Reklama

Reklama

Ned si žil spokojeným životem na bio farmě po boku své hippie přítelkyně, dokud jej však jeden nerozvážný incident s marihuanou na farmářském trhu nedostal za mříže. Po návratu z vězení se nastěhuje ke svým sestrám... V žádné rodině nesmí chybět – černá ovce, která je vždy o pár kroků pozadu. Zvláště pak, má-li si dát do pořádku život. Pro sestry Liz, Mirandu a Natalii je to jejich věčně pozitivní bratr Ned, bývalý majitel organické farmy, jehož neskonalá ochota spoléhat se na poctivost lidstva způsobuje jeho osobě nemalé problémy. Normálně by byl naprosto nepoužitelný, ale jednou je to jejich bratr, takže když ho opustí přítelkyně a vyhodí ho z farmy, jsou to opět sestry, kdo zavelí k záchraně. Každá ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet, ovšem bratrova neotřesitelná víra v naprostou upřímnost jim obrátí životy vzhůru nohama. Avšak i díky tomu si všichni v rodině nakonec uvědomí, že jeho víra v lidi kolem sebe není zas až tak hloupá. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (194)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Mám tě moc ráda, Nede…“ – „Já tebe taky, mami.“ – „I přesto, že jsi nikdy neměl pořádnou práci, i přesto, že jsi byl ve vězení, a i přesto, že mi asi nikdy nedáš žádné vnouče.“ Nenáročná, milá pohodovka se sem tam úsměvnější scénou či hláškou. Jejím nejsilnějším článkem je však více než sympatické herecké obsazení (Emily a Zooey jako filmové sestry!), se kterým je radost tu hoďku a půl strávit. Na druhou stranu, člověk do toho tak nějak musí jít s tím, že je film absolutně předvídatelný a nepřekvapí ani svými životními modry, které průběžně divákovi dávkuje (co ovšem oceňuju, je relativní nevtíravost, se kterou se to snaží provádět). Je to tak mezi 3/4*, ale za tu malou poctu Růžovému panterovi (resp. Peterovi Sellersovi) volím vyšší variantu. „Hele, Jane už se nějakej ten pátek snaží pronajmout tu starou stodolu. Kdyby se ti povedlo dát dohromady dvouměsíční nájem, možná bys mohl...“ – „Fakt?! Kolik to stojí na měsíc?“ – „No, chtěla 400 dolarů za měsíc, ale tobě to pronajme nejspíš za…500.“ ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měli přejmenovat na Our idiot director nebo rovnou a bez příkras na Our idiot movie and some shit. Není to ani komedie ani drama, tak co vlastně? Poetický film o jedné netypické rodině, kde se jeden z aktérů idiotsky dostane do vězení, ale rejža těží z malého dramatu jeho ještě víc idiotických sester? Děkuji, nechci více. ()

Reklama

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Hustý. Asi po pěti minutách jsem si řekl, že jestli to opravdu skončí tak, jak to skončit nejspíš "musí", tak půjde o sračku gigantických rozměrů. A hle! (Bylo to ještě horší). Každopádně jestli máte chuť potkat nejprvoplánovější vtip galaxie (pes Willie Nelson) a neskutečně tragicky vykreslenýho "idiota", ve kterym by se beztak - nejmíň kousíčkem - našel kdokoliv z nás (takže fakt stěží pochopíte, proč že ho má celý okolí za naprostýho imbecila, co si ani zadek sám nevytře) ... tak směle do toho! Vážně nechápu, jak se takový jména mohly tomuhle bezcennýmu projektu vůbec upsat; čimž teda ale rozhodně nenarážim na čim dál votravnější Zooey - ta tam naopak pásla dokonale. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli nejsou čtyři hvězdičky až moc, ale já se bavil a docela sem se odregoval od drsnějšího humoru, kterému dávám posledních par let přednost. Paul Rudd tu hraje zcele bezelstného hipíka, jehož přehnaná dobrota a upřímnost ho přivádí do nepřijemných (rozuměj "vtipných") životních situací. Celé je to hodně odlehčené a bez děr, Paul Rudd je podlě mě ve své nejlepší roli a naprosto uvěřitelný. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mnohí si myslia, že byť naivným, pravdovravným, úprimným idealistom je pozvánkou k nálepke idiot. Možno sa to tak niekedy v tomto svete javí, ale to nie je chyba tých "idiotov". Nenápadný snímok so slušným obsadením je malou sondou do americkej rodiny a je len škoda, že záver bol príliš zjednodušený. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Rashida Jones a Paul Rudd si spolu ve filmu Kámoš k pohledání (2009) zahráli pár. Zde Rashida Jones hraje přítelkyni Nedovy (Paul Rudd) sestry. (žvanimírek)

Reklama

Reklama