Reklama

Reklama

Hektor je výstřední psychiatr, který je čím dál nespokojenější se svým zaběhlým způsobem života. Své přítelkyni Claře se jednou svěří, že si připadá jako podvodník - přestože ještě nic pořádného nezažil, nabízí rady pacientům, jejichž stav se ani trochu nelepší. A tak se Hektor rozhodne opustit svůj pošetilý, jednotvárný život. Vyzbrojen nezměrnou odvahou a zvědavostí dítěte se vypraví na cestu kolem světa v naději, že se mu podaří najít tajný recept na opravdové štěstí. A tak začíná hrdinské dobrodružství s velmi legračními výsledky. Film Hektorova cesta aneb hledání štěstí, který natočil režisér Peter Chelsom podle celosvětově úspěšného stejnojmenného románu, vypráví podnětný, vzrušující a veselý příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (139)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky klasicky film o chlapíkovi, ktory ma vsetko, ale nie je stastny. A musi precestovat cely svet, aby pochopil, ze mal vsetko, co k stastiu potrebuje. A samozrejme to najhlavnejsie je laska. Šokojuca pointa. Normalne mi bolo z toho na zvracanie. Bohuzial cesta za tymto poznanim nie je poprekladana mnozstvom vtipnych epizodiek ale prave tymi najnaivnejsimi klisoidnymi epizodkami s poučkami jak pre mentalne zaostalych ludi. Dokonca aj epizodka s mojim oblubencom Jeanom Renom mi liezla na nervy. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg vás vezme napříč světem lidskejch tužeb a emocí, který si loňským Waltrem Mittym vytíraj prdel. Když člověk začne štěkat, že to je emocionální hnis a pak přihodí historku o tom, jak by to bylo v jeho životě, sám tím přiznává jaká životní nula to je a že ho film vlastně neskutečně zasáhnul. (mentálové typu RedAK vůbec neví, jak život funguje... natož pak jak to chodí na letišti a v letadlech - v Číně jsem byl a to co píšeš je zvratek první třídy - ono když člověk není idiot, tak je to cestování docela snadný). Hector and the Search for Happiness se v rámci "feel good" filmů řadí na vrchol. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mám rád "feel good" filmy, ktoré sú pozitívne a človek sa cíti príjemne, resp. stále má taký jemný úsmev počas celej projekcie. Na druhej strane ma dokáže neskutočne sklamať až nasrať to, keď sa myšlienka presadzuje nasilu a tlačí sa na pílu. Hector je ten druhý prípad bohužiaľ. O to väčšia škoda, že Pegg je sympaťak a práve tá myšlienka je skvelá. Prvá polovica je ešte znesiteľná, ale v druhej polke sa film prehupne do plytkej, sentimentálnej, povrchnej a symplexnej sračky. Zabitý nápad a v konečnom dôsledku otravná zlátanina pre fanúšikov kníh typu " 3 kľúče k šťastnému životu" a pod.... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Waltera Mittyho (lehce nadprůměrná oddychovka s nabušeným soundtrackem) se roztrhl pytel s filmy o nešťastných chlápcích co se vydaj na džurny poznat svět a najít sebe sama.Ač ten výraz úplně nesnáším tak Hector and the Search for Happiness nemá prostě ten správnej ''drajf'' a místy docela nudí.Nemůže se ani zdaleka pochlubit tak efektivním střihem a povzbuzujícím soundtrackem, který Walter Mitty měl a i když byl mnohem komerčnější a dělaný pro široký publikum, mě stejně úplně nevoblbnul a tu svojí rádoby hloubku si může strčit za klobouk, stejně jako Hector, který jen o trochu míň baví právě tím, že se snaží být artovějším filmem.Některé pasáže mě rozesmáli a potěšila camea pár slavných hvězd, ale jinak šlo čistě o průměr na který jsem buď neměl tu správnou náladu, nebo v něm prostě nic nad 3* hvězdičky není.Místy to bylo moc vážné (afrika) a jediná emotivní scéna byla s tou nemocnou ženou v letadle.Konec v tý budce byl hodně velká kreč.Slušný, ale místy hodně uzívaný průměr, který využil talent Simona Pegga hodně minimálně a Hectore, mít doma nádhernou Rosamund Pike, tak bych stejně bych tu číňanku i tu afričanku vyprášil jak nikdy ;) 65%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jako v každém z těchto hravých a rádoby inspirativních filmů podsouvajících divákovi "rozvracecí" myšlenku, že mít úspěšnou lukrativní práci, luxusní byt a krásnou milující přítelkyni vlastně nestačí, protože tím člověk NEŽIJE, propadá stereotypu a potlačuje autentické pocity (načež musí dát všechno všanc a vydat se na exotickou dobrodružnou cestu za sebepoznáním - zdravíme Waltera Mittyho!), se zde nevyhneme povrchní poetice, nadnesené idyličnosti či vykonstruovaným dramatům. Ale úplně uměle to ve výsledku nevyznívá, možná proto, že pro svou odyseu má vyhořelý titulní psychiatr relativně obhajitelný (pracovní) důvod: hledání a porozumění štěstí, ať to zní sebeklišovitěji. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (1)

  • Předlohou filmu byla kniha "Hector's Voyage or the Search for Happiness" autora Françoise Lelorda, který je také psychiatr. (Domajzlik)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama