Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický celovečerní veseloherní film. Starý londýnský taškář zanechal podivnou závěť, v níž přikazuje svým příbuzným splnění komických úkolů, chtějí-li získat dědictví. Hnáni touhou po penězích, brzděni podle své povahy svými názory, svou letorou, svou společenskou angažovaností, snaží se každý z nich úkol co nejdříve splnit. Když se jim to podaří a když vlivem šprýmařovy závěti byl dosavadní život čtyř příbuzných zcela postaven na hlavu, dovídají se dychtiví dědicové, že ten, od jehož smrti si tolik slibovali, opustil svět bez krejcaru v kapse. (FILMOVÝ PŘEHLED 18 / 1957) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Pokud se chci od srdce zasmát, tak si pouštím tento film, zvláště v této " veselé " době . Perfektní anglický humor, který nemá chybu. Audrey Hepburn má v tomto filmu pouze štěk, prodává cigarety v nočním baru. Dabink je také skvělý. K Oskarovi: po 62 letech je to skvělý film, který potěší víc než ty blbé slátaniny, co nám naše televize nabízejí. Určitě jste si všimli, že TV vytahují staré, ale skvělé filmy pro pamětníky . no coment ! PS ti staří dědci se uměli bavit díky deda :-) co to zpívaji za písen při čtení závěti díky deda honza:-) ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné a ne sice přímo třeskutě vtipné, ale řekněme zábavné. Hlavní zápletka pobaví asi nejvíc, úkoly pro dědice jsou originální. Největší plus je obsazení, výborná byla hlavně Fay Compton, ale i ostatní role jsou dobře vybrány, hodně různorodě a zajímavě. Při scéně v baru jsem si říkal " Ty jo ta servírka vypadá úplně  jako Audrey Hepburn " a vono jo- :-) ()

Reklama

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Několik dědiců dostane nelehký úkol šitý na míru, který je někdy tak specifický, že ani nejde ověřit, že ho přesně splnili. Z této zápletky by šlo určitě vytěžit mnohem víc a film zapadá tak přesně do tehdejších britských polovtipných komedií, ikdyž tato trochu vyčnívá a rozhodně dobře se na ni dívá. V obsazení nechybí tehdy oblíbení a i dnes dobře zapamatovatelní herci jako Alastair Sim nebo George Cole. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tenhle koncept znám z verneovky Závěť výstředníkova, ale určitě bude ještě mnohem starší. Třem příbuzným je nabídnuto značné dědictví, pokud splní jeden zadaný úkol. Ten je speciálně vybraný, aby ťal do živého a odhalil jejich největší slabinu. Neobejde se to bez úsměvných situací a trošky dramatu. Na konci přijde nezbytné prozření a smích nad vlastní situací. Audrey Hepburn dostala ani ne půlminutovou roli z počátku filmu, i když pravidla závěti jí měly přiřknout mnohem důležitější úlohu, jak sama správně podotkla. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lehoučká, příjemná komedie z roku 1951, který byl pro kinematografii zásadní - v tom  roce nám totiž filmaři začali představovat Audrey Hepburn. I kdyby byl Smích z ráje špatný film, kvůli její miniroličce a jejímu nebeskému úsměvu by za vidění stál. Jenže on to špatný film naštěstí v žádném případě není. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama