Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 4

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (281)

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 82%***DVD/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Akce 9/10/// PLUS: kde začít? Netypický soudtrack (americký rap v čínských historických reáliích), přesto si ho oblíbíte, po vzoru Tarantina a Eliho Rotha spousta krve a násilí, potkáte tu mnoho čínských hereckých hvězd, jsou tu odkazy na klasické kung-fu filmy, nechybí pro někoho neoblíbené létání a zároveň absurdní, ale efektní souboje, Lucy Liu v roli která jí nejvíce sluší, Russell Crowe naopak v roli, kterou by jste do něj neřekli MÍNUS: z počátku naprosto šílené, neuvěřitelně splácané všechno na jedno místo, je potřeba si zvyknout, a rozhodně to není vhodné pro každého./// Shrnutí: Na úvod jsem dost nechápal některé wtf momenty: (co tam dělá černoch? Ten černoch je v hlavní roli? Co ta hudba apd. Působilo to směšně. Později to ale vše začalo dávat smysl a pěkně to do sebe zapadalo. Tedy jestli se něco takového o tomhle filmu dá tvrdit. Začal jsem si ho užívat. Nejen akci, souboje a všudypřítomnou krvavou epopej, ale vlastně celou tuto na první pohled nesourodou filmařinu./// PS: Film Pěsti ze železa je úlet roku, ale zároveň žánrová perlička, která se u nás tak často nevidí, proto stojí za zhlédnutí. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bum, Bác, krev stříká až do sousedství a bojovníci mají křídla, neboť vypili 2l redbullu. RZA chtěl možná tímto dílem věnovat poctu starým, dobrým BU-FU filmům, ale jaksik se mu to nepovedlo. Trpěl jsem kdykoliv, když se RZA ukázal na monitoru. Proč ? Neboť jeho mluva, to hihňání se nedalo vydržet. Doufal, jsem že vysolí aspoň jednu srozumitelnou větu. No dále ty b(l)itky, kde bojovníci při utržené ruce, vyprodukují tolik nekvalitně zpracované krve, že by naplnila nejednu hlubokou nádrž. Takže zbývá už jen příběh, který je nudný a v neposlední řadě obsazení, kde mě uchvátil jen Batista. 45 % ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keby to nezostrihávali z evidentne rozsiahlejšieho materiálu, prskol by som aj štvrtý šuriken. Kvôli tomu skracovaniu je prvých cca 40 minút prehustených, až chaotických, bez atmosféry. Potom film konečne naberie normálne tempo a hneď to začne byť fajn, vo finále dokonca veľká zábava. Výpravné, štýlové (ak máte trochu zmysel pre staré kungfovačky), s cool bitkami, výdatným gore (Greg Nicotero, čo dodať), milo mimóznym Russellom a mrákavami šikmookého pôvabu. Vlastne mi tam vadil len ústredný sfetovaný černoch, čo nevie vysloviť jednu zrozumiteľnú vetu. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem doufal, že si RZA svýma novýma rukama ze železa způsobí nějakou ošklivou nehodu. Nejlépe při vytírání otvoru. Řitního. Nestalo se, takže jsem tuhle imbeciliádu dokoukal s takřka vykrouceným krkem. Můj údiv nad tím do čeho je Kventýn schopen nacpat doláre a v čem jsou Russel a Lucy schopni hrát, totiž neznal mezí. Bravo!...Kristovic Ješíši, ono to má pokračování! No nene. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co vedlo Russella k účasti na tomto projektu. Asi si na natáčení Amerického ganstera vyměnili s RZA vyzitky. Pokud jde o RZA (sakra, do skloňování tohoto podivného jména se pouštět nebudu), tak tomu se režisérský debut moc nepovedl a je v něm na první pohled spousta chyb. Nechápu i to, proč si vybral jako svůj debut zrovna kung-fu film, navíc když si chtěl zahrát jednu z hlavních rolí. Ano, černoch-kovář v čínské vesnici. Klasika přeci. Pár dalších pozvaných hereckých hvězd sice potěší, ale ve výsledku je budete spíš litovat, protože celý film působí bezradným dojmem čím chce vlastně být. Sázka na naturalistické pojetí soubojů tak v kontextu celého filmu působí spíš směšně, stejně jako převážně hiphopový soundtrack. Kdyby RZA natočil v podobném duchu souboj gangů na předměstí amerického velkoměsta, vsadil bych boty, že by to dopadlo rozhodně líp. Koukatelnost filmu tak vlastně zachraňují Russell Crowe, sympatické asijské herečky a vcelku slušné akční finále. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)
  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)

Reklama

Reklama