Reklama

Reklama

Nevědomí

  • USA Oblivion (více)
Trailer 3

Planeta Země už dávno není obyvatelná. Lidstvo bylo napadeno vetřelci a rozhodlo se bránit. Použilo jaderné zbraně a v důsledku toho je svět neobyvatelný. Lidstvo bylo nuceno přesunout se na Saturnův měsíc Titan, kde byla vybudována dočasná vesmírná stanice. Jack a Victoria už pět let slouží na Zemi jako údržbáři. Starají se o bezpečí obřích hydrověží, které odčerpávají energii z mořské vody. Za pár dní, až skončí služba, se oba vydají na Titan. Victoria už se nemůže dočkat, ale Jack má pořád jakési zvláštní pocity sounáležitosti k Zemi, nemluvě o divných snech, které ho pronásledují. Při plnění svojí mise je svědkem nouzového přistání kosmické lodi, jejíž jediná členka posádky tvrdí, že ji s Jackem pojí společná minulost. Její příchod spustí řadu událostí, které Jacka donutí pochybovat o všem, co doposud věděl. Osud lidstva je nyní v jeho rukách. (TV Nova)

(více)

Videa (34)

Trailer 3

Recenze (1 858)

tron 

všechny recenze uživatele

"Môže azda muž zomrieť lepšie, ako za popol svojho otca?" Skvelá vizuálna stránka. Proste skvelá, fakt. Kostýmy, dizajn zbraní, drony a iné lietajúce mašiny. Ale i nádherná základňa v oblakoch, v ktorej by ste rozhodne chceli bývať. Alebo naopak obludne strašidelné post-apokalyptické kulisy, exteriéry a interiéry, v ktorých by ste chceli všeličo, ale určite by ste v nich nechceli bývať. Toto by bolo úžasné ako alternatívna dimenzia, do ktorej by ste mohli za poplatok na pár hodín zavítať a ľubovoľne sa týmito úžasnými, jedinečnými, opulentnými kulisami poprechádzať, polietať si, potom si trochu zastrieľať na prevažne v tme a tieňoch ukrytých nepriateľov a nakoniec skončiť vysoko nad oblakmi v krásnom futuristickom dome. K tomu super Tom Cruise a plno mega-namakaných dronov s guľometmi, ktoré ho ochraňujú (skoro) na každom kroku. Plusom je i perfektná napínavá atmosféra - od začiatku je nám jasné, že na každom kroku hrozí hrdinovi smrť od záhadných tvorov, ktoré si privlastnili zdecimovaný zemský povrch. Bohužiaľ, len čo sa začne zápletka postupne rozuzľovať, paradoxne Oblivion stráca na sile a intenzite. Twisty sú síce samé osebe podmanivé a fakt značne nečakané (ak ste nevideli trailery a obrázky), ale pri hlbšom zamyslení sa nedávajú priveľký zmysel (to mu za celý ten čas fakt ani raz nenapadlo dôkladne preskúmať telá monštier?). Ku koncu už to pôsobí dojmom, že mali natočený úplne iný koniec, ale pri testovacích projekciách nedopadol dobre a tak ho narýchlo pretočili a vzniklo toto. Takže nemôžem s čistým svedomím udeliť 4*, hoci by som rád. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější nápady z těch nejlepších vědeckofantastických filmů promixované jako ovocný koktejl od Mangaloo. Cruise tu hraje lidskou verzi Wall-eho, ale díky hojnému počtu vývojových posunů je z něj pak ten největší šéf na planetě. Z hereckého ansáblu ještě stojí za zmínku (kromě Morgana, ten nikdy nezklame) neokoukaná Andrea Riseborough, scénou v bazénu si mě získala. Olinka tu paradoxně není tak in. Ale to co dělá z NEVĚDOMÍ unikátní podívanou je vizuální stránka. Z hlediska designu je vše neokoukané, má to správně mohutný rozsah a závěrečný výlet, kombinovaný se vzpomínkou na to, jak to všechno začalo, je něco tak audiovizuálně/sci-fisticky dokonalého (chci ať Kosinski natočí Setkání s Rámou, nebo něco od Asimova), že jsem tomu měl chuť napálit pátou hvězdu. Trošičku zamrzí, že hudba od M83 není taková pecka jak se čekalo. Hodně připomíná TDK a TRONA, i když v konkurenci jde pořád o víc než solidní standart. P.S: V největším sále v kině jsem seděl úplně sám = no interference. :) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekal stejný koncept jako měl Prometheus. Tedy vizuálně bombastická, pro milovníky scifi naprosto opojná záležitost, která ke konci není zdaleka tak sofistikovaně zakončená, jak bychom chtěli. Oblivion je ale jiné. Je to mnohem minimalističtější a skromnější film, jehož nejvetší slabinou je Kosinski jakožto scénárista. Věřím, že to zvládl nejlépe jak mohl, ale je mnohem lepší režisér, nežli scénárista. Za největší nedostatek z hlediska scénáře vidím fakt, že se tvůrci nechali inspirovat staršími snímky typu Den nezávislosti, či Matrix. X let zpět bychom měli sliny i na rukávech, dnes je tomu ale jinak. Kosinski ale potvrdil roli neuvěřitelně talentovaného vizionáře v rámci audiovizuálního zpracování a spousta scén je doslova unášejících - za zmínku stojí rozhodně nejlepší scéna v bazéně, která v kombinaci dokonalého nasvícení, hudby, zvuku, skýtá vrcholný pocit nadšení a filmového prožitku. Podobné parády se daly vidět už i u Trona. Kosinski umí vytvořit jiný svět, ve kterém je divák ochoten zapomenout na chvíli na ten svůj vlastní. Jen velmi málo tvůrců toto dokáže. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Na OBLIVION jsem čekal ve velkém očekávání půl roku, a nic. Dokonce i PROMETHEUS má lepší gigantické motivy, více promyšlenější příběh a kompaktní celek. Přes všechny bombastické efekty, perfektní zvuk a sympatického Toma Cruise OBLIVION nenabízí nic velkolepého a překvapujícího (žádné emoce, žádná postava nemá dobrý charakter - dokonce ani Morgan Freeman). První polovina je skvělá, ale v druhé části trochu ubývá šťáva (pomalé tempo). Kosinski neměl tak důmyslný a sofistikovaný úmysl v závěru jako např. Nolanův Dark Knight Rises, kdy divák musí přemýšlet. Na Kosinskiho TRON: Legacy si ještě počkám. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Skutr Tomáš (čti "skurvený trpaslík") zachraňuje zbytky pytlivizace a já musím upřímně konstatovat, že už filmům přestal ubližovat jako dříve a klidně bych si teď jeho sádrový odlitek mrskl i na skalku nebo tak. To ta ukrajinská šlápota, co vypadá dobře akorát na satelitních snímcích a hraje tak, že raději měla prorazit v tenise a orgasticky hekat u backhandů, je jiný šálek samohonky, a docela tyhle jinak dokonalé vizuální orgie svým "herectvím" od přirození úspěšně pizdí. Dále následuje jako u ostatních sáhodlouhý, hnědopišský seznam artových nedostatků, yntelechtuálních výtek a esoterických nesrovnalostí, které v Solarisu a Vesmírné odysee rozhodně nebyly, ne ne.: ............ Čistých pět. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (40)

