Reklama

Reklama

Princezna Husopaska

  • Východní Německo Die Geschichte von der Gänseprinzessin und ihrem treuen Pferd Falada (více)

Obsahy(1)

Pohádkový příběh o zradě a velké lásce. Cesta princezny za jejím vyvoleným je dlouhá a plná zklamání. Komorná, které princezna důvěřovala ji zradí a z princezny se stane husopaska. Věrná láska nakonec překoná všechny nástrahy, princ najde skutečnou princeznu a zlá komorná je potrestána. (oficiální text distributora)

Recenze (57)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tuto pohádku od Grimmů. Tohle zpracování je ale podivně... nijaké. Ačkoliv Morávková s Kuklovou asi charaktery spnily, Kuklové jsem měla plné zuby a s Morávkovou jsem kroutila hlavou. Snad se mi to tolik nelíbilo po vizuální stránce, v tom je o deset let starší remake lepší (což ej zřejmě způsobeno rozdílnými lety natočení, budiž). Pokud musíte pracovat z domu a zároveň zabavit dítě mající rádo pohádky, doporučuji. Za oblíbený příběh od Grimmů hvězda navíc, za mě jinak 2*. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co jsem se díval na pohádky, ale ani v dětství jsem z nich nebyl nikterak „odvařený“ a dával přednost čtení knížek. Přece jenom musím uznat, že tahle patří mezi ty slabší, ale zas na druhou stranu je mnohem snesitelnější než ty novodobé kraviny. Triky na tehdejší dobu s trochou fantasie ušli, herecké výkony západních herců prachbídné a tak jediné co stojí za pozornost je lehce morbidní příběh a pak výkon + vzhled dua Morávková – Kuklová. Zvláště druhou jmenovanou mám rád hlavně v záporných rolích. ()

Reklama

bosquete 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka od Grimmů. Jako dítěti se mi velmi líbila, dnes už tak nadšená nejsem. Ačkoliv filmové zpracování je celkem slušné, psaná předloha mi připadá dost zlomyslná (zejména u pasáčka, princ vypadá jako hlupák a jde pást husy). Sedmnáctiletá Dana Morávková dobře zahrála "pravou" princeznu, zatímco Michaela Kuklová výborně ztvárnila potvoru. Ještě bych to chtěla vidět v originále. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nevinná pohádka z VHSky, jejíž určité pasáže mi jako malému i naháněly strach. Zároveň jsem se ale nemohl nabažit zvláštní doprovodnou hudbou či přímo zpívanými scénami. A to v rozporu s tím, jak muzikálově laděné části jakéhokoli filmu vyloženě nesnáším. Zkrátka a jednoduše průměrné ale nezapomenutelné zpracování jedné z mnoha pohádek bratří Grimmů. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Trochu překvapivé prohození rolí mezi Kuklovou a Morávkovou. dalo by se čekat, že dana Morávková po svých nesčetných záporných rolí se nebude do role favoritky hodit, ale to si já rozhodně nemyslím, je to dobrá a zkušená herečka a ví co jak zahrát. Bohužel, pohádka postrádá šmrnc a dobrý scénář. Dělá to na mě dojem na rychlo natočené pohádky......málo propracované. Bohužel :( ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na hradech Falkenstein a Schönfels. (Janek2002)
  • Německý název filmu je Die Geschichte von der Gänseprinzessin und ihrem treuen Pferd Falada, což lze přeložit jako "Příběh o husách, princezně a koni Faladovi". (Janek2002)

Reklama

Reklama