Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

neo93 

všechny recenze uživatele

Výborně podaný dokument o našem největším hokejovém úspěchu všech dob. I když je na něm patrné, že byl vytvořen v tentýž roce, co jsme přepisovaly dějiny. je velmi kvalitně natočen. Ukazuje nejen naši zlatou cestu turnajem, ale podrobně líčí i ostatní zápasy, či týmy, jako např. našeho souseda Slovensko, které se neprobojovalo z kvalifikace do hlavní fáze turnaje. Jednotlivé sestřihy ze zápasů, jsou doplněny také o rozhovory nejen z českými hráči a trenéry. Ačkoli film v zásadě neodhaluje nic nového nebo až tak zajímavého z pohledu dneška, stále nabízí jedinečný záznam událostí z nezapomenutelného turnaje století. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pašák Alby, Dominátor z cihel, zdrcený The Great One a postpubertální mutace hlasu R.Záruby - český Miracle on the Ice.. Už nyní mysticky působící dokument o úspěchu pár chlapců z maličkého státu v srdci Evropy, kteří se několik dnů honili na japonském ledě za černou gumou (guma s malým G, Jirka Šlégr je pochopitelně bílé pleti) a vybojovali vítězství, jenž přesáhlo hranice samotného sportu. Hoši, děkujem..! ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Mnozí tady hodnotí výkon týmu a zážitek, jaký jsme z toho všichni měli. I já jsem samozřejmě rád, že jsem to mohl zažít na vlastní kůži a i teď při pomyšlení na tento úspěch mi leze mráz po těle a do očí se derou slzy dojetí. Nicméně dokument je pouze sestřihem momentů, rekapitulace. Nic navíc - rozhovory, zajímavosti ze zákulisí, více okolností o turnaji. Na koukatelnosti se nejvíce podílí samozřejmě úspěch samotný, ale i komentáře komentátorů. Jako dokument průměr. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Člověku se tají dech i po těch letech, co uplynuly od otevření zlaté brány olympijského turnaje. Doufám, že Nagano nebylo posledním olympijským vrcholem českého hokeje. V dnešní době lačně vyhlížíme tak silnou generaci hráčů a utíráme nostalgické slzy po partě, která dokázala porazit ty nejlepší týmy světa v nejsilnějších sestavách. Nezapomenutelné po všech stránkách (zápasy, góly, Haškovy zákroky, výroky hráčů i komentátorů ČT, následné oslavy)... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kus sportovních dějin.. spanilá jízda plná emocí, ostatně jako většina (letních a zimních) olympijských úspěchů našich sportovců, zrovna jako fotbalové EURO 2004, kdy jsme prohrávali s Nizozemskem 0:2 a nakonec zápas otočili (brány finále se nám bohužel po dalších galapředstaveních zavřely po smolném prodloužení proti překvapivým pozdějším mistrům Řekům), Davis Cup 2009 (duo Štěpánek-Berdych) atp. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Ve 27. minutě se na obrazovce objeví tabulka, kde je na prvním místě Rusko s pěti body. Ve skutečnosti však mělo bodů šest. (Yokolobuna)
  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)
  • Medzinárodný olympijský výbor sa dohodol s IIHF a NHL, že vtedy najslávnejšia hokejová liga bude prvýkrát prerušená pre tento typ turnaja, aby na hrách štartovali najlepší hráči, hrajúci v tejto lige. (Marek1991)

Reklama

Reklama