Reklama

Reklama

Skupina vedcov musí vyriešiť problém ľadovej hmly, ktorá ničí pozemskú atmosféru a zabíja ľudí. Katastrofa sa však šíri desivou rýchlosťou.  Pri zatmení Slnka zasiahne Zem obrovský výbuch superchladného vzduchu, ktorý zapríčinilo globálne otepľovanie, čo vyvolá katastrofálny reťazec udalostí a hrozí, že našu planétu ovládne svet ľadu a nastane nová doba ľadová. Vedci pod vedením Jacka Tatea sa pokúšajú zachrániť planétu skôr, kým na nej úplne nezamrzne všetok život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to vtip, kdy malý tučňák hopsá ve vaku klokaní samice australským vřesovištěm a kousek dál na jih se na Antarktidě drkotá malý klokánek zimou a cedí mezi zoubky: „Zasrané výměnné pobyty..“ Carpenterova Mlha - sice bez mrtvých námořníků, ale zato dokonale fungující jako kryoterapie nejen pro vaše bradavice. Mráz z mezosféry, který je skoro tak intenzivní jako ten z Moskvy, sice ignoruje fyzikální zákony, vyhýbání se klišé i trpícího diváka, nicméně mezi svými katastrofickými bratříčky se může oprávněně cítit jako slepec na večírku hluchoněmých holdujících metylalkoholu. I tak, dokázal bych si představit zajímavější film, kde jsou hlavními atributy díra a balóny.. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Je to sice námet vycucaný s filmu "Deň potom" ,Michael Shnanks sa tiež nápadne podobá Dennisovi Quaidovi,ale napočudovanie to nebolo vôbec také zlé ako sa to tu hodnotí.Ľudia ja neviem čo by ste cheli?Na nedeľu doobeda pri šúpaní zemiakov vynikajúca vec.Je to samzrejme tak maximalne za 3*,ale jednu prihadzujem natruc zlému hodnoteniu ktoré tu film má. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Film o ozónové díře, kterou fučí na Austrálii holomráz z vesmíru, je určen primárně těm, kterým dírou v lebce fučí na šedou kůru freony s polétavým prachem. Mínus devadesátistupňový opar, který během vteřiny zdarma kryonizuje každého účelového figuranta v dosahu, mě utvrdil, jaké jsem to měl z pekla štěstí při poslední návštěvě Polária. Tři minuty jen v plavkách v mínus stošedesáti způsobily pouze to, že jsem pár minut nemohl najít své jindy pěticentimetrové! hovado, což mě vede k přesvědčení, že jsem asi teplejší než průměrný Australan. Partička místních teoretických fyziků a fucktografických hnidopichů nadarmo nešetří superlativy, avšak mě nezbývá, než si přes ten otvor po lobotomii narazit kšiltovku s konstatováním, že jsem se pobavil více, než například při celém Opus Dei paní Rohlíkové. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Arctic Blast je takový chudý příbuzný katastrofického velkofilmu Den poté. Původní zápletka je v podstatě stejná. Matka příroda si znovu připomněla jaká je to děvka a rozhodla se vyhubit celé lidstvo. A protože metoda mrazu z vesmíru se už jednou osvědčila, není důvod nepoužít ji znovu. Zde jenom malou poznámku. Ať už vypadá ozónová díra jakkoliv, jsem si téměř jistý že prostým okem viditelná není. Zpočátku jde na to zlehka, vymrznutí Hobartu je takové lehké oťukávání a sondování jak bude lidstvo reagovat. Když to se k ničemu nemá, nastoupí jiný kalibr. Tokio, Londýn, Moskva, Peking, skoro jako kdyby živly četly geopolitické přehledy - s neomylnou přesností si vybírají nejhustěji obydlená centra světových metropolí. Naštěstí je zde táta od rodiny "nejlepší klimatolog na světě", který je odhodlám tomuto řádění učinit přítrž. Jak je scénář slaboduchý, tak musím s podivem říct že zbytek filmu rozhodně špatný není. Herecké výkony jsou dostačující, speciální efekty ucházející a napětí mě udrželo celou dobu v pozornosti. Fyzikální stránku raději hodnotit nebudu, ale proboha, člověk při mínus sedmdesáti rozhodně nezmrzne do tří vteřin. A ani do pěti ne. Suma sumárum Arctic Blast nedopadl vůbec tak tragicky jak dopadnout mohl. Na průměr to nevytáhne, ale pro lidi se slabostí pro filmy o počasí je perfektní. ()

Phorbo odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších katastrofických filmů. Scénář je neskutečně stupidní, postavy s idiotskými plky, kamera stojí za psí štěk a mlha mrazící auto se zvukem praskajícího ledu je hodně solidní výsměch Dnu Poté. Kdo ale mohl čekat, že to bude fakt takhle špatný... Hodně mě dostal zamrzající týpek na lodi jak ho zahlcuje digitální chlad a on se snaží rukama ubránit... Těchdle momentů je tam několik. Holka diabetička a nemá inzulínové pero? Na začátku je dlouhá scéna se zatměním měsíce v úplňku a pak prolítající vrtulník kde v pozadí je polovina měsíce... solidní fail... A opravdu? Letadlo letící do mrznoucí mlhy aniž by jim o tom řekli? a ten výbuch potom? A potom je najednou ten mráz slabší když ti lidi dokonce můžou škrábat led na prosklené výloze? Tráva zůstává pěkne pohyblivá i když projde mráz který zmražuje lidi? A hned v druhým záběru jedný ženský mráz vybije světlík? jak je todle možný? Těch zhovadilých a ostudných scén pro filmový průmysl je hrozně ale hrozně moc. Zlatej Uwe Boll, kterej kurví filmy aspon slušným způsobem. Todle je průser největšího kalibru... Todle si ani jednu * nezaslouží ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Mapy vyvesené na stenách v hlavnom stane sú z dielne National Geographic. (vander19)
  • V jednom zo záberov Londýna sa objavil v tom čase nový Bentley Continental. (vander19)

Reklama

Reklama