Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parodie na detektivní příběhy o šlechetných lordech a nebezpečných zločincích... V pražském Smetanově divadle probíhá představení Bizetovy "Carmen". Postarší hudebník Emil (O. Nový) hraje na bicí nástroje, a má proto dost času, aby mezi jednotlivými úkony mohl číst román Fantom Morrisvillu. Jako sir Hanibal tak ve svých představách prožívá velká dobrodružství: Hanibalovy svatby s krásnou Clarence (K. Fialová) se zúčastní i inspektor Brumpby (J. Marvan) a mladý kriminální reportér Allan Pinkerton (V. Olmer). Po obřadu se objeví v Clarencině pokoji její bývalý manžel, považovaný za mrtvého, dobrodruh a zločinec Manuel Diaz (W. Matuška). Ten se chce zmocnit Clarence, ale především jejího majetku, kterého by nabyla po smrti svého nového manžela. Proto začne Diaz usilovat o Hanibalův život… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Co to bylo?" - "Facka. Dostal jsem ji, jen jsem tam vlez." - "A dobře vám tak!" Rád jsem si připomněl tuhle parodickou parádu plnou skvělých herců a skvělých a navíc krásných hereček (ach, ta Květa Fialová!), která sice nedosahuje kvalit Limonádového Joa, nicméně i tak je velmi snadno oblíbitelná. Čtyři a kousek. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Humournost scénáře je do značné míry postavena na tom, že někdo se k někomu připlíží a udeří ho zezadu tupým předmětem do hlavy. Krom toho je tam ale pár podařených fórů, které u nás vzbudily dokonce hlasité výbuchy smíchu. Vzhledem k tomu, že si uvědomuji, jak je nesnadné natočit vtipnou komedii, uvažoval jsem o čtyřech hvězdičkách, ale pak jsem si vzpomněl na Matušku a jeho odporné krákání ve filmu, a moje nadšení ochladlo. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Povedená filmová parodie na brakové čtivo...potažmo brakové filmy. Bořivoj Zeman rozvíjí to, co začal Martin Frič ve své Pytlákově schovance (propojení v podobě Oldřicha Nového i v osobě scenáristy Františka Vlčka) a co posléze mistrovsky dovedli k dokonalosti pánové Oldřich Lipský a Jiří Brdečka...což je v podstatě celá linie české filmové parodické školy... ()

1945 

všechny recenze uživatele

Asi na to nemám geny - nudilo mě to... Některé vtipy byly docela povedené - našel bych i zajímavé postavy z filmu: Pinkerton, Hanibal Morris (Olda Nový) a fakír omámený hašišem. Vedlejší téma s nudícím se členem orchestru nebylo špatné... ale Matuškovo bandžo se skrytým samopalem prostě nemohlo zachránit tak předlouhou fádnost této ,,komedie" ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po již x-tém shlédnutí Fantoma Morrisvillu od jeho vzniku jsem nenacházel nic, co by mi tato studená komedie suchého anglického humoru mohla ještě nabídnout. Snad občas jen pouhý náznak úsměvu na mé tváři. Hlavní roli v této parodii přisuzuji jednoznačně panu Janu Skopečkovi, který herecky dominoval. V žádném případě netvrdím, že se jedná o nepovedený kus. Mnohým, kteří ještě neviděli jistě úsměv na rtech vykouzlí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Sídlo sira Hannibala Morrise představuje Hrádek u Nechanic, který se mimo jiné objevil i ve filmu Atentát (1964). (Robbi)
  • Kniha, kterou čte v ději hudebník, má titul "Fantom Morrisswillu" a liší se tak od názvu filmu. (lausik)
  • Sídlo, sousedící se sídlem Morrisvillů, je ve skutečnosti lovecký letohrádek v pražské Stromovce. (rakovnik)

Reklama

Reklama