Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

JAn 

všechny recenze uživatele

Let´s go to the basement and find out what that fucking ghost´s problem is. Ti West je jednou z nejzajímavěších autorských ikon současného horroru a v The Innkeepers opět dokazuje proč. Narozdíl od svých kolegů West se svými postavami udržuje citelný vztah (viz jeho jedinečná freak show v Cabin Fever 2), opět jim věnuje velkou pozornost a dodává jim doslova hmatatelnou živelnost (přikladem budiž výborná scéna s vynášením odpadků), přižemž postupně, a velmi pomalu, staromylským způsobem navozuje tíživou náladu pomocí brilatní práce s prostorem, dlouhými záběry a příjemnou segmentací děje. Zároveň nevtíravě pracuje s diváckým očekáváním a drží se hesla, že čím méně toho vidíme, tím více se bojíme. Skvěle fungují i humorné vložky, které atmosféru nijak neodlehčují, ani na ní neparazitují, ale vzhledem k obeznámením s postavami jsou přirozené a v určité symbióze. Pro mě osobně nejatmosféričtější horror loňského roku, který hravě strčí do kapsy i toliko oslavovaný Insidious. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání nesou The Innkeepers režisérovy typické znaky z Domu ďábla, tedy kromě náhlého finále i celkovou roztahanost a minimum lekacích scén. To ovšem nevadí, protože tím buduje skvělé napětí a člověk se zkrátka nebojí toho, co se děje, ale toho, co může následovat. Ovšem přecijen bych doporučil nedívat se před zhlédnutím filmu na trailer, který krapánek spoiluje. Všechny takové silnější momenty můžeme vidět v traileru a pak jsme s filmem trochu zklamaní. Ti West vytvořil upřímný a realistický pohled na primitivní duchařský příběh se sympatickými postavami. Skvěle napsané a zahrané charaktery jsou jedním z hlavních taháků snímku. Určitě se těším na režisérův další počin, tohle byla dobře odvedená práce, i když s odstupem času bych jí zas tak moc nepřechvaloval. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Opět tady ta úchýlácká banda vyvedla něco do červených výšin a já doufal, opravdu doufal, že to snad nebude stát za hovno jako obyčejně. Začnu příznačně, ehm. Nebudu chválit řemeslnou stránku, protože tu opravdu žádna není, taky mne nebaví číst rozebíraní "ducha", jakého ducha? naprcaný zombie, který vypadá jak panák v zahrádce na plašení drůbeže. Hošani od chororu to tu rozebrali do posledního punktu, člověk se až bojí nesouhlasit (obzvlášť po tom co vzhledne jejich krvelačné profily, samozřejmě omlouvám se, že sem Vás vzal znovu do huby, taky bych nerad ranil vaše city, to jen aby bylo jasno), bojím se kudli do zad, ale když vidím tady těch momentálních 68% a ještě hodinu zpátky to tu svítilo na červeno?! To co Vám kluci neřekli je, že řemeslník Ti West natočil duchem vyprahle dílo, kde 100 min se nejenom zdá být věčných, ale taky kurva zbytečných. Myslím, že co měsíc sem si nebyl odpadem takhle jistý... joóo a H.N.H - horor na hovno. For Sara * ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak zase nic. Člověk se zase jednou těší, že by mohl dostat horor "jako ze starý školy", ale místo toho dostane totální nudu, ve který se za celou dobu skoro nic nestane. Režisér Ti West se sice chvilkama docela snaží a ta oldschool atmosféra i chvilkama je cítit, jenže z tohodle scénáře by neudělal strašidelnou podívanou ani Del Toro. Zde je strašidelných scén opravdu poskrovnu a většinu času sledujeme, jak dvě nesympatické postavy jen tak bloudí po prázdném hotelu a střídavě se nudí, baví a občas bojí. Navíc to celý směřuje odnikud nikam, protože se člověk ani nedozví těch pár věcí, co by chtěl vědět. Prostě totální nuda a promarněnej potenciál. Sara Paxton už se pomalu stává synonymem pro podprůměrný horor. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle horor jsem čekal hodně dlouho a nakonec se čekání vyplatilo. Tenhle film má všechno co bych od takovýhleho hororu očekával. Dusnou atmosféru která se dá krájet. Opuštěnej hotel neměl chybu a běhl z ní mráz po zádech. Lekacích scén nebylo mnoho ale když už tak jsem se nemile leknul, k tomu dopomohla herečka hrající O´Malleyovou, která byla fakt strašidelná. Herci byly sympatičtí Paxtonová hrála přirozeně a Healy byl zábavnej. Parádní film kterej nenudí. Jen škoda že konec je takovej uspěchanej, a působí totálně jinak než celej zbytek filmu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama