Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

Rado H. 

všechny recenze uživatele

Nádhera a nestydím se že jsem u toho brečel. Jsem moc rád že Nick našel svou víru a dokáže ji tak skvěle posílat dál. See You later, bro Nick :) ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

"Nie je nič dobré na demonštrácii fyzických deformácií." Každý človek je výnimočný, len musí prísť na to, čím. Predsudky, pozeranie sa na druhých cez prsty sú rakovinou ľudského charakteru. Krátkometrážne filmy nepozerávam, preto sa ešte ťažšie ako inokedy (nerozhodnosť u mňa celkom bežná) rozhodujem, aké hodnotenie udeliť. Čítam v komentároch, že to je vlastne skutočný príbeh, preto je možné, že po ďalšom pozretí odpálim plné hodnotenie. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý film so silnou myšlienkou. Dej okolo postavy Willa, ktorú hrá Nick Vujcic, mi príde skutočne inšpiratívny. Dokáže povedať niečo divákovi, tak, že sa podvedome začne nad tým zamýšľať a hľadať podobnosti medzi jednotlivými postavami a sebou. Aspoň ja to tak vnímam. Tvorcovia zvolili veľmi pekné farby a celkový “look” cirkusového prostredia je super. Hudba je tiež nádherná. Cirkus Motýľ je skutočne vydarený filozofický film, ktorý vie dosť toho povedať. ()

Khalia 

všechny recenze uživatele

"Kdybys jen dokázal vidět, jaká krása může povstat z popela." Jeden z nejoblíbenějších kraťasů, ke kterým se i po víc jak 10 letech moc ráda vracím. V jednoduchosti je krása. ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vystihuje přesně podstatu toho, že u filmu by mělo jít o sílu příběhu a ne o to, jak dlouho trvá a kolik stál. Jsem moc ráda, že se tohoto tématu neujal žádný Cameron nebo Jackson, kteří by z toho udělali doják za několik "mega". Dokázali by do toho vsunout několik "nezbytných" zápletek a scén a uniklo by možná to hlavní. A tak se tady se ve 20 minutách odehrál jeden silný lidský příběh, který nepotřebuje žádné příkrasy, efekty a kraviny kolem. Když to srovnám s toliko opěvovaným a předraženým tříhodinovým Titanicem, tak se musím opravdu smát. ()

Jamajdzan 

všechny recenze uživatele

Tento film bychom snadno mohli obvinit z nadměrného útoku na city diváka, místy možná až z citového vydírání. Ovšem pokud by se tolik nepodobal skutečnému příběhu hlavního herce, který jak sám říká, zůstává navzdory všem nedokonalostem dokonalým Nickem Vujicicem. Další nádhernou postavou je Mr. Mendéz. Ten si na rozdíl od většiny lidí dobře uvědomuje, že žádný člověk není omyl, a tak postavil svá představení na jednoduchém pravidle: Čím hlubší je jáma beznaděje, tím vyšší a slavnější bude odraz vzhůru, až se z ní povede člověka vyhrabat. A díky tomu můžeme během 20 minut vidět skutečnou proměnu lidských housenek v krásné motýly. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Další kraťas, který ukazuje život takový, jakí skutečně umít být. Je to americké, sentimální až hrůza, hraje to na každičkou citlivou strunu ve vašem těle... a je to nádherné a stojí to za zhlédnutí... :-) ()

habertek 

všechny recenze uživatele

To byla jedním slovem NÁDHERA!!! Jak někdo dovede do dvaceti minut vměstnat tolik lítosti, smutku, soucitu, odhodlání, laskavosti, dojetí, pospolitosti, hrdosti, životní energie, radosti......................................To člověk nevidí ani ve většině filmů trvajících 90 a víc minut! Normálně jsem se u toho rozbulel jako malá holka! Nemělo to sebemenší chybičku!!! ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Pekný krátky film s úžasnou muzikou a zaujímavou "storkou". Pôvodne som si ho chcel pozrieť ani neviem z akého dôvodu vlastne, ale napokon som rád, že som ho videl. "Citové vydieranie" je tomuto filmu podľa mňa neprávom vytýkané, skôr z neho totiž vnímam pozitívne pocity a dojmy, lebo reálne to bolo (aj) o nájdení zmyslu a vôle bojovať a žiť, aj keď s hendikepom. Postava vedúceho cirkusu TOP! ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele

Tento film má bezpochyby hluboké poselství. Skvělá je i vizuální stránka a dobové zasazení, navíc se tu pracuje i se symbolikou. Přesto mi to přišlo takové naivní a hlavní „zachránce“ a jeho přístup mi byl krajně nesympatický. ()

LucMosss 

všechny recenze uživatele

Než abych zde dlouze komentovala, co ve mně tento film zanechal... Nechcete se raději podívat také? Stačí dvacet minut... ;-) ()

osslik 

všechny recenze uživatele

Tenhle dvacetiminutový "kraťas ", motýlek proletěl náhodně kolem a vletěl do mých TOP 10... Velkofilm"Butterfly Circus" by asi nebyl problém, ale : "Ti, kteří mají co říct mluví krátce ….“ Tento film mě říká : mám naději, i když momentálně za nic nestojím a jsem k ničemu. Stačí že uvidím šéfa cirkusu proměn a půjdu za ním. Pak najdu i sám sebe a podle možností se angažuju v roli, kterou pro mě na míru vytvořil on, jedinný dokonalý principál... ()

panWallace 

všechny recenze uživatele

velice silný příběh..pocitově skvěle natočený krátkometrážní film..musím se přiznat že až do konce jsem neodhadl v čem hlavní postava vynikne..kvalitní práce..příjemné překvapení..kam se hrabou Intouchables.. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Jedno velké citové vydírání, které je ale plné elánu, naděje a to je hlavní. Lidi se často posmívají těm, ke kterým nebyl život spravedlivý, ale už si neumí představit, jaké by to bylo být v té samé kůži. Tady je ve dvaceti minutách shrnut a zjednodušen příběh Nicka Vujicice a byla to krásná myšlenka, něco takového vytvořit. Navíc s nádhernou hudbou, která hladí po uších i duši. Co víc dodat...podívejte se sami, z toho človíčka srší život, jak to jen dělá? :) ()

Reklama

Reklama