Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 273)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Špinavá Amerika, Amerika chudinských čtvrtí, ghetta, Amerika odvrácené strany, to je svět, který nám v adaptaci románu Sbohem, baby Dennise Lehana předkládá Ben Affleck, tentokráte ne z pozice herce, ale ze stoličky režiséra. A Affleckova exkurze je skutečně sugestivní a podařená. Thriller opisující svou náladou atmosféru ulice vykřičené čtvrti amerického velkoměsta, kterou Affleck velmi důvěrně zná (obdobná nálada prostupuje i snímkem podle jeho a Damonova scénáře Dobrý Will Hunting) a je adekvátní tematice a dějové linii filmu - ta je plná zločinu, perverze, prostě prochází místy, kam zákony nemají přístup. Ben obsadil do hlavní role svého bratra Caseyho a to byla skutečně šťastné rozhodnutí, jednoznačně herecky zastiňuje všechny zúčastněné herecké hvězdy. Zvláště úplné finále a závěrečná jízda kamery přes pokoj staticky umrtvený v relativizující významové kompozici tvořené pouze nehybně sedícími dvěma herci dala vyznění filmu hluboký náboj. Ač jsem neměl Bena Afflecka jakožto herce nikdy příliš v oblibě, musím chtě nechtě přiznat, že coby režisér mne skutečně uzemnil a přesvědčil o svých tvůrčích, tedy režisérských, kvalitách... Podobné filmy: Tajemná řeka ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nečekal!!! Ben Affleck natočil brilantní drama, které ve vás zůstane na hodně dlouhou dobu. Musím konstatovat, že za kamerou mu jde mnohem lépe než před ní. Problém je, že si tímto filmem nasadil laťku hodně vysoko a hodně těžko se bude překonávat (nebylo by to poprvé, vemte si režisérské opusy Redforda, Costnera a Gibsona, kteří se dalšími filmy nepřiblížily svým Oscarovým debutům). Hodně zajímavý příběh o zinscenovaném únosu malé holčičky, který je konci hodně čitelný, ale to byl patrně záměr. Casey Affleck zvládl svou roly na výbornou a ani Morgan Freeman a Ed Harris, kteří hrají vedlejší role se určitě neztratili. Jeden z nejlepších filmů roku 2007 jaké jsem zatím viděl....... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bad Baby Bad. Zklamání na plné čáře! Příběh je matoucí a nesouvislý. Ben Affleck režíruje stejně jako hraje- jako teenejdžr s poruchou pozornosti. Postavy byly nezajímavé,nemotivované a špatně obsazené. Dialogy bez náboje,klišoidní a nesrozumitelné. Celkově se mi film jevil velmi nudný až absurdní.Chybělo mi zde napětí i atmosféra. Nebylo zde skoro nic pozitivního! Affleck se uchopil špatného řemesla. Nebavilo mě to. 40% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář s přesahem jako kráva v kombinaci se slušnou (vážně bych to zase tolik nehrotil) Affleckovou režií? Ano, Gone, Baby, Gone je chytrá detektivka se zápletkou, která vás prostě zaujme ať chcete nebo nechcete, ale dojem mi poměrně dost kazily dvě věci - 1) značně pomalé tempo v první hodině, 2) stereotyp při řešení ústředního případu. Neříkám, že bych nutně potřeboval osvěžující akční smršť, ale mezi tou salvou dialogů z hospodských výslechů a vysvětlováním z úst "záporáků" by se určitě jedna dvě akčnější scénky neztratily. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Parádní thriller, člověk by ani nevěřil, že je něčeho takovýho Ben Affleck vůbec schopnej, ale jak to tak vypadá, tak režijní talent určitě má. Co se týká samotnýho filmu, tak k němu nemam prakticky výtky, jen je škoda, že Affleck nedokázal příběh o něco víc ucelit a líp zdůraznit důležitý scény, protože se mi chvílema stávalo, že sem tu a tam tápal v ději a nevěděl sem co se vlastně stalo a přitom se příběh odvíjel dál jako bych všechno věděl a chápal a přitom ty situace byly hodně matoucí, krom toho celej film je hodně zamotanej, ale na druhou stranu musim říct, že Affleck jinak docela složitej děj zvlád už ukočírovat fakt bravurně a konečnou pointu zamaskoval taky víc než solidně. 4*+ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Komparzistami boli často miestni okoloidúci v Bostone. (Arsenal83)
  • Režisér Ben Affleck původně uvažoval o tom, že by se chopil i hlavní role Patricka Kenzieho (Casey Affleck): "Zajistil jsem si práva na knížku a plán byl takový, že s Aaronem Stockardem napíšeme scénář, pak najdeme režiséra, který ho natočí, a já v tom budu hrát. Ale postupem času jsem se do toho čím dál tím víc pokládal. Nejdřív jsem měl pocit, že se nám ten scénář moc nepovedl, pak že jsme odvedli přijatelnou práci, pak že se nám to docela vydařilo, pak že bych to mohl režírovat, a že když budu režírovat, neměl bych v tom hrát, protože prostě nemám na to, abych zvládl obojí najednou." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama