Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (541)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Bikeři všech zemí, spojte se! Formálně nápaditý akční cyklothriller plný adrenalinu a obrazových vychytávek. Kamera mrštně kličkuje ulicemi Velkého jablka, usměvavý čipera Joe šlape, až se z něj kouří a Michael Shannon je lepší „Bad Lieutenant“ než Keitel s Cagem dohromady. Soundtrack tepe, kola se točí a celé to uteče dřív než stihnete říct kravina na kvadrát. Sorry, ale spinningová storka o poslíčkovi páchajícím jednostopý carmageddon ve snaze zvýšit v New Yorku počet nelegálních imigrantů z Číny? To jste si nemohli vymyslet něco důvtipnějšího!? Za čtyři, ale bylo to o řídítka. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile pro cyklisty s velmi svižnými a občas vtipnými honičkami, jedním nezničitelným poslíčkem, psychotickým poldou a trochu přihlouplou záminkou, která všechny ty šílené jízdy rozpoutala - ale, komu by na tom záleželo? Film si hraje s časovými rovinami i s rychlými náhledy, jak můžou jednotlivé jízdy skončit. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Štvrtá hviezda je možno viac za sympatie ako za kvalitu, ale nemôžem inak. Mám skrátka rád tieto rýchle filmy (ZBESILÝ ÚTEK, 30 MINUT ALEBO MENEJ). Jedná sa o lepší "adrenaliňák" než francúzke pokusy (TAXI, YAMAKASI). Vo finále Zásielka síce stráca dych, ale je natočená s chuťou... IMHO napriek svojej vizuánej zaujímavosti pôsobí Dania Ramirez na bycykli trochu nevierohodne... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí uznat, bylo to natočené velmi svižně, neotřele a především přítažlivě. Ale! Má to jedno velké ALE. Z hovna bič neupleteš, říká se, a upleteš-li, nezapráskáš. Ono totiž kolo je do akčního filmu tak nevhodný prvek, tak pomalý element, že dá rozum, že to předtím nikdo nezkusil. Zkusili to jiní a nevyšlo jim to. Pozorovat šlapajicího Fýdexe bylo tak nudné, až to bylo směšné. A do toho ta zápletka s čínskými emigranty, no, to potěš prostatu z cyklosedačky uhnanou, fakt. Fakt ne. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příjemná jednohubka, ale více od Premium Rush nečekat. Začátek vypadal zajímavě, ale vše postupně ztrácí šťávu. Potom hrozné kiksy ve scénáři. Hlavní hrdina má dovést rychle balíček, ale má na to cca 1.5 hodiny? Mezi tím se stihne vrátit a dalších mnoho věcí se odehraje? Přišlo mi to dosti nelogické a nemluvím o zlomených žebrech, kde Levitt skákal na kole, jako by byl naprosto zdravý. Pokud si chyb všimnu i já, je to hodně špatné, a proto s hodnocením nemohu vysoko.. 5/10 = 53% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • V roku 2011 spisovateľ Joe Quirk podal žalobu v Severnom okrese Kalifornie, ktorá tvrdila, že film bol založený na jeho románe "The Ultimate Rush" z roku 1998. V roku 2013 ale sudca žalobu zamietol s tým, že ide o podobné diela, ale nejde o krádež autorstva. (Arsenal83)
  • Kolo, na kterém Wilee (Joseph Gordon-Levitt) jezdí, je model Affinity Metropolitan. V době uvedení filmu výrobce prodal speciální edici kola obsahující i sadu filmových samolepek. Autorská firma se zavázala, že divákům nabídne stejný frame set v bílé barvě s stejnými polepy jako měl Wilee, a to za pouhých 475 amerických dolarů. (Adrai)
  • Film byl natáčen ve stejné době jako dokumentární reality show Triple Rush, pojednávající o poslíčcích v ulicích New Yorku. Mnoho postav z řad kaskadérů a postav ze show se objevilo i ve filmu. (Linkyc)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama