Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je jich pět sester, všechny jsou krásné, něžné a nevinné a všechny umí velmi rychle tasit kolty. Při přepadení vlaku se zmocní kupní smlouvy na ropné naleziště na ranči Little Peak. Mapa naleziště se však ocitne v rukou sourozeneckého klanu Sarrazinových, čtyřem bratrům velí neústupná Marie. Když Louisa odmítne Marii prodat ranč prodat, stojí proti sobě dvě tvrdohlavé ženy. Marie sice drží své bratry zkrátka, ale přesto se jí nepodaří zabránit tomu, aby se nezakoukali do Louisiných sester. Jen obě velitelky si musí zachovat chladnou hlavu, protože o svá práva se hlásí právoplatný majitel. Přichází celý v černém a říká: „Král je vždycky jenom jeden, takže když dva najdou ložiska nafty, jeden má vždy rychlejší kolty.“ Westernová komedie známého francouzského režiséra Christiana-Jaquea (Fanfán Tulipán) stojí na dvou světových hereckých hvězdách Brigitte Bardotové a Claudii Cardinaleové, které jsou zde v nejlepší formě. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

argenson 

všechny recenze uživatele

Pokud to měla být exhibice dvou superhvězd evropského filmu v kovbojských oblečcích a úplně blbým filmu, tak to potom jo. Zajímalo by mě, kdo měl ten nápad dát ty dvě dohromady. Páč BB po konfrontaci s CC v jednom filmu musela zákonitě dojít k závěru, že už je stará rašple a bude lepší se na to vysrat. A jak už tu někdo poznamenal, jeden vtip se psem hned na začátku je na komedii fakt málo. Takže jednu hvězdu za holky a druhou za hudbu Francise Laie. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Westernová kočkovaná aneb Salón krásy ženských linií a proporcí, s erotickými závěsy. Žádané, žhavé majitelky tělesných předností. Samet a kůže. Přehlídkový model á la Marilyn a Jane. Dva magnety pro mlsná mužská oka. "Barbie a Čarodějka. Baronka a Carevna." Aristokratky - magnátky, namočené v loupežích, naložené v moři černého tekutého zlata, touží být. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Filmový hřích 70. let, který už dnes v podstatě nestojí moc za vidění, pokud člověk není vyloženě fanda Brigitte Bardot / Claudia Cardinale (existuje-li dnes ještě někdo takový). Druhá zmiňovaná je zde ovšem zcela skvostná a všechny záběry na její úchvatné tělo (ty její prsa!) mi alespoň částečně vynahradily tu příšernou nudu, kterou mi film připravil (obzvlášť v českém dabingu, který zabil veškerý vtip americko-francouzské konfrontace, je to takřka nesledovatelné). Celé to ale překvapivě vyústí do nečekaně pěkného závěru, který mě nakonec potěšil, takže za úplnou ztrátu času to považovat nemůžu. Že ale Brigitte Bardot krátce po tomto filmu sekla s hraním a dala se na bohulibější boj za práva zvířat, lze po zhlédnutí téhle blbosti brát jedině s povděkem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Antiwesternová komedie, která pouze a jenom dokazuje, že Francouzi by se na Divoký Západ pouštět neměli, a to ani když trapnými postavičkami typu maršál chtějí parodovat skutečné westerny...celý film se točí v podstatě jen a pouze okolo BB a CC a jejich více či méně odhalených těl, a až kdesi v pozadí za tím je cosi co vzdáleně připomíná Ameriku konce devatenáctého století, ale to jen aby se neřeklo. ** jsou za hlavní představitelky, které ve své době zaslouženě patřily mezi nejkrásnější ženy světa a z Petrolejářek budete mít určitou šanci pochopit proč tomu tak bylo. Jiný důvod pro sledování tohoto filmu neexistuje. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na Brigitte Bardot a Claudia Cardinale, aby si člověk pod sebe vzal bryndák, protože to jsou fakt kočky pětikočky. Co se herecké stránky týče, tak Céčko bere blonďatý Béčko o parník a co se děje týče ? Cha., stačí jeden záběr do výstřihu Cardinálky a jeden svůdný pohled Bardotky a chlap má o děj postárano na 14 dní dopředu. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno