Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci školního dne je škola až na pár studentů zcela opuštěná a právě v této chvíli, v temných chodbách a prázdných učebnách, čeká na studenty neznámé zlo, které se dere na povrch a přináší pouze smrt. Nyní nastává noc, která bude studenty děsit do konce jejich životů... (PetriK12)

Recenze (66)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jen dvě sympatické postavy v celém filmu - tělocvikářka a Helen (Juliet Aubreyová). Všechny ostatní mohly klidně zařvat. Neschopný učitel, spratek dcera, kráva ředitelka, ostraha na baterky... Tím se ovšem ztrácela atmosféra. Kdybych neviděl film se stejnou stopáží, jako je uvedena zde a na IMDb, pak bych si myslel, že je celý vystříhaný. Téměř všechny útoky šly mimo kameru. Jo, masky dobrý, hlavně ta utržená čelist, ale co je to platné. Když není napětí, pak čekáte gore. Tady nebylo ani jedno. A ty maskované opice, hmmm...nějak mi uniká jejich motivace. Kdyby nekrvácely, myslel bych si, že má jít o nějaké démony. Konec až moc otevřený. Slabota. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Oblast ,,F“ – umělecké studio.... Na začátku nám chtějí tvůrci ukázat hluboký psychologický rozpor osobnosti chudáka učitele Roberta, který si nerozumí s dcerou, s kolegy, s ředitelkou ani s bejvalkou. Nezdá se to až tak nesmyslný, protože každej jsme chodili (někdy) do školy. Rodiče nepřekvapí, že hrůzné okamžiky nerozpoutá zjištění, že dcera nechodí už rok do knihovny, ale to, že se ve škole objevili děti. Překvapivé, to víte, Británie! Zajímavý nápad vytvořit uzavřenou ,,společnost“ se zaměstnanců školy. Úspěch může mít i pár scén s dobrou atmosférou (hlavně díky zajímavé hudbě). Škoda, že to není ve dne: víc lidí, víc krve! Jinak je to samozřejmě debilovina, která má nesmyslnej název, děj i postavy a nabízí maximálně solidní napětí ve scénách, kdy je každýmu jedno, kdo umře! A že to trvá hodinu a 12 minut? I to je moc! Ils je stále nedostižitelný. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Začínám na sobě pozorovat následky reformy školství 2.) Zjistím, že upálení na Husův způsob už dneska nefrčí. 3.) Hledám důvod, proč nezůstat po škole. 4.) Stále tvrdím, že dobrá ředitelka je jako steak – krvavá! 5.) Miluji lidi co se chovají jako kreténi! PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po Eden Lake a The Children další britský příspěvek žánru, v němž hrají hlavní zápornou roli nezletilí (nejspíš...). První jmenovaný film byl v podstatě exploitation, druhý pak čistý mrazivý horor, tohle je víceméně slasher, v němž se roztroušená skupina kladných postav potlouká po budově školy a postupně se ... zmenšuje. Sice mám pocit, že by Britové měli se svou nezbednou mládeží dělat jiné věci než o ní točit filmy, ale z pozice nezainteresovaného diváka si nestěžuju. "F" je solidně napínavý hororový thriller a docela mě mrzí, že nemá štědřejší stopáž. Rázné zakončení je pak docela příjemné a nečekané, pokud tedy nebylo myšleno pouze jako otevřená vrátka k druhému dílu. Silnější tři hvězdy. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Nedívá se dobře, na tyhle britský "sociální" filmy, ve kterých nenajdete kladnou postavu. Jen přehlídku ubožáků, zbabělců, hajzlů a všemožných morálních kriplů v zajetí politické korektnosti. Jak jen by se pročistil vzduch, kdyby povětřím lítaly facky jedna za druhou, a někdo by si na ty malý britský sráče pořádně došlápl. Nemocná společnost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho ultradebilního závěru, dám bez problémů 4*. Takhle bohužel musím dát jenom silné 3*. F je překvapivě dost dobrý a napínavý slasher. Začne jako drama o učiteli, se kterým se rozešla žena, vzala si dceru a on žije sám. Dcera chodí do školy, kde on dělá učitele a zrovna chodí do jeho třídy, jenže moc dobrý vztah mezi sebou nemají. No a jedné noci takhle, společně s ostatním personálem, jsou ve škole a ohrožují je čytři lidi v kapucích. A ono to fakt funguje dobře, postavám se dá fandit, fakt jediné, co to výrazně kazí, je ten stupidní závěr, SPOILER ze kterého se prostě nedozvíme, co byli ti šílenci zač a o osudu některých postav se nedozvíme - jak třeba dopadla matka Kate? A co ten zbabělý policista? KONEC SPOILERU. Jo, pak mě ještě vytáčela ta hudba, co tam hrála většinou, když se ti šílenci objevili a něco by tam bylo ještě třeba dotáhnout. Jinak to je celkem dobrý, ale mohlo to být o dost lepší. Silné 3* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen ve skutečné škole v Cambridge, která si ale nepřála být jmenována. (hladass)
  • Film se natáčel během letních nocí, takže natáčení začínalo až v deset večer a končilo kolem třetí nebo čtvrté ráno. (hladass)
  • Film měl být původně v koprodukci USA a Velké Británie a mít tak podstatně vyšší rozpočet. Nicméně režisér Johannes Roberts americké peníze odmítl, aby si nad svým projektem udržel osobní kontrolu. (hladass)

Reklama

Reklama