Reklama

Reklama

Čínský zvěrokruh

  • Hongkong Shi er sheng xiao (více)
Trailer

Hledač pokladů, známý pod jménem Asijský jestřáb (Jackie Chan), se vydává po stopách artefaktů, které byly v 19. století uloupeny ze Starého letního paláce. Jeho pátrání po dvanácti bronzových hlavách symbolizujících dvanáct znamení čínského zvěrokruhu ho zavede do nejrůznějších světových koutů, od francouzských vinic až na svahy aktivní sopky. Jestřáb se nezastaví před ničím, co by mu při plnění úkolu stálo v cestě. Čínský zvěrokruh nabízí velkolepé dobrodružství, kde se Jackie Chan objevuje v roli, ve které se úplně naposledy v žádném záběru nenechal zastupovat dublérem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V době kdy jsem to viděl poprvé jsem fakt chtěl aby se mi to až nekriticky líbilo a musím teď uznat po repete, že jsem s tím hodnocením těžce přestřelil, takže se bohužel opravdu jedná o nejslabší díl v rámci série Armour of God a chápu výtky většiny uživatelů tady ve zdejších komentářích a to jsou z větší části Jackieho fanoušci. Já si sice nemyslím, že jde o úplný pohřeb série, ale na geniální jedničku ani nadprůměrnou dvojku se to prostě nechytá. Za něco stojí začátek a konec a prostor mezi tím je vyplněný nudnou vatou, nesympatickými postavami a komunistickou ideologií plus tu zbytečnou nabarvičkovanou a zcela umělou pasáž na ostrově ve stylu Pirátů z Karibiku bych úplně vystřihnul, takže dnes zcela objektivně u mě na hraně mezi dvěmi a třemi hvězdami, ale do toho průměru to nakonec překlopím, protože Jackie má pořád charizma a zde ještě i jakž takž bojové schopnosti aby to celé utáhnul, ale ten zbytek těžce kulhá, takže tak.50% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Prostinká a letákově uvědomělá agitka o partě hledačů pokladů (využívajících tak hi-tech gadgety, že by i Ethan Hunt záviděl), kterým pár aktivistů otevře oči a oni začnou navracet "ukradené národní bohatství" do původních krajin (zejména ublížené Číně), postrádá smysluplný a gradující příběh, infantilní humor k úsměvu nepřinutí a snaha o nějaké city či rodinné vztahy absolutně míjí. To všechno bych však přešel mávnutím ruky, kdyby se třetí Božská relikvie soustředila na trademarky série, tedy na neopakovatelné bitky a akrobatické prostocviky. Jsou tu, jenže jich je málo, čeká se na ně dlooouuuho a očividně zhusta si vypomáhají lany a digitálními triky. Film nabízí vlastně čtyři větší akční scény, a i když přepálený úvodní "buggy rollin" a závěrečný WTF skydiving šly zbytečně přes míru, tak skvělá "jonesovská" akce v džungli a především typický Jackieho souboj ve velké padělatelské dílně nakonec vytáhly hodnocení alespoň na průměr. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

S velkým zármutkem musím říct, že se jedná o jeden z nejhorších Jackieho filmových počinů, né-li nejhorší! Nevím, jestli to byl záměr, ale celý Zodiac působí neprofesionálně, počínaje hereckými výkony, logikou, příběhem a akčními sekvencemi konče. Myslím, že podobnému ražení kung-fu filmů odzvonila hrana! v tomto případě se raději stokrát podívám na Yip Mana! 15% ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Film patř do série nazývané Božská relikvie. Několikrát na ni i odkazuje, má podobné vtpky, některé náměty, scény jako by z oka vypadly předcházejícm dlům. Jenže to nefunguje jak má. Rozumím co se Jackie snaží říct, ale příliš se to ztrácí v tricích (poměrně špatných), myšlence lidského souznění (které mám plné zuby od té doby, co jí do mě amíci cpou horem dolem) a něčem co považuji za čínskou agitku (byť se můžu plést a Jackiemu křivdit). Celý film budí dojem, že měl být větším a lepším než jeho předchůdci, ale nějak se v těch tricích a zlepšení utopilo to, co mám rád... Možná by i prospělo film zkrátit o 30 minut. ()

anais 

všechny recenze uživatele

To je těžké. Sledujete to, a je vám naprosto jasné, že Jackie už na to prostě nemá a třetí Armour of god je neuvěřitelná pitomost. Jako celek to nedává smysl, digitální efekty jsou až trapné a celé je to neuvěřitelně naivní. A pak se ke konci Jackie popere na gauči a ten pocit, který jste měli u Drunken mastera, Mistrova syna nebo Police story se vrátí. Najednou to tam zase je. A pak ta bitva ve vzduchu...takže jsem chtěl dát jednu hvězdičku jako infantilní jedničce, ale nakonec dám s přimhouřenýma očima a ze sentimentu 3. Ale jestli chcete vidět něco dokonalého, pusťte si Armour of god 2. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (14)

  • Jackie Chan při natáčení filmu vytvořil dva zápisy do Guinnessovy knihy rekordů. První za nejvíce kaskadérských kousků vytvořených jedním člověkem za celou kariéru a druhý za nejvíce zápisů jednoho člověka v titulcích filmu. Těch měl Chan dohromady patnáct. Podepsal se na filmu jako Scenárista, režisér, herec, producent, výkonný producent, kameraman, umělecký režisér, produkční manažer, koordinátor cateringu, osvětlovač, skladatel, zpěvák úvodní písně, rekvizitář a kaskadér. Předchozím držitelem rekordu s jedenácti kredity v titulcích byl režisér, skladatel a herec Robert Rodriguez. (Raztubyl)
  • Jackie Chan věnoval tento film všem, kteří pomáhají navracet ztracené relikvie domů, svému mentorovi Leonardovi Ho a svým rodičům. (Terva)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama