Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Testament 

všechny recenze uživatele

A třebas si mě ukamenujte, ale film Piko jako prevence proti tomu aby lidé začali brát drogy, funguje na 100%. Aspoň je vidět, do jakých sraček se člověk díky (nejen) pervitinu může dostat. stane se z ně troska, neschopná normláně fungovat. Ano, snímek má pár chyb, občasná herecká neschopnost, ale jako celek drží pohromadě a nízká stopáž tomu jen napomáhá.Za mě velmi slušných 76%. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Snímek na pomezí dokumentu a hraného filmu. Popisuje vývin pervitinu v Čechách od 70. lét minulého století. Základním motivem filmu je trojice lidí, kteří v tomto polodokumentu vystupují jak hraně, tak i autenticky. Je to tvůrce vařiče pervitinu Pavel Gregor, vyšetřovatel tehdejšího policejního protidrogového oddělení Zdeněk Zavázal a bývalý zpěvák heavy metalové kapely Vitacit Dan Horyna. Všichni protagonisté filmu žijí a je zajímavé, že Horyna a Gregor pracují v psychiatrické léčebně v Bohnicích jako terapeuti, kde dříve pobývali, aby se ze závislosti vyléčili. Policajt Zavázal pracuje nyní jako barman. Zajímavé téma, zajímavé zpracování a velmi dobře zahrané role všech zúčastněných, včetně hlavní zmíněné trojice, kterou herecky ztvárnili Rostislav Novám ml., Miloslav Konig a Štěpán Benoni. Tvrdý drogy jsou peklo a tohle by se mohlo klidně promítat budoucím smažkám (i když ono by je to stejně lákalo ještě víc). ()

Reklama

Mičl 

všechny recenze uživatele

Jeden z krátké řady dobrých českých filmů a jeden z dlouhé šňůry kvalitních českých dokumentů o drogách v jednom sjetém balení. Historie vařičů pervitinu s nechvalně známými zlatými, českými ručičkami podepřená prologem skutečného zakladatele tohoto "trendu" u nás, se kterým má Rosťa Novák, který ztvárnil jeho roli zajímavé životní spojení což se dozvídáme na konci filmu. Rozhodně stojí za sjetí ehm zkouknutí. ()

beniczech 

všechny recenze uživatele

Zklamání, bohužel, čekal jsem více. Jediným plusem za mě osobně je získání přehledu o této problematice a slušný výkon Rostislava Nováka, díky němuž se tu a tam ve filmu objevila i silnější scéna. Koncepce snímku (dokument + hraný film) mi neseděla, vadila mi kamera a špatná výprava - neměl jsem pocit, že se nacházím v 70.-80. letech. Herecký výkon policajta, Miloslava Königa, je zde na úrovni filmového projektu základní školy. Dále mě iritovala spousta nesmyslů - drum'n'bass v 70. letech, nestárnoucí matka a stárnoucí matka (v polovině snímku je stejná jako na začátku, zatímco syn zestárl o 15 let, v poslední třetině už naopak zestárla a syn je stejný jako v 70. letech). Nedostavilo se zhnusení jako v případě Katky, My děti ze stanice ZOO atd. V neposlední řadě mi chybělo vykreslení člověka pod vlivem (když nepočítám krátký moment ke konci) - co látka vlastně způsobuje - jako tomu bylo např. v LSD made in ČSSR. Škoda... /45%/ ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nejde o celovecerni hrany film, ale o celovecerni dokument, ktery se snazi prehrat nektere vyseky ze zivota fetaku. Chvilemi byl film nechutny (paraziti), ale to, ze farmatika maj vliv na mozek a na lidsky vnimani, neni zadna novinka, takze nechutnosti nejsou (aspon doufam) prvoplanove. Musim ale rict, ze jsem cekala od filmu vic nez jen pouhy doklad o tom, jak zly drogy dovedou byt. Chybi mi pribeh. Proto davam jen dve hvezdicky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno