Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je jich pět sester, všechny jsou krásné, něžné a nevinné a všechny umí velmi rychle tasit kolty. Při přepadení vlaku se zmocní kupní smlouvy na ropné naleziště na ranči Little Peak. Mapa naleziště se však ocitne v rukou sourozeneckého klanu Sarrazinových, čtyřem bratrům velí neústupná Marie. Když Louisa odmítne Marii prodat ranč prodat, stojí proti sobě dvě tvrdohlavé ženy. Marie sice drží své bratry zkrátka, ale přesto se jí nepodaří zabránit tomu, aby se nezakoukali do Louisiných sester. Jen obě velitelky si musí zachovat chladnou hlavu, protože o svá práva se hlásí právoplatný majitel. Přichází celý v černém a říká: „Král je vždycky jenom jeden, takže když dva najdou ložiska nafty, jeden má vždy rychlejší kolty.“ Westernová komedie známého francouzského režiséra Christiana-Jaquea (Fanfán Tulipán) stojí na dvou světových hereckých hvězdách Brigitte Bardotové a Claudii Cardinaleové, které jsou zde v nejlepší formě. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Do banky? Věřím svoji matraci. Peníze mají zůstat tam, kde se vydělaly." Každýho heterosexuálního muže jistě při prvním pohledu na Marii Sarrazin a Louise Leroi zaujme jejich nepřehlédnutelná inteligence. Ale pánové nenechme se mýlit jejich vzdělaností, protože já jsem si bystře všiml, že jsou to docela pohledný ženy. Jejich pěstní souboj v prachu pak dá namlsat natěšenýmu oku každýho nadrženýho voyera, do jejichž řad se hrdě řadím. Nikdo jiný tento snímek patrně nedokáže ocenit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vzdúvajúce sa a vlniace prsia, schopné pretrhnúť napäté živôtiky (= súčasť ženského oblečenia, kryjúca hrudník) dvoch najkrajších herečiek filmovej histórie sú hlavnými hrdinkami filmu.  Tu nejde ani tak o dej, ten je dostatočne chatrný, tu ide o myšlienku. Myšlienku, že keď sa raz oči sebavedomých a hrdých slečien, dám a paničiek dohodnú, sú v konečnom dôsledku schopné dospieť k výslednej kreatívnej harmónii a solidarite pôvodne nezmieriteľných postojov. Príkladom nech je záverečný parádny jazdecký čiernobiely útvar. Vodcovstvo je nepochybne potrebné nechať ženám. Dôvodom je ladný tvar tela dám, spôsobilý nadojčiť a rozvinúť život. V kontraste s plochými mužskými hrudníkmi, vystrájajúcimi vo vodcovskej pozícii množstvo márnomyseľných hlúpostí, nie v snahe tvorivo sa rozvíjať, ale len v snahe ukojenia vlastných, často pochybných (análnych) túžob. A to len a len preto, že mužské prsné bradavky sú slepou vývojovou vetvou, neschopnou vytlačiť, čo i len kvapôčku životodarného mlieka. Poznámka: Príkladom nech je Slovensko, na čele s blonďatou prezidentkou. Vždy si radšej vypočujem jej príjemný zamatový hlas a oko poteším jej stále inou a väčšinou vkusnou módnou kreáciou, než nenávistno bľačiace reči plejády jej mužských kritikov, ktorí už len pri vyslovení mena "Čaputová" (v ponížení a zhnusení z toho, že ich diriguje žena, nezvládnu často ani vysloviť slovo "prezidentka") krčia a krivia tváre do nenávistných škľabov a grimás. Toto má byť tá alternatíva ženského vodcovstva? Ech. Vyčítajú jej, že je plytká, povrchná, orientovaná na USA a jediné čím sa prezentuje sú šaty a ľudské práva vo svete. Nuž, nevravím, že obsahovo prezidentka je nejaká veľká intelektuálka, ale ak ju porovnám s ostatnými slovenskými prezidentami, vysoko prečnieva. A k obsahu jej pôsobenia: osobne nemám nič proti programu: pekne sa nahodiť, hurá Amerika plus životné prostredie a ľudské práva predovšetkým! Určite lepšie, než nejaké imaginárne národné záujmy v patetickom podaní nejakého nafúkaného postboľševického trotla. Takí, čo slovenskej prezidentke nevedia prísť na meno a opľúvajú ju, kade len chodia, podobne ako samčí puberťáci, pľuvancami si vyznačujúcimi svoje teritórium, tak takí nech si radšej poriadne vyhonia a skľudnia hormón. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

BB a CC jsou krásný ženský, ale od filmu nepožaduju jen pěkný ženský. To bych se mohl dívat jenom na pornáče. Dá se říct, že horší blábol jsem už v tomhle žánru sakra dlouho neviděl. Děj utahanej, zápletka nepřesvědčivá a vyumělkovaná, herci prkení jak zadřené třícky na Brigitině zadnici. Vlastně to je jen tahák na prachy lidí, protože ten film kromě výše zmiňovaných hereček nic nenabízí. Ani se nedivím, že BB se začala starat o zvířata a na nějakou filmovou kariéru se vybodla, když jí nabízeli jen takovýhle role (a to se vsadím, že si vybírala jen ty lepší). Konečná scéna pěstního souboje je celkem reálná, ale jde v ní zase jen o jedno. Ukázat co nejvíc ze sametové pokožky těchto žen a upřímně, kdo o tohle stojí víc, než o kvalitní western s dobrým příběhem a třeskutou pointou. Podle hodnocení ale asi dost lidí, každopádně já ne. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Petrolejářky nemají s westernem téměř nic společného. Je to nějaký francouzský pokus o jakýsi western. Francouzi by si měli hledět své historie kolem svých Ludvíků, francouzské revoluce, ale nesrat se na divoký západ. Proto Petrolejářky tak dopadly. Celé je to postaveno na předních francouzských herečkách té doby, Brigitte Bardot a Claudii Carinale, a až někde v pozadí je pokus o nastínění Ameriky 19. století. [439. hodnocení, 45. komentář, 60%] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak budete tento nenáročný western brať ako hodinu a pol trvajúcu módnu prehliadku vo westernovom štýle, tak jeho pozretie stojí za to. Keďže nie som bohvieaký obdivovateľ krásy BB, viac som si všímal jej štyri kolegyne a tam bolo tiež na čo sa pozerať. Chvíľami sa zdá, že sa z toho vykľuje regulérne porno, ale nasleduje vždy sklamanie :) Ale zase kde inde v tomto žánri vidíte závod na bicykloch a namiesto záverečnej prestrelky fackovanie dvoch ženských s veľkými výstrihmi. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama