Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

kisha 

všechny recenze uživatele

Ideální pro děti školou povinné. Dokumentárně-filmová forma funguje dobře, přidává na působivosti, která je ve filmech typu "Drogy jsou špatné" nezbytná. Herecké výkony působí často amatérsky, stejně jako mnoho scén (ples, nemocnice..), z toho důvodu mé průměrné hodnocení, které díky sympatickému Řehořkovi zvedám na 3 hvězdy:) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem u filmu Czech Made Man napsal, že Tomáš je naděje, která jednou natočí opravdovou pecku, netušil jsem, že už se stalo. PIKO je film, který v české kinematografii chyběl - něco mezi regulérním filmem, dokumentem a na závěr se nabídne i "beseda" s protagonisty a lidmi, které ve filmu ztvárňují. Nicméně tohle všechno do sebe krásně zapadne a hlavně to na člověka zapůsobí tak, jak má. Když tenhle film skončil, nebylo mi dvakrát veselo, ale na druhou stranu jsem věděl, že jsem právě viděl něco, co (speciálně v Česku) dlouho nebylo a hlavně jsem si potvrdil, že Tomáš je opravdu talent, který pokud neskončí u Ordinací a podobných *cenzurováno*, tak může do naší kinematografie přinést nejeden zajímavý a originální film. Další plus za Rostislava Nováka, jehož talent byl konečně rozpoznán. Tady zkrátka musím jen chválit, prakticky není co vytknout. Od filmu jsem nečekal nic, ale dostal jsem maximum a přesně proto se dívám na filmy. 100 %. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Perník, piko, čégo či peří. Aneb první vařiči u nás. Kousek ambiciózního režiséra Tomáše Řehořka má několik nadějných pasáží, solidně kombinuje prvky hraného filmu s dokumentárními záběry. Představuje vařiče a narkomana, expolicistu z protidrogového oddělení i bývalého frontmana metalové kapely, který do toho rovněž několikrát spadnul. Místy má vyprávění šťávu, jindy by si divák představoval podrobnější souvislosti a klidně by se podíval ještě dál. Atmosféra je solidně depresivní, zvuk jen umocňuje bezvýchodnost situace. I když pád na samé dno mám raději v klasické hrané podobě. Díky, nedám si. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Bravo!To, že Tomáš Řehořek má talent sme poznali už v jeho debute ,,Proměny,,.No a s PIKO-m, aspoň mňa utvrdil v tomto názore, že som sa nemýlil.Som rád, že konečne niekto v podobnom materiáli ukázal aj vlastnú cestu ako trochu okoreniť tento námet a vniesť do filmu trochu originality a novoty.Je síce pravda, že dokumentárne cykly brzdili tempo filmu, ale ako som už spomenul nebol to žiaden ,,cover remake á la Requiem for a dream made in Czech Republic,, , ale proste a jednoducho Řehořkovo PIKO s prekvapivo skvelým výkonom Rostislava Nováka. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce bezchybný polodokument, který ukazuje realitu o drogách. Po dlouhé době český film, který si na nic nehraje a svým zpracováním je originální. Po dobu celého snímku vypráví skutečné osoby, kterých se ta událost týká, jinak je hraný herci. Já se poučil a každý člověk by se měl aspoň jednou podívat než si začne s nějakou drogou. Realita je krutá a ty stavy, které opravdový feťák má jsou podchyceny víc ne skvěle. Za mě rozhodně doporučuji i těm, kteří si na českou produkci nepotrpí.. 8/10 = 80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)

Reklama

Reklama