Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Určitým problémem tohoto filmu jsou hlavně dvě věci: 1. není úplně jasný, jestli tvůrci chtěli udělat hranej film, anebo dokument o drogách. Takže skáčeme z jednoho do druhýho a navíc mezi třeba různýma příběhama, který se sice o sebe nějak otírají (3 různý pohledy), ale ve výsledku je to neskutečně roztříštěný a jako celek to není úplně kompaktní. 2. je to flashback do doby, která je desítky let vzdálená, situace byla jiná, všechno (obecně) fungovalo jinak, takže z dnešního pohledu to divákovi zase tak moc nepřináší. To poselství, že drogy jsou špatný, to asi chápe každej, aniž by se na něco takovýho musel dívat. Takže nic moc no... ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nejde o celovecerni hrany film, ale o celovecerni dokument, ktery se snazi prehrat nektere vyseky ze zivota fetaku. Chvilemi byl film nechutny (paraziti), ale to, ze farmatika maj vliv na mozek a na lidsky vnimani, neni zadna novinka, takze nechutnosti nejsou (aspon doufam) prvoplanove. Musim ale rict, ze jsem cekala od filmu vic nez jen pouhy doklad o tom, jak zly drogy dovedou byt. Chybi mi pribeh. Proto davam jen dve hvezdicky. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Podařenej pohled na život a realitu tehdejších feťáků. Českej dokument z českýho prostředí, což pro mě byl v tomhle případě určitě plus. Unikátní mi přišel hlavně realistickej pohled na to, jak to tehdy v takovejch partičkách chodilo. ("Byli jsme prostě hrozně pohodová parta, jeden přines tablety, druhej hořák, třetí poskytl zavšivenou díru pamatující časy, kdy se jí dalo říkat byt a všichni jsme se společně sjeli jako hovada"). Autentický výpovědi skutečnost ukázaly nepřibarveně, nepřikrášleně, ale hlavně ne zbytečně senzacechtivě. Styl prolínání vypravování a hranejch částí byl super (herecký výkony byly ovšem na ránu). (80%) ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Z hľadiska témy o ktorej tento dokument je je to na istých 5* pretože už konečne sa niekto odhodlal (a že práve Češi tak o to väčšie lebo do tochto majú oni najviac čo povedať) zrobiť dokument o tejto droge zla. Z hľadiska filmového a hlavne dokumentárneho nepôsobí až tak silno ako by pôsobiť mal. Dialógy su hlúpe, herecké výkony umelé a celé to na mňa pôsobilo dosť amatérskym dojmom. Ale chválim informácie ktoré sa v dokumente dozvieme, o začiatkoch, história, samotná látka, účinky, negatíva a pod. Koho táto téma zaujíma tak je toto povinný trip, koho nie zbytočne zabitý čas. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)
  • Ve filmu si zahrálo i několik skutečných policistů z Národní protidrogové centrály ČR. (Indy21)
  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)

Reklama

Reklama