Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa oklamať trochu tuctovým coverom, nejedná sa o všedný horor či thriller, i keď to tak aj podľa základnej premisy môže vyzerať. Tajemný muž je iný. A je to aj tým že sa pod povrchom skrýva výborný nepredvítateľný scenár, vďaka ktorému vás film dvakrát úspešne presvedčí o opaku toho, čo sa doteraz udialo. Bez spoilerov sa to príliš nedá, ale filmu sa darí rozvinúť nie jednu, nie dve, ale hneď tri diskusné témy, ktoré bohužiaľ zo zrejmých dôvodov nemôžem upresniť. Jessica Biel je fantastická rovnako ako samotný film, a Jodelle Ferlandová stále nedáva zabudnúť na dievčatko zo Silent Hill. Mimochodom, úvodné titulky na zemi pri záberoch z vtáčej perspektívy boli úžasné. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Laugier vlastně nezklamal. Viděl jsem od něj Mučedníky, ale hlavně Ghostland mě hodně dostal. The Tall Man zase jednou pěkně klame tělem a finální mozaiku si divák poskládá díky chytrému scénáři až úplně na konci. Jessica Biel určitě nic vyloženě nezkazila, navíc tady opravdu nejdůležitější roli hraje příběh. Určitě doporučuji všem, kteří se nechávají rádi překvapovat. 65% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom chytrý a zaujímavý thriller, možno zbytočne metie názvom, ktorý ma osobne veľmi nelákal. Film je nakoniec úplne iný, ako som čakal a to je len dobre. Približne v polovici dôjde k niekoľkým zvratom v príbehu, ktoré vo vás môžu na chvíľu vyvolať zmätok. Časom sa to vysvetlí a z tajomnej prvej polovice veľmi rýchlo prejdeme do dej druhej, podstatne reálnejšej. Túto tému veľmi kvalitne preniesol na filmové plátno B. Aflleck vo filme Gone,baby gone Možno som týmto prirovnaním prezradil priveľa, no každopádne iba upozorňujem, že tu už niečo také bolo. Málinko realistickejšie podanie, aspoň v detailoch a bol by som spokojnejší. Ak necháte rozzúreného psa 10 sekúnd trhať vaše lýtko tak sa na nohu takmer nepostavíš a krv z teba bude striekať ako z divej svine, o tom nepochybuj... Navyše tým, že sa auto prevráti, pes neumiera...60%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po stopách Tajemného muže s Jessicou Biel. V zapadlém okrese Cold Rock plném labyrintu podzemních tunelů a hustých lesů se pohřešuje už 18 dětí. Mezi místními koluje legenda, že jejich únosy má na svědomí jakýsi Tajemný muž vysoké postavy, kterého však nikdo nikdy pořádně neviděl. Mladá vdova Julia Dennings (Jessica Biel) však možná ví o celé věci víc než ostatní. Když bych dál pokračoval v popisování děje, zřejmě bych se nevyhnul spoilerování, ale věřte, nebo ne, ve filmu jsem nenarazil absolutně na nic překvapivého, a ba dokonce ani na nic, co by sám na sebe film hloupým způsobem "nepráskl", dříve než to profláknu já ve své recenzi. Film se totiž po nadupané a tajemnou atmosférou protkané úvodní třicetiminutovce sám položil a ve zbytku děje se solidně shodil. Shodil se vážně míněnými a velmi stupidními replikami, které pronášeli herci se smrtelně vážným výrazem ve tváři, až jsem vyprskl několikrát smíchy. Jessica Biel po většinu času byla přesvědčivě umolousaná, ale žádná herecká přesvědčivost z ní rozhodně nešla. Dále příšerný byl také postup policie při vyšetřování, kdy poručík s výrazem Karla Hlušičky, odhalil geniálně a neomylně během několika vteřin zásadní stopy, nad kterými by se přinejmenším bádalo týden a všechny přechytračil. A to nejlepší nakonec. Film je tak mimořádně stupidní, včetně chování všech postav, až to bolelo. Nečekal jsem od toho zázraky, ale rozhodně ani takovou blamáž, jakou předvedl. S hororem to má společného max první třetinu, ale posléze se to zvrtne v thriller s mdlým a unylým výrazem bez špetky logiky, respektive popírající jakákoliv logická pravidla. Kromě úvodního rozjezdu měl ještě potenciál také námět, ale natočilo se to přesně s nesouladem s mojí představou a z toho pramení, že k téhle bohapusté nesmyslnosti tolerantní nebudu. Mé hodnocení: 20% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)
  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)

Reklama

Reklama