Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yuko Moriguchi je učitelkou na střední škole. Její život se zhroutí poté, co je její čtyřletá dcera nalezena mrtvá v bazéně. Yuko časem zjistí, že se nemuselo jednat o nešťastou nehodu, ale že její dcerka mohla být zavražděna dvěma studenty, které shodou okolností sama vyučuje. Rozhodne se školu opustit, ale ještě předtím se třídě přizná, že viníky rozhodně nehodlá nechat nepotrestané. Šokující drama z prostředí japonské školy podle stejnojmenného románu Kanae Minato. (Sesshoumaru)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (287)

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tak takový filmový zážitek jaký jsem zažil u tohoto filmu, jsem opravdu dlouho nepocítil. Jeden z nejlepších filmů co sem v poslední době viděl. Člověk jen zíral s otevřenou pusou a hltal a hltal a když už si člověk myslí, že ví jak to skončí, nemá pravdu. Opět se potvrdilo, že asijská kinematografie má hodně co nabídnout. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Svěží a svižný thriller s originálně pojatým vyprávěním (formou zpovědí několika hlavních postav) a velkým množstvím překvapivých zvratů. Snímek má široký záběr, divák sleduje poměrně hodně důležitých postav, přičemž snad ani na jednu z nich nelze pohlížet zcela pozitivně. To mi vadilo a rušilo mě to od hladkého diváckého zážitku. Morální ospravedlnitelnost Yukoiny pomsty se totiž časem stává víc a víc problematickou, tvůrci to ale vůbec nijak neřeší. Sympatie se tak minutu od minuty ztrácejí, případně přelévají od původní oběti k původnímu viníku a zase zpátky. Důsledkem toho je, že mám z Kokuhaku dost neujasněné pocity. Technicky bezproblémové, dějově spíš jako podnět k dlouhé diskuzi. 7/10 ()

Reklama

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti minutách budete mít tu čest s perfektním krátkometrážním filmem a po sto šesti s celovečerním klenotem. Promyšlené drama z japonského školního dvora, vrhá stín na okoukané filmy americké střední. Cestou za pomstou se nemusí nutně vydávat muž mstící svou milovanou, či mafián proti svému gangu. Tentokrát je pomsta konána v ženském stylu...důmyslném, bez násilí a slitování. Příběh má promyšlenou kostru na kterou je navěšena řada flashbacků a několik úhlů pohledu. Vizuál filmu přivádí rozkoš pomocí zpomalených záběrů, chladných exteriérů, nevlídného počasí, optických klamů, řady ostrých detailů a hudby, která doprovází dlouhé scény plné emocí. Režisér Kiraware Matsuko pokračuje ve své autorské tvorbě, pravda, místy trochu ulítlé, ale tentokrát to drží stejně pevně pohromadě jako v případě Matsuko no isshô. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V úvode sa zdá, že učiteľku, ktorá prišla o malú dcéru, v triede nikto nepočúva. Aspoň do chvíle, kým im neoznámi, že v ich triede sedí dvojica vrahov, ktorí majú na svedomí život jej dcéry. Hustý začiatok, čo? Sú mladiství, preto im nič vážne nehrozí. Jej pomsta je ale dokonale premyslená. Spracovaním je film veľmi netradične pojatý, s množstvom prestrihávaných záberov, hudby a monológov. Aj mnoho dialógov pôsobí dosť chladne, bez emócii a to hlavne preto, že učiteľka je s tragédiou vyrovnaná a ide si pevne za svojou pomstou. Príbeh je naozaj silný a veľmi napínavý, pretože divák dosť dlho netuší, čo si na nich pomstiteľka pripravila. Ak by v dohľadnej dobe vznikol remake tohto filmu, vôbec by som sa nečudoval, pretože si o to doslova pýta. Často sa vraví, že ženy sú pomstichtivejšie ako muži. V týchto dňoch s obavami prechádzam okolo svojej manželky, pretože neviem, či som urobil niečo, čo som nemal. Nikdy nevieš, čo sa ženám preháňa hlavou...80%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Slabí budou vždy ubližovat ještě slabším." Kterak se učitelka rozhodne dát svým žákům poslední lekci. Zvláštní styl vyprávění, kdy se po prvních dvaceti minutách zdá, že film řekl vše podstatné a důležité, dosáhl vyvrcholení, závěru a příběh skončil, ale ono to pokračuje pořád dál. A rozplétá se a rozplétá. Za skvělého hudebního doprovodu (mimo jiné mých oblíbených Boris). 3.5* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Kokuhaku je natočeno podle stejnojmenné knihy Kanae Minato z roku 2008, které se prodalo více než 700 000 výtisků. (Sesshoumaru)
  • Režisér Tetsuya Nakashima chtěl do hlavní role herečku Takako Matsu tak moc, že prohlásil, že bez ní by film vůbec nebýval vzniknul. (Sesshoumaru)
  • 37 studentů bylo vybráno z více než tisíce uchazečů. (Sesshoumaru)

Reklama

Reklama