Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Znáte to!? Čím víc (za každou cenu) chcete, tím křečovitější a kontraproduktivnější to (občas) bývá. P. Laugier by se měl (pro jeho dobro) definitivně vysrat na tu úpornou snahu (resp. hru s divákem) být alespoň krok před ním a natočit „obyčejný“ snímek bez „překvapivého“ zvratu. Současný divák je nejen otrlý, ale zejména „má nakoukáno“ a tak (verbal promine) za vším hledá „šestý sysel", tzn. překvapit ho není jednoduché a tak je lepší se na to....(o to ani nepokoušet). A když už máte to (neobytné) nutkání, musí být vše dostatečně „pevné“ a opodstatněné, abyste to (v očích filmových fandů) bezproblému "ustál". Tohle rozhodně není ten případ resp. (čistě z logické roviny si ho uhájíte, to ano), problémem je (když pominu samotnou předvídatelnost), že je nejlacinější z laciných. Jestli něco nesnáším, tak je to průměrnost, nudnost, zbytečnost a (laciný) kalkul. Tady se sešlo vše dohromady, navíc je to vydáváno za „deluxe“ balení. Musel bych zapátrat hodně hluboko v paměti, kdy jsem u (jakéhokoliv typu) snímku zažil takovýto pocit totální lhostejnosti. To jak k příběhu samotnému, tak ústředním postavám. Jestliže jsem (po Martyrs) psal o Laugierovi jako o nadějném (žánrovém) režisérovi, (který si bude muset pouze ujasnit priority), po The tall man musím svá slova „lehce“ poupravit. Je to „fušer“. P.S. Přesto si nedovolím napsat, režisérský. Scénáristický však zcela určitě! 25% zajímavý komentář (úhel pohledu)-pro mě: Gilmour93 ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl snímek, na který jsem byla opravdu docela zvědavá a nakonec se z toho vyklubal celkem dobrý thriller. Bylo tam přiměřeně dost dějových a překvapivých zvratů, ale v některých vypjatějších situacích se mi zdálo, že Laugier tlačil moc na pilu až do absurdna (pes, bahno). To všechno mohlo uškodit i na herecké přesvědčivosti Jessice Biel, která by jinak v roli hodné mladé sestřičky July obstála velmi dobře. Pro mě byla jinak zajímavá a hezky zahraná role Jenny v podání Jodelle Ferland. Jeden z filmů, na který se budu muset podívat asi ještě jednou, už jen kvůli závěru, který sám o sobě měl sice určitou myšlenku, nicméně šlo vše řešit naprosto jinou cestou, ale to by byl už asi naprosto žánrově jiný film i když tady se jich prolínalo docela dost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dnes už čistě žánrové filmy nestačí. Musí klamat a překvapovat. Většinou mě to sere, ale Tall Man je rozhodně jeden z těch povedených. Je to přitažené za vlasy, ale není to debilní a zvraty ten film snese. Navíc je to moc hezky zrežírované a parádně se na to kouká. Přece jen malebná příroda okolo vidlácké prdele udělá hodně. Jessica Biel to zahrála skvěle. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teď mě bude asi plno lidí nesnášet, ale po pro mě průměrných Mučedníkách Laugier přišel s poměrně originálním a hodně kvalitním thrillerem který mě dost bavil. Už jen ten úvod byl fakt parádní a ukázal mi že se mi to bude určitě líbit. Sice film lehce postupem času klesá a hlavně má strašně divné scény s Biel, ale mě se tenhle film líbil. Biel celkem překvapila a hrála dobře což jsem nečekal protože to co předváděla v některých filmech je síla. Davis byl trestuhodně nevyužit a Ferland? Twilight, Případ 39.... Tam hrála neuvěřitelně špatně. Silent hill a Tall man tak tady hraje pro změnu dobře. Holka si musí vybrat víc takovýhlech rolí. Závěrečnej twist je dost diskutabilní ale mě zas tak moc nesedl, hlavně to co dělala postava Biel, v ten moment mi přišlo plno věcí dost nelogických. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)
  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)

Reklama

Reklama