  • Na konci filmu ve vzpomínkách Jacka Harpera (Tom Cruise) je vidět, jak odpojil spánkový modul od zbytku lodi, zatímco černá skříňka stále nahrávala zvuky z kabiny. Černou skříňku ale našli ve vraku spánkového modulu, takže nemohla nahrávat, co se dělo po odpojení. (Thommy91)
  • Väčšina filmu bola natočená na Islande, kvôli dennému svetlu, ktoré tam je k dispozícii takmer 24 hodín denne. Celkovo trvalo natáčanie 5 mesiacov. (Greenpeacak)
  • Tom Cruise (Jack) souhlasil s účastí na projektu ještě předtím, než byl hotový scénář, a to pouze na základě ukázkové úvodní kapitoly nedokončeného komiksu, kterou Kosinski rozdával na Comic-Conu v roce 2010. (Reapper)

Související novinky

Top Gun 2 nabírá obsazení

Top Gun 2 nabírá obsazení

04.07.2018

Není to vtip, Top Gun 2 se skutečně pomalu mění v realitu. Potvrzuje to teď i čerstvě oznámené obsazení jedné z hlavních rolí. Vedle Toma Cruise (Mission: Impossible – Fallout) a Vala Kilmera … (více)

Druhý Top Gun přiletí za dva roky

Druhý Top Gun přiletí za dva roky

01.07.2017

Po smrti Tonyho Scotta to vypadalo, že se Top Gunu 2 jen tak nedočkáme. Tom Cruise se ale tohohle snu nevzdal a nakonec ho realizuje s Josephem Kosinskim, režisérem TRON: Legacy 3D. Kosinski na… (více)

Druhý Top Gun je téměř jistý

Druhý Top Gun je téměř jistý

03.06.2017

O pokračování legendárního Top Gunu se mluví dlouhé roky a nikdy se nikam nepohnulo. Po smrti Tonyho Scotta to dokonce vypadalo, že se ho nikdy nedočkáme, Tom Cruise ale film nakonec zrealizuje bez… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama