Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

Hees 

všechny recenze uživatele

Apokalyptické anime kde hlavným nepriateľom našich hrdinov budú zombie (chodiace mŕtvoly) (Wau použil som dlhé ŕ). Celý príbeh sa začína na škole. Zopár študentov sa začne brániť hordám zombií a musí opustiť školu. Problémov študentov sa neskôr stanú nie len zombie, ale aj iný ľudia. Každý ma iné zámery a k tomu ešte chce aj prežiť. Takže správanie okolitého sveta a hlavne to, že ľudia sa chovajú úplne sebecky je tu v podstate dobre zachytené aj keď niekedy zjednodušene. Napätie samozrejme je prítomné, ale hlavná chyba je zrejme v tom, že sa treba presúvať z bodu A do bodu B a nevenuje sa anime iným zaujímavejším veciam. Do istej miery je to echci (veľmi jemná erotika). Zopár zaujímavých situácii a záberov tam rozhodne je, ale ako celok je to skôr jemný nadpriemer. ()

Kharsh 

všechny recenze uživatele

Jak je již uvedeno u některých komenřářů zde již napsaných, kdyby tam nebyly ty poměrně stupidní scénky, kdy na obrazovce vidíme jen poněkud přehnané ženské zbraně a ve kterých také zjistíme, jakou barvu spodního prádla nosí hlavní hrdinové (respektive hrdinky), byl by to poměrně slušně koukatelný seriál o zombíkách. Akce je tam dost, krve taky, jako ve správném "zombiňákovu". Avšak kombinace vizuální ukázky spodního prádla a zabíjení zombíků? Nemyslím si, že je to pravé ořechové. Postava prostoduché doktorky, která jako by byla ztělesněním všech vtipů o blondýnkách, nezapadá k ostatním postavám. Pusobí akorát rušivě. Nejzajímavější pro mne byl asi blázen do zbraní a šampionka v kendu. Jen kdyby ty zbraně měla trochu přirozenější. Slabší čtyři hvězdy. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Prý si mám ještě více doplnit vzdělání, co se anime klasik týče, tak jsem tady. Ehm. Znáte takový ten typ díla, které je tak strašně dementní, až je vtipné? Tak tohle zrovna není ten případ. Tohle je vyloženě jen dementní, občas pravda úsměvně dementní, ale v drtivé většině za hlavu se chytající "proč proboha" dementní. Děj ani svět, ve kterém všechny postavy sdílí jednu společnou mozkovou buňku (moje oblíbená zábava je hádat, kdo ji zrovna v dané chvíli používá - většinou asi někdo mimo obrazovku), totiž opravdu nelze brát vážně. Úplně nejhorší na celém seriálu jsou ale postavy a to hlavně ty hlavní. Tu bloncku, co vypadá a chová se jako dojná kráva, bych snad ještě nějak přežila, protože ta je ještě docela neškodná, ale co předvádí Rei a to růžovovlasé individuum (které očividně trpí rozdvojenou osobností, kde se v jedné scéně úspěšně vyhýbá nepřátelům a všem okolo říká, že jsou neschopní idioti, aby v další scéně stála uprostřed vřavy jako tvrdé y a jen brečela strachy), to je kolikrát opravdu daleko, daleko za hranou snesitelnosti a nevýrazní pánové tomu moc nedodají. A co pak dělat, když jsou všechny naše hlavní postavy na zabití? Naházíme tam k nim spoustu strašně zlých a škaredých lidí, aby oproti nim naši hrdinové působili sympaticky. To je přece logické, ne? Ve výsledku je tak nejzábavnější postava ten psychotický, sadistický učitel, protože toho se aspoň nesnaží prodat jako klaďase a svými dramatickými projevy a mácháním rukama v každé scéně mě upřímně opravdu rozesmíval. Fanservice komentovat radši nebudu, ale když to srovnám třeba s takovým podobně explicitním, o 5 let mladším Prison School, tak to bylo aspoň vtipné. Ale na druhou stranu, přiznejme si to na rovinu, fanservice je asi to jediné, co tento kousek může nabídnout. 3,5/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitativně sice někde mezi 3 a 4, ale když já mám rád zombíky a prvoplánové tlačení naleštěných prdelek a houpajících se cecků do každého druhého záběru mi nevadí, tak tam klidně tu čtvrtou na oko dám. Sem tam lehčí nelogičnost(demenci z osmého dílu budu dělat, že jsem neviděl), nejde to moc do hloubky(jakože vlastně skoro vůbec), ale je to svižné a dynamické animéčko, které děj posouvá pořád kupředu a těch 12 dílů uteče jako nic. Škoda, že nedošlo na nabízející se pokračování protože takhle utnuté to vlastně ke konci vyšumělo trochu do prázdna....ale neva no. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Fanservisová apokalypsa v níž nejsou záběry na detaily nevhodně oblečených/neoblečených dívek něčím navíc, ale naopak tvoří společně arzenálem zbraní a spoustou krve integrální součást seriálu. Nejlépe je to vidět v desátém dílu, který přísun jmenovaného podstatně omezí a v důsledku se stane naprosto otravným a nudným, protože o nějakou přesvědčivou psychlogii nebo propracované postavy se seriál opřít nemůže. Pochvalu zasluhuje důslednost s jakou nás autoři valí zmiňované atrakce a především vynalézavost s jakou je dokáží kombinovat - obzvláště se vybaví záběr na poprsí absorbující ve zpomaleném záběru zpětný ráz po výstřelu z pušky, čemuž předchází rychlá instruktáž, jak z oné zbraně střílet; nebo krvavý "déšť" při jízdě na motorce. ()

Galerie (374)

Zajímavosti (3)

  • Benzínová pumpa so znakom Shell sa v seriáli volá Shaun, čo je odkaz na zombie komédiu Súmrak mŕtvych (2004). (Kadas97)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Daisukeho Satōa. (Claude Speed)
  • Ve 4. díle použije Takashi Komuro lehký revolver Smith & Wesson Model 37. (Zdroj: imfdb.org)

Reklama

Reklama