Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu mi vlastně nejvíc vadil Radcliffe, který byl bezpochyby nejslabším hercem (ten jeho děsivý harrypotterovský úsměv je hrozný) a pak také hlavní hrdinka, která si tak trochu ve své sobeckosti uzurpovala právo na dva muže, přičemž od toho jednoho vyžadovala, aby byl jen její přítel a bylo jí celkem jedno, jak se cítí on. Ale jinak moc hezký film. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Přestávám v Radcliffeovi spatřovat Harryho, ale herce, který dokáže dobře zahrát lehce jebnuté charaktery. What If není nic originálního nebo invenčního, naopak si bere to nejlepší z žánrových filmů a dobře to vše mixuje dohromady. Bylo to vtipné, dramatické i romantické rovnoměrně bez nějakých klišoidních nebo kýčovitých scén. Příjemný a umírněný film. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie, jejíž hlavní devizou jsou sympatičtí herci v hlavních rolích a to, že působí vcelku přirozeným dojmem, vyhýbá se trapnostem a nabídne pár skutečně zajímavých dialogů. Kromě romantických pasáží i slušně pobaví, takže bez problémů splňuje žánrové požadavky. Zoe Kazan role Chantry sedla dokonale. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato je to spíš hezká osmička, ale konci se daří vydolovat emoce, všichni jsou naprosto přesní (Radcliffe v poslední době hrozně ruluje, Driver stabilně super, Zoe rozkošná) a Dowse nešetří nápady, takže si tam klidně jednu anticynickou pěticípici přihodim. "Sleeping feel-good film of the year" ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

"The best rom-com since 500 days of Summer"? Hahaha, you wish. Na začátku možná je zajímavej námět v úspěšný divadelní hře nebo možná i její předloze - pokud ale jde o film, tak ten prostě nedrží pohromadě. Naštěstí se i tady nějaký ty hezký momenty najdou (např. rozvaha o bezdomovcích, povedenej soundtrack, Adam Driver atd.), jinak je to ale prostě takovej slepenec rádoby vtipnejch a uvolněnejch scének stran romantickýho?/přátelskýho? vztahu, jenže většina z nich je buď neuvěřitelná, zbytečná, nerozvedená nebo prostě bez pointy, ale většinou kombinace tohodle všeho. A to všechno v situaci, kdy je od začátku jasný, jak to dopadne - nehledě na to, že na tu rádoby zajímavou a sofistikovanou otázku "můžou bejt kluk a holka jen svoji nejlepší přátelé?" stejně už každej soudnej človek odpověď zná. Kýčovitý postprodukčně vytvářený záběry hvězdnejch obloh tomu taky moc nepřidávaj - předevšim ale ten film nepřináší vůbec nic novýho, vůbec nic zajímavýho, a ještě k tomu všemu to zabíjí to koště Radcliffe. Jo a taky - jsou filmy/seriály, kde rychlý dialogy fungujou a jsou přirozený (Suits, Newsroom...), ale pak jsou filmy, kde se sice mluví hned a rádoby pohotově, ale prostě to nefunguje a člověk to těm postavám nevěří (jako třeba tady ve What If rádoby štěpnýmu bonmotérovi Radcliffovi). Jednu hvězdičku se mi ale dávat nechce, protože bezesporu je spousta horších filmů, dokonce spousta mnohem horších filmů, kde ani ten Driver, ani Kazan, ani ten soundtrack a ani těch pár vtipnejch replik prostě nejsou. WTF moments: Ty sedací scény na špičatý a do prdele zařezávající se střeše musely bejt fakt příjemný - už to vidim, jak tam někdo leze dobrovolně. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že prevažná časť filmu sa odohráva v Toronte, je možné si všimnúť hneď v niekoľkých scénach (00:07:40 – Wallace so synovcom sledujú horor, 01:19:20 – scéna v bare), že postavy nefandia "domácemu" hokejovému tímu (Toronto Maple Leafs), ale paradoxne ich najväčšiemu rivalovi – Montrealu Canadiens. (mclenin)
  • Hneď na začiatku filmu, presnejšie v čase 00:01:58, si Daniel Radcliffe štrngne uzavretou fľašou piva (je jasne vidieť vrchnák od piva), no v zápätí je vidno, ako pije z otvorenej fľaše. (Marry94)

Reklama

Reklama