Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem u filmu Czech Made Man napsal, že Tomáš je naděje, která jednou natočí opravdovou pecku, netušil jsem, že už se stalo. PIKO je film, který v české kinematografii chyběl - něco mezi regulérním filmem, dokumentem a na závěr se nabídne i "beseda" s protagonisty a lidmi, které ve filmu ztvárňují. Nicméně tohle všechno do sebe krásně zapadne a hlavně to na člověka zapůsobí tak, jak má. Když tenhle film skončil, nebylo mi dvakrát veselo, ale na druhou stranu jsem věděl, že jsem právě viděl něco, co (speciálně v Česku) dlouho nebylo a hlavně jsem si potvrdil, že Tomáš je opravdu talent, který pokud neskončí u Ordinací a podobných *cenzurováno*, tak může do naší kinematografie přinést nejeden zajímavý a originální film. Další plus za Rostislava Nováka, jehož talent byl konečně rozpoznán. Tady zkrátka musím jen chválit, prakticky není co vytknout. Od filmu jsem nečekal nic, ale dostal jsem maximum a přesně proto se dívám na filmy. 100 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŠTĚSTÍ SE DÁ VYVOLAT ZNOVU A ZNOVU“..... /// Životní příběh Pavla Gregora, machra, kterej krom toho, že byl závislej – zapříčinil smrt stovkám tisícům lidí. Příběh D. Horyny, machra, kterej krom toho, že byl závislej – mezi prvními vyzkoušel pervitin nitrožilně. Vyprávění P.Zavázala, kterej nebyl závislej, ale postupně se vypracoval na machra v boji proti drogám. Počátky drog v Čechách, 70tý, 80tý a kus 90tých let očima 3 chlápků (z nichž 2 se dostali téměř až na okraj existence), až po JEJICH současnost. Připravte se na jinej dokument, než je třeba Katka. Jasně, i tady nahlédneme do feťáckýho soukromý, ale furt je to spíš o situaci ,,tehdy v ČSSR“, osobních životech a práci policajta. Víc film ,,O NÁS“, než výstražný memento. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se řekne ,,čikuli“, nevidím vzorec (C2HCl3), ale démony. 2.) Vždycky jsem tvrdil, že socialistickej člověk nepotřebuje brát drogy. 3.) Chci vidět další film, kde je řeč o skupině Vitacit. 4.) Moje záchranná stanice má jméno Bohnice. 5.) Beru bezpečně. A jenom jednou. /// PŘÍBĚH **** ()

Reklama

Lyli 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou špatné a vypadají vám po nich řehtáky. Budete mít kruhy pod očima a parazita na mozku, děti! Bu bu bu. Nějak jsem si myslela, že se dozvím něco zajímavého o vzniku největšího drogového fenoménu naší vlasti... Bohužel jsem jen viděla film, který by mě, při promítání v rámci výuky na střední škole, asi vyděsil (což je nejspíš hlavní záměr). Ano, je dobře, že se svět pod vlivem ukazuje bez příkras a patosu. Ovšem pokud jste jako já a zajímá vás víc než děs, nějaká hlubší otázka nebo aspoň podělaná historie, tak máte smolíka. Aspoň vím, čím budu strašit svoje budoucí batolátka. Muhehe! ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Docela dost se mi to líbilo. Umělecky dobře zpracované. Časová linka se mi zdála dost kvalitní. A ještě k tomu tam promlouvají postavy, kterým se to fakt stalo, proč ne? Dobře spracované, zajímavé příběhy a postavy i kamera a scéna byly dobré, co víc si přát. Osobně drogy nesnášim a tento film to ve mě jenom utvrdil, tedy asi splnil svůj účel, takže jednoznačně dobrý. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Řehořek pojal zpracování snad brilantně. Jeho pojetí toxické psychózy a jakési rozdvojenosti člověka, kterého droga ovládne je takřka přesné a velmi dobře imitující. Kdo nevyzkoušel drogy nebo nemá zkušenosti s prezencí lidí feťáků asi ne moc dobře pochopí... ne film... ale otázku proč se do toho P.Gregor pouštěl. Cestu, kterou si feťák projde je opravdu "nezpáteční jízdenka". Člověk i když přestane, vydrží abstinovat nějakou dobu, tak se po čase někdy k tomu vrátí ... otázkou je jestli v té abstinenční době umře, a ne jenom stářím. Horyna měl přesně pravdu někdy na začátku filmu... 25-30% vnímání světa... to je přesně ten jedinej pocit, který je na peří to plus... Ale tím to hasne ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)

Reklama

Reklama