Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejpůsobivějších "malých velkých filmů," jaké jsem v poslední době zhlédla. Skvělý scénář, zpracování a výborné výkony, zejména Charlie Hunnam byl parádní a nechápu tu spoustu kritických odezev na jeho výkon. Chemie mezi ním a Liv Tyler je elektrizující a tvoří hnací motor celého snímku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Bůh je ve všem. Třeba i v mém kredenci! Kdo jiný by byl schopen stvořit tak nádherný kus nábytku??" "Vidíš, vole, a já si až doteď myslel, že IKEA!!" Nepodaří li se vám přesvědčit pana fanatickou kudlanku o iracionalitě jeho počínání, zkuste "požádat" jeho manželku. Schválně, jestli vám jako bližní odpustí, nebo najde ve Firemním almanachu nějaký ten žalmík, jehož patologický výklad připustí možnost, že Generální ředitel nemyslel to "Nezabiješ" až tak doslova. No, stopro něco vyhrabe a bude i nadále s Kreatorem zadobře! Výživná religiózní trachtace, po jejímž zhlédnutí bude Benedict se svými červeno- a černoprdelníky urychleně shánět nějaké to suché dříví na podpal a pídit se ve Vatikánu po palečnicích. Nevím, jmenuje li se to Ledge podle obsahu, nebo proto, že hlavního hrdinu splácali v petriho misce z kmenových buněk Heatha Římsáka, t.č. na předávkované, nicméně kopie je to téměř dokonalá. Docela dobrý herec a sympaťák, kterému však v polovině filmu trochu dojde optimismus poté, co Tajlerka konečně! vytasila své povislé trojky, které si patrně vytahala kojením elfů v Lórienu. No, musím říct, že dokonce i já odvracel zrak vzhůru a raději se bavil představou, co všechno by se dalo nacpat mezi její odulé rtíky. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi rychle mě tento příběh vtáhl a nedovolil mi ani na chvíli se zaobírat čímkoliv jiným než sledováním Chapmanova snímku. Film, jež začíná jako thrillerově laděné drama, se brzy dostává do romantického žánru, aby nám ke konci naservíroval thriller s příchutí dramatu. Možná jsem si teď zbytečně pohrával se slovíčky a škatulkováním, avšak tohle prolínání jednotlivých žánrů jsem intenzivně vnímal již během sledování. The Ledge má sice nějaké slabiny, zejména v logice, ovšem jako celek funguje perfektně a nemám problém mu dát plný počet. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, které umocňuje pocitová hudba provázející nás celým filmem. Liv zde byla jako Shana tak křehká a nádherná. No a vyřčená otázka Máš odvahu zemřít za to v co věříš? obsahuje zcela jistě hloubku celého tohoto jedinečného příběhu. Zatím to nejde jen tak přejít, tak moc mě to zasáhlo ... (ovšem po přečtení verbalovo komentáře se mi úsměv pomalu vrací zpátky) ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Co je potřeba k natočení slušnýho dramatu? Pár dobrejch herců a střešní římsu. Charlie Hunnam je velkej sympaťák a Terrence Howard je fakt výbornej herec. Ačkoliv se drama projeví až ke konci, tak film svižně plyne a nenudí. V těžký životní situaci se rázem nachází hned čtveřice postav, ale jen jedna je převyšuje a celý to ovlivňuje, a to je právě Gavin v podání Charlieho Hunnama. Závěr mě dostal. Za posledních cca 15 minut 4 hvězdy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama