Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Těžce mi to zavání Podfu(c)kem, ovšem to by to nesmělo bejt tak unavený a bez jiskry (...ale slovo podfuk a podvod se tu hojně užívalo, to je pravda). Filmů, kde nikdo není tím, kým se původně zdál nebo měl být a nic není tak, jak vypadalo, že to bude, těch už tu taky byla nůše. Občas se podaří vrazit do toho pár originálních prvků a může to klidně fungovat, ale tady ne. Když se podíváte na film Hráči se Stallonem, tak je to to samé, jenže tam to bylo o kartách (a o penězích), tady jen o penězích. Dustin Hoffman zahraje cokoliv, ale vyškrtávat se tady v pár větách...... na to je ho škoda. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo Obvyklí Podezželí..Trochu podfu(c)k..Trochu Dannyho Parťáky..Prakticky nic nového tento film nepřinesl, jen další záplatku, která se každou chvíli mění o 180 stupnů. Ale tohle už se dá čekat..Hoffman nebyl špatný, ale nehodí se pro tyhle role, Edward Burns je nevýrazný a Garcia moc prostoru nedostal. Takže to zachraňuje nádherná Rachel Weisz ( já vím, jsem maličko zaujatý ). ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Doug Jung .. Povedený, zamotaný film. Mám rád tyhle scénáře kde hlavní hrdina musí být ten nejchytřejší na světě (nebo jen v USA?), aby tohle vymyslel a ukočíroval takovou akci. Jak se ve filmu říká, podraz je jako šachy - musíte myslet 20 tahů dopředu. Takovou hlavu tedy nemám..:) A tenhle podraz se mi líbil víc než Dannyho Jedenáctka nebo Dvanáctka.. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jakoby jsem už podobný film s podobným scénářem viděl. Že by to byli Dannyho parťáci? Jo, to bude vono. Ale scházela mi tady ta elegantnost a coolovost, která zdobila Dannyho a spol. Tak proč tedy tak vysoké hodnocení? Jako příběh se mi to zdálo na dobré úrovni, mělo to nápad a dobře se to zamotalo, no a konec taky nebyl špatný. Mělo to prostě všechno, co by takovýto žánr měl mít. A na herce se také nemůžu stěžovat. Právě oni asi drželi celý film na tak slušné úrovni. Hlavně Dustin Hoffman a Paul Giamatti. Rozhodně by si tahle partička mohla podat ruku s Dannym. I když Dannyho prácička byla lepší, tento snímek rozhodně nezatracuji. Já se bavil a proto dám 75%. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Vynikající Podfu(c)k!!! Skvěle rozehraná šachová partie ve které jde o peníze, životy, důvěru a taky lásku. Hra začíná a jde opravdu o Hru nervů, neboť hlavní hrdina má mnohy na mále, jenže Jake je šikovný a tak si dokáže poradit i v té nejnepříjemnější situaci. Ovšem v jeho branži je těžké někomu věřit, a tak mu nezbývá než podezírat úplně každého. Jen tak může mít výhodu a dovést svůj plán ke zdárnému konci. Vše by šlo dokonale, kdyby mu hlavu nezamotala krásná Lily a jakmile do hry vstoupí city - nemůže to dobře skončit. Velice povedený film který tak trochu připomíná Ocean´s eleven ale řekl bych, že zápletka je ještě propracovanější a konec překvapivější. Mám filmy tohoto typu rád, neboť se většinou jedná o skloubení dramatu, lehké černé komedie, akce a v neposlední řadě taky kapky toho Krimi = ideální kombinace. A Dustin Hoffman jako King nemá chybu :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v Los Angeles a na mezinárodním letišti v Ontariu. (BMW12)
  • Slovo "fuck" a jeho další tvary zazní ve filmu 130krát. (Matros)

Reklama

Reklama