně béčkoví, tam se to dá alespoň pochopit. Jinak tato rádoby komedie byla spíše tragedie a rozhodně neměla co dělat v hlavním vysílacím čase. Ten jeden bod je za Jaroslava Duška, kterého si jako herce jinak vážím. ()

Reklama

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

potvrzení známé pravdy že když se při natáčení sejdou kamarádi a známí, každý si něco zahraje (jirka dědeček ad.) a válejí se smíchy, divák tak obvykle nečiní. Když vzpomenu na Eine Kleine Jazzmusik a tehdejší citlivou práci paní režisérky, poněkud mi běhá mráz po zádech nemluvě o pocitech děsu (doporučuji si pustit Bože, jak hluboko jsem klesla). ()

Thorian odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu České televize vysílat české filmy, nicméně všechno má svého meze a ŠEJK tuto mez velmi výrazně překračuje, protože takhle hrozný film jsem dlouho neviděl. Opovážlivost s jakou paní Zemanová - jejíž jméno jsem viděl poprvé a pevně doufám, že i naposledy - natočí takovýhle blábol a odváží se nazvat ho "situační crazy komedií" je na kulku do hlavy, bez pardonu. Že prý tento žánr "na naší obrazovce v rámci dramatické tvorby absentuje". Jestliže se bude dále točit takovýmto způsobem, tak jsem velmi rád, že absentuje! Málokdy se mi stává, že by mě něco ve vysílání našich televizí tak moc naštvalo. Nyní se tak stalo, zvláště proto, že peníze, které šly na tuhle slátaninu, mohly být použity někde jinde a stoprocentně daleko účelněji. Jasný kandidát na nejhorší film (jestli se to tak dá vůbec nazvat) roku. ()

butnot odpad!

všechny recenze uživatele

V hodnocení inscenací České televize jsem obvykle velmi vstřícný a z většinou z nich bývám celkem spokojen. Zde mi však bylo od první minuty jasné, že toto je opravdu velký úlet. To je prostě na výpověď dramaturgů ČT. Že to je schopen někdo napsat, chápu. Ten samotný námět nijak špatný není a snad by se z toho i něco obstojného vytvořit dalo. To by ovšem autor scénáře musel oplývat nápaditějším myšlením, film musel mít úplně jinou režii a také herce, kteří chtějí hrát a ne si z hraní dělat legraci. Skoro to vypadá, jako by si pár herců z prestižních pražských divadel udělalo prázdniny a tam se všem vysmáli. Ovšem přesto zůstane nevysvětlitelné, jak něco takového se může dostat do prestižního času v neděli večer. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama