Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je jich pět sester, všechny jsou krásné, něžné a nevinné a všechny umí velmi rychle tasit kolty. Při přepadení vlaku se zmocní kupní smlouvy na ropné naleziště na ranči Little Peak. Mapa naleziště se však ocitne v rukou sourozeneckého klanu Sarrazinových, čtyřem bratrům velí neústupná Marie. Když Louisa odmítne Marii prodat ranč prodat, stojí proti sobě dvě tvrdohlavé ženy. Marie sice drží své bratry zkrátka, ale přesto se jí nepodaří zabránit tomu, aby se nezakoukali do Louisiných sester. Jen obě velitelky si musí zachovat chladnou hlavu, protože o svá práva se hlásí právoplatný majitel. Přichází celý v černém a říká: „Král je vždycky jenom jeden, takže když dva najdou ložiska nafty, jeden má vždy rychlejší kolty.“ Westernová komedie známého francouzského režiséra Christiana-Jaquea (Fanfán Tulipán) stojí na dvou světových hereckých hvězdách Brigitte Bardotové a Claudii Cardinaleové, které jsou zde v nejlepší formě. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

xaver 

všechny recenze uživatele

Pokus o komicky pojatý western. Co jiného nakonec divák může čekat od Francouzů, ti si udělají prču z čehokoli. Tohle se jim však nepovedlo. Nepomohly tomu ani superhvězdy BB a CC. Je to asi jeden z nejslabších snímků v herecké filmografii jak BB, tak CC. Nakonec byly to právě ony, proč jsem se na ten film nedávno díval s velkou dávkou nostalgie. Byly mladé, byly krásné, ale to je tak asi všechno pozitivního, co se dá o tomto filmu napsat. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Westernová kočkovaná aneb Salón krásy ženských linií a proporcí, s erotickými závěsy. Žádané, žhavé majitelky tělesných předností. Samet a kůže. Přehlídkový model á la Marilyn a Jane. Dva magnety pro mlsná mužská oka. "Barbie a Čarodějka. Baronka a Carevna." Aristokratky - magnátky, namočené v loupežích, naložené v moři černého tekutého zlata, touží být. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Na tomto jakoby westernu je nejzajímavější obsazení hlavních hrdinek. Cladia Cardinale i Brigitte Bardot patřili k tomu nejpěknějšímu, co diváci mohli v té době vidět na plátně, byl to tedy dvojitý tahák. Bohužel ten zbytek, tedy scénář i příběh, je naprosto fádní. Western bez zabíjení nebo alespoň střílení je divný western, tady je jen jedna mrtvola na začátek a pak už jen střílení do vzduchu a jedna bitka mezi hlavními hrdinkami. Příběh o tom, že o jeden pozemek s naftovým ložiskem soupeří dvě odlišné skupiny (pět slečen proti dámě se čtyřmi bratry) by mohl dostat pořádný náboj, kdyby se muži nezamilovali do žen a kdyby to na konci nebylo tak sladce řešeno. Co mě však nejvíc dostalo byl závěrečný výbuch naftového ložiska – to byl scénáristický bombónek. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Filmový hřích 70. let, který už dnes v podstatě nestojí moc za vidění, pokud člověk není vyloženě fanda Brigitte Bardot / Claudia Cardinale (existuje-li dnes ještě někdo takový). Druhá zmiňovaná je zde ovšem zcela skvostná a všechny záběry na její úchvatné tělo (ty její prsa!) mi alespoň částečně vynahradily tu příšernou nudu, kterou mi film připravil (obzvlášť v českém dabingu, který zabil veškerý vtip americko-francouzské konfrontace, je to takřka nesledovatelné). Celé to ale překvapivě vyústí do nečekaně pěkného závěru, který mě nakonec potěšil, takže za úplnou ztrátu času to považovat nemůžu. Že ale Brigitte Bardot krátce po tomto filmu sekla s hraním a dala se na bohulibější boj za práva zvířat, lze po zhlédnutí téhle blbosti brát jedině s povděkem. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pokud to měla být exhibice dvou superhvězd evropského filmu v kovbojských oblečcích a úplně blbým filmu, tak to potom jo. Zajímalo by mě, kdo měl ten nápad dát ty dvě dohromady. Páč BB po konfrontaci s CC v jednom filmu musela zákonitě dojít k závěru, že už je stará rašple a bude lepší se na to vysrat. A jak už tu někdo poznamenal, jeden vtip se psem hned na začátku je na komedii fakt málo. Takže jednu hvězdu za holky a druhou za hudbu Francise Laie. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama