Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (82)

Scevola 

všechny recenze uživatele

Vsetko co ste kedy chceli vediet o vesmire, len to nikto nevedel jednoducho vysvetlit. Idealny exkurz (v rozumnej dlzke) do vesmiru pre laikov. Ako uz pisali aj ostatny the story of everything je najlepsi diel, nasleduje time travel a aliens relativne najslabsi. Ked to porovnam s podobne ladenymi serialmi The Universe (2007) a Cosmos (1980), z ktorych som videl par casti, tak toto je ovela lepsie spracovane. 9/10 ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že mě to nebude bavit, přece jenom víme, že na některých fundamentálních záležitostech ohledně černých děr jsem se se Stephenem v minulosti neshodl :-))) ale zaujalo. Hezky to vše zopakoval a konečně člověk, se kterým si krásně rozumím v oblasti mimozemského života a tak nějak filozofie kosmologie vůbec ;-) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dnes už nebožtík pravdepodobne vie, v koľkých veciach sa mýlil. Veril v nekonečný vesmír, v mimozemské civilizácie, ale v stvoriteľa neveril. Všetko vzniklo samo a úplnou náhodou, prvého hybateľa však nikdy nevysvetlil. Z ničoho nemôže vzniknúť niečo. On sám ale povedal, že je veľmi nepravdepodobné, že by život vznikol len tak, ale nepovažuje to za zásadný nedostatok teórie, čo je tak vedecké, ako keď ja poviem, že viem o existencii nacistických koncentračných táborov ale nepovažujem to za zásadný argument proti nacistickej ideológii. Dokument je filmársky spracovaný skromnejšie, nič extra to nie je, svoju váhu dostáva len na pozadí rozprávania známeho génia. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Aliens: Málo zajímavý díl, mnoho spekulací, působí velice úsměvně 6/10, Time Travel: Zajímavá teorie o cestování časem podepřena logickými fakty 8/10, The Story of Everything: Seznámení s vesmírem a lidskou cestou, prchajicí před zkázou vstříc novým poznatkům 8/10 ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Vesmír zobrazený za pomocí líbivých, někdy až krásných (černá díra, Země v počátcích existence) záběrů doprovázených hudbou, která by mohla být i v leckterém velkofilmu. A co je nejdůležitější, veškeré zákonitosti vesmíru a fyziky vysvětlené a doplněné praktickými ukázkami tak, že to musí pochopit snad i ten, kdo jest na pokraji REM fáze spánku, jíž dosáhl za pomoci LSD, mentosu, coca coly a úderu Thorova kladiva. Víc takových dokumtenů, víc! 95% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno