Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Buenos Aires. Zlodejíček Johnny Farrell (Glenn Ford) sa osudnou náhodou zoznámi s Ballinom Mundsonom (George MacReady), prevádzkovateľom ilegálneho kasína a začína preňho pracovať. Jedného dňa si Ballin privedie novomanželku, speváčku Gildu (Rita Hayworth) a Johnnyho požiada, aby na ňu dohliadal. V Gilde Johnny spoznáva svoju bývalú milenku. Veci sa skomplikujú viac, než by ktokoľvek z nich očakával... (MIMIC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hele, řekněme si to na rovinu, nebýt The Shawshank Redemption, tak tenhle film zde má minimálně o polovinu méně hodnotících. Což by byla škoda, protože pak bychom (včetně mě, samozřejmě) neznali Ritu. Dokonalou, krásnou, nebezpečnou… prostě femme fatale jak má být. Kdyby byl celý film tak dokonalý, jak byla samotná Rita, dal bych bez zaváhání maximum. Ale film se bohužel neubrání slabším a nudnějším místům (konec mi přišel natahovaný). Zkrátit to o dvacet minut tak bych s čistým svědomím mohl říct, že tenhle film miluju. Takhle může jen říct to, co už prohlásil Morgan: "This is the part I really like, when she does that shit with her hair." 80 %. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Rita Hayworth pohodí hlavou a mne bolo jasné, prečo sa ten pohyb stál kultom a pretrváva vyše pol storočie. Jej Gilda je bezpochyby úžasná po každej stránke, či sa smeje, smúti, zúri, spieva, tancuje. Čo sa týka snímku, je klasickou ukážkou film-noir, scenáristicky aj réžijne perfektne zvládnutý, nedá mi však nespomenúť určitú podobnosť s Casablancou ( ústretový policajt, temná minulosť, milovaná žena, prostredie ). ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Rita Hayworth si zaslouzi jen slova chvaly a uznani, femme fatale jako ze sna. Je jen malo filmu, ktere tak vyrazne ovlivni zena, jako v Gilde. Vyborne jsou vsak vsechny postavy a herecke vykony. Cely film provazi prijemne tajemno, kdy se chce clovek dopatrat k nejakym souvislostem z minulosti Johnnyho a Gildy. Ale jak oba hrdinove zmini: "dnes jsem se narodil/narodila", minulost nam zustane utajena. Fantasticka Gilda, vyborne herecke vykony, slusne prostredi, bohuzel jen prumerny scenar a na noirovku malo napeti. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl několik opravdu skvostných noirů, takže Hilda se mnou moc nezahýbala. Možná je to proto, že když si z ní odmyslíte Ritu, tak Vám nezbude nic moc navíc, film jako takový totiž není žádné veledílo. A jak jsem si dokázal smazat všemi tak zbožňovanou Ritu? Jednoduše - její výkon mě ani trochu nenadchnul. Postava pěkná, několikrát hezky pohodí hřívou, ale jinak ... po herecké stránce byla škrobená a afektovaná, po taneční vyloženě neohrabaná, takřka maskulinní, všechny písničky místo ní nazpívala jiná herečka. P.S. Abych jen planě netlachal - pokud chcete vidět ženskou, která svým nevynuceným sexappealem taví filmové plátno, tak zkuste Avu Gardner v "The Killers". ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak a teraz sa skúsme trochu odosobniť a pozrime sa na Gildu ako na film a nie ako na 110 miútovú reklamu s Ritou Hayworth. Áno, stále je to slušná dráma, ktorá sa však rozbehne zhruba v polovici. Potom prináša pomerne rýchlo servírované zvraty, občas si pomôže skratkami, až som sa nestačil prispôsobiť deju. Má krimi zápletku, ktorá je skutočne vedľajšia, ale veľmi zaujímavá a zaslúžila by si viac rozpracovať. Lenže film má za cieľ ukazovať Ritu čo najviac na plátne a zasadiť ju do milostného, osudového, tragického trojuholníka. Áno, aj hlavná dejová linka je zaujímavá, ženy pôsobia na mužov stále rovnako, film nezostarol. 70%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se Rita vrací zpět do Argentiny od Toma plácne Johnnyho přes obě tváře. Ve skutečnosti mu zlomila dva zuby a Glenn Ford držel dokud se scéna nenatočila. (Kulmon)
  • Rita Hayworth ve filmu skutečně nezpívá. (Kulmon)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama