Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

bif 

všechny recenze uživatele

Každý národ rád vzpomíná na doby svých největších sportovních úspěchů, ale Nagano bylo víc. Byl to turnaj, kde byli všichni nejlepší hokejisté světa a všichni na vrcholu sil. Každý toužil vyhrát a dal by za to možná i život. To, že jsme tento turnaj vyhráli my, se nedá zapomenout. Dodnes si vzpomínám na mini-knížečky o jednotlivých hráčích, které jsme četli ve druhé nebo třetí třídě, i když jsme ještě skoro neuměli číst. Nádherné časy. ()

Blackhawks 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na to ráno kdy jsme hráli finále. Bylo mi 5 let a díval jsem se s otcem na finále zimní olympijády v ledním hokeji, kde jsme hráli my. A ten okamžik, kdy Svoboda vstřelil jediný gol utkání, si pamatuju zcela zřetelně dodnes. A oslavy v ospalé nedělní Opavě na ulicích...to bylo úžasné !! :D ()

Reklama

korok 

všechny recenze uživatele

Původní dokument stvořený ihned v roce 1998 o největším úspěchu naší hokejové historie, možná nejenom hokejové. Mám ho ještě i někde na videokazetě a pamatuji si jako 12letý kluk, že jsem si jej nesčetněkrát pouštěl. Jsem rád, že jsem si jej nyní připomněl na YouTube. Vím, že u takovýchto dokumentů promlouvá do hodnocení hlavně srdíčko a nostalgie ale i zpracování dokumentu myslím není co vytknout, to co měl, tak dokument ukázal. Včetně nezapomenutelných komentářů Petra Vichnara a Roberta Záruby ze živých přenosů. Jenom mi není jasná jedna věc. Tomuto turnaji se říká hokejový Turnaj století - údajně kvůli tomu, že se poprvé střetli ti nejlepší světoví hokejisté, včetně hráčů NHL. Spíš se zde ale v tomto případě hodí přidat ještě slovo olympijský, protože nejlepší světoví hráči, se přece střetli již o dva roky dříve na Světovém poháru 1996, kde jsme ale propadli. Také slova Roberta Záruby na konci dokumentu, že tímto vítězstvím zažehla ČR vyhasínající plamen hrdosti v hokeji, mi přijdou příliš tvrdá. Vždyť jen o dva roky dřív jsme vyhráli MS a v roce 1997 jsme na něm získali bronz (asi ten nejcennější, protože byl nejtěžší). ()

TheBalrog 

všechny recenze uživatele

O tomhle by měl vzniknout Hollywoodský trhák, jak se podceňovaná parta kluků okolo hvězd Jágra a Haška dostala na samý vrchol ,, turnaje století ". A komentování Roberta Záruby - nezapomenutelné. ,, Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje. Jsme olympijští vítězové. Přepiště dějiny česká republika vyhrála zimní olympijské hry v ledním hokeji " ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Znáte heslo kdo neskáče, není Čech? Zažili jste zblblý dav vyřvávající různá jednoduchá hesla a mající pocit největších frajerů? Chápu, že jsem se svým názorem velmi osamocený, ale to mě - upřímně - nezajímá. Jako kluk jsem si sedl k televizi zády, když jsem byl nucen dívat se na institucionalizovaný sport v televizi. Tak činím i v dospělosti. Protože se prostě nehodlám smířit s tím, že by úspěch party čutálistů (či jiných hráčů) jakkoliv souvisel s vlastenectvím. Ne, prostě ne. Tohle beru jako dokument ukazující určitou událost, mně však tak cizí, že mi nic neříká. Výpovědní hodnotu beru, ale rád to nemám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Slovensko obsadilo na turnaji 10. miesto po 2 prehrách, 1 remíze a 1 výhre s negatívnym skóre 11:13. (Marek1991)
  • Bodové hodnotenie vyhral Fín Teemu Selänne s 10 bodmi, najlepším strelcom sa stal Rus Pavel Bure s 9 gólmi, ktorý sa stal aj najlepším útočníkom turnaja, najlepším obrancom sa stal Rob Blake z Kanady a brankárom Dominik Hašek z Českej republiky. (Marek1991)
  • Medzinárodný olympijský výbor sa dohodol s IIHF a NHL, že vtedy najslávnejšia hokejová liga bude prvýkrát prerušená pre tento typ turnaja, aby na hrách štartovali najlepší hráči, hrajúci v tejto lige. (Marek1991)

Reklama

Reklama