Reklama

Reklama

Držitelka Oscara Charlize Theron si zahrála Mavis Gary, autorku literatury pro mládež a bývalou královnu krásy, která se brzy po rozvodu vrací do svého rodného městečka v Minnesotě. Chce si připomenout dny své slávy a také oživit dávný vztah se svým přítelem ze střední, který je však šťastně ženatý a právě se mu narodila dcera. Jenže návrat domů je mnohem obtížnější, než si představovala. Mavis se naštěstí spřátelí s bývalým spolužákem, který se stejně jako ona ještě nevymanil ze středoškolských dní... (Magic Box)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (325)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Charlize hrá snáď prvý krát v živote ženu, ktorú by sme oslovili skôr nadávkou, ako menom. Lenže nie je všetko čiernobiele a ľudia už vonkoncom nie. Jej postava je kombináciou krízou nastupujúceho stredného veku a psychickej nevyrovnanosti, hraničiacej s psychickou poruchou. Film vnímam ako príbeh o obsedantnej upätosti na vlastnú minulosť a postupnom precitaní z tejto ilúzie. Na tejto ceste nám hlavná hrdinka nebude príliš sympatická a je môže byť pre mnohých ľudí v jej veku mementom, aby sa na sebou tiež zamysleli. Inak sa jedná asi o najslabší Reitmanov film, ktorý mnohým nesadne. Je totiž prostý good feelingu, typického pre americký nezávislý film o obyčajných ľuďoch. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A zase další kousek z herectví Charlize Theron, jaký jsem ještě neviděl. Mavisin výstup na oslavě je mrazivý až do morku kostí - je to nenávist vůči hlavní (záporné?) postavě, co se to nejen při oné scéně hromadí v žilách, anebo lítost? Chlast, trpké přežívání, a nebetyčná naivita (nebo blbost) v dalším výtečném snímku Jasona Reitmana. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší Reitman, ale furt je to pecka, ktorá väčšinu tohtoročných oscaroviek s prehľadom splachuje. Navyše to postupne zreje. Zdanlivo riedky dej plný melancholických nálad a občasných hysterických výbuchov v skutočnosti dobre odráža stavy hlavnej hrdinky. Je to celé dobre vymyslené, komplexné, s jasne čitateľným druhým plánom (autorka teenagerských kníh je stále nezrelá osoba, ktorá nemá šajnu o reálnom živote). Navyše Charlize je vo všetkých ohľadoch dokonalá "prom queen bitch" a nenominovanie na Oscara za tento skvelý výkon je brutálny omyl. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Všetko ťahá Charlize Theron, ktorá je dokonalá nezrelo-depresívno-frustrovaná mrcha a charizmatická spisovateľka zároveň. Jej obsadenie je veľkou devízou, je tvárna a menlivá tam, kde je to potrebné. Príbeh je sám o sebe miestami trochu ťažkopádne podaný, ale vzhľadom na to, čo chce povedať to asi musí tak byť. Prežívanie hlavnej hrdinky odzrkadlujú jej rozladené reakcie a celý príbeh je vlastne len o nej. Ono to môže stačiť na výborný film, ak by sa nestavilo na prílišnú dejovú polopatickosť, bola by som o niečo spokojnejšia. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsaná a ještě lépe Charlize Theron zahraná postava Mavis povyšuje tohle komediálně laděné drama alespoň na lehce nadprůměrnou záležitost. Musím ale předeslat, že Reitmanovy předešlé kousky Juno i Děkujeme, že kouříte mě za srdce rozhodně nechytly, Lítám v tom se mému vkusu sympaticky přiblížilo a Znovu a jinak ho zase příjemně podráždilo. Reitman znovu na můj vkus tak trochu zůstává chladným a zase ne všechny motivy (někam) dotáhne. Stejně jako kdysi úspěšná spisovatelka Mavis píše brakové knihy, tak i Reitman předkládá záměrně brakový námět s pochybným poselstvím, místy je hůře čitelný a osobitý. Přesto nabízí sžíravou a hořkou sondu do deprimované hrdinky, která marně loví svou dávnou lásku, chová se u toho nedůstojně, sobecky. Reitman trochu jinak, Theron pečlivá ve výběru rolí opět naprosto výborná (oscarová nominace překvapivě schází)!! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo od 18. října 2010 do 3. prosince téhož roku v New Yorku a v Minnesotě. (ČSFD)
  • Filmový štáb natáčel i v okolí světově proslulého mrakodrapu Churchill Apartments v Minneapolis. (Conspi)
  • Červený Mini Cooper Mavis Garyové (Charlize Theron) je identický s vozem, který postava Charlize Theron řídila během závěrečné honičky ve filmu Loupěž po Italsku (2003). (Conspi)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

Charlize Theron a zrození futuristické agentky?

20.04.2012

Moc pěkně se nám poslední dobou rozjela. V Znovu a jinak podala jeden z nejlepších výkonů kariéry a brzy ji uvidíme ve dvou filmech, které patří k nejočekávanějším trhákům letošního léta – ve fantasy… (více)

Reklama

Reklama