Reklama

Reklama

Kinematograf

  • angličtina The Kinematograph
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Polsko, 2009, 12 min

Hrají:

Maxim Baldry

Obsahy(1)

Vynálezce se blíží k vytvoření dokonalého videozáznamu a nechce prozradit svůj objev veřejnosti dříve, dokud nebude promítat filmy se zvukem a barevně. Ale sny stojí příliš mnoho. Soustředěn výhradně na sebe a práci, uvědomí si vážnost situace až příliš pozdě. (mr.filo)

Recenze (27)

hippyman 

všechny recenze uživatele

úchvatná animace a příběh - spojený padnoucí hudbou - to jsou alespoň pro mě měřítka kvalitního krátkometrážního animáku... tady se to prostě povedlo - v mých očích na 90%. [Festival nad řekou, 2010] ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, spousta emocí, trpký "lumièrovský" závěr.. Tomek Bagiński by měl dostat šanci na celovečerní film pro dospělé. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Standartně perfektní Baginski si říká o celovečerní parádu. Jen škoda, že tam, kde ostatní poprvé u Tomka našli srdce, já ho ztratil. Přesto mu fandím a sleduji ho bedlivým okem. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kinematograf je vizuálně podmanivá jednohubka se silným příběhem a líbivým hudebním doprovodem. Střet osobního a profesního života je sice vcelku tuctové téma, nicméně zde je zasazeno do neokoukaného období vzniku kinematografie, takže je z toho cítit jakási porce "novoty". ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Geniálny krátky film. Možno to nie je úplne ideálny príbeh dvoch ľudí, ale je to svojský a zaujímavý príbeh. Postavy možno nevyzerajú ideálne pre niekoho, ale animácia je úžasná a tiež použité triky. V krásnom svete človek na sklonku svojho života vyrobil vynález pre budúce generácie, ktorý im pomôže v dokumentácii a zábave a pre seba si stihol nahrať svoju ženu, no nakoniec z toho veľa nemal, lebo s ňou nestrávil posledné chvíle života. Realitu nenahradí a navyše mu jeho vynález, s ktorým špekuloval dlhú dobu, aby bol perfektný, vyfúkli iní, ktorí so svojim vyšli na verejnosť skôr. Niekedy niekto veci nedopracuje, niekedy sa s tým až príliš otáľa, čo je druhý extrém, lebo potom to môže byť aj geniálne, no práva a radosť pripadnú iným. Pre mňa to bol síce smutný, no rozumný a vnútorne krásny film. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle pán má neskutečný cit pro filmařinu. Skvělá práce s kamerou, střih, hudba, animace a prostě všechno. Dokáže vytvořit neskutečně napínavou a silnou atmosféru během jednoho záběru a už diváka nepustit. Tohle je další parádní, velice dojemní a silný příběh, který stojí za to vidět a strávit u něj 12 minut života. Těším se na dalšího Baginskiho a doufám, že brzy přijde s celovečerákem. Shlédnout můžete zde: The Kinematograph. Jinak velice doporučuju i další Bakinskiho kraťase, které nejsou uvedeny na CŠFD, ale stojí za to. Např.: The Battle of Grunwald ()

easaque 

všechny recenze uživatele

na tento krátký animovaný film ušil režisér velmi působivý kabát, do něhož zabalil plno emocí, zejména těch dojímavých. Příběh je vystavěn docela dobře, i když od začátku je předvídatelný. Díky preciznímu provedení do velmi drobných detailů musím dát 4*, i když jen slabší, ale to si stejně nikdo nevšimne. Prohlédnul jsem si ho tady - http://vimeo.com/41470036. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Lepší než Hugo a jeho velký objev, protože není o slávě, ale o lidských citech, nevědomosti, zaujetí, prioritách života, obětech, pomoci, pochopení a poťouchlosti světa. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná animácia s drobnými takmer dokonalými detailami, príbeh je ale dopredu predvídateľný, ale zaujme absolútnym koncom. Hodnotenie: 75% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Krásná práce se světlem a hloubkou obrazu, ale možná bych vypustil poměrně zbytečné úmrtí manželky. Jinak velice hezká pocta vzniku a počátkům zvukového filmu. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Bagińskeho animovaná povídka má původ u Mateusze Skutnika v komiksové sérii Revolutions. Komiksový díl Monochrome vypráví o vynálezci kinematografu. ()

Reklama

Reklama