Reklama

Reklama

Tranzit

  • Česko Rodina na útěku (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Aby zlodějský gang propašoval čtyři miliony dolarů skrz policejní zátarasy, ukryje svůj lup do zavazadel nic netušící rodiny na prázdninách. Teď lupiči chtějí své špinavé peníze zpět a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Tahle dovolená měla dát rodinu Sidwellových znovu dohromady. Když ji začne pronásledovat a ohrožovat zlodějský gang, který svůj lup ukryl do jejich zavazadel, členové rodiny pochopí, že bez vzájemné spolupráce nikdo z nich nepřežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Prvý Negretov film, ktorý som videl bol Overdrive. Zaujali ma na ňom veľmi dobré akčné scény, ako celok však porkivkával. Tak som sa rozhodol pozrieť si niečo staršie od tohto režiséra a voľba padla na Transit. Lenže už od začiatku som nechcel veriť tomu, že ho režíroval ten istý režisér. Akčné scény boli otrasné - prepadnutie obrneného auta prevážajúceho peniaze na začiatku sa udeje tak rýchlo (a je ešte rýchlejšie zostrihané), že skončilo skôr, než som si stihol uvedomiť čo sa vlastne deje. Zvyšok akcie tiež nie je oveľa lepší, celá je doprasená strihom. Celkovo technická stránka je aj na nízkorozpočtový film veľmi chabá – ten hnusný kamerový filter si Negret „požičal” od Ernieho Barbarasha? Zadná projekcia pri scénach v aute, to čo malo byť?? Sme snáď v roku 1960??? Akože nechápal som. Jediné čo v Transite ako-tak funguvalo bolo napätie, ale aj napriek krátkej stopáži (83 minút bez záverečných titulkov) sa mi film zdal byť na pocit príliš dlhý. Takže vo výsledku tu máme dobrý počiatočný nápad v zlom prevedení. 35 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Močály vlhčí než sny fanynky Justina Biebera a tetelící se vedro nad asfaltem louisianských silnic sice skrývaly jistý potenciál, ale to by se musely odstranit následující neshody: a) křečovitá řešení rodinných vztahů, b) za cenu stupidity servírované dějové zvraty, c) taška s cca 40 kilogramy bankovek, která se nosí tak lehce, jako by v ní byly věci do fitka a d) maminka s AK-47 zúročující výcvik z tábora islámských teroristů. Nehledě na to, že jediný majitel důvtipu i šarmu byl ten Chevy Chevelle 1972 a mít Caviezel jeho barvu, končí film při policejní kontrole po patnácti minutách.. Vzhledem k vývoji by byl asi jediný smysluplný závěr, že by ty čtyři miliony dolarů ukořistil aligátor, koupil majoritní podíl ve společnosti Gator Skin Shoes z Baton Rogue a následně propustil všechny zaměstnance.. ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Nebolo to také hrozné ako sa čakalo, práve že mi pri tom celkom fajne ušiel čas. Kriticky však musím povedať, že fráza "pritiahnuté za vlasy" na tento film nestačí. Prehnali všetko čo sa prehnať dalo a obyčajná rodinka zmietajúca sa v problémoch, sa v závere mení na odvážne akčné komando, takže pokiaľ nie ste ochotní prehliadnuť neprehliadnuteľné, radšej sa filmu vyhnite. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jamese má rád, ale on obšas nemá šťastnou ruku na scénáře a tady je to přesně ten případ. A přitom umí. Vzpomeňme jak ze své roty coby poterstaný saniťák tahal kluky ze své čety z kopců Quadalcanalu k obvazišti u řeky ve fantastické Thin Red Line... Tady hraje taťku, kterej vyváží svoji ženu a dva syny kamsi do Lujziány ve snaze dát rodinku zase dohromady. Vrací se totiž po roce a půl z kriminálu, po nějakém drobném realitním podvůdku a chce začít znovu a pořádně. Kdo chce začít taky znovu je partička gangsterů, která přepadne vůz převážející prachy a jelikož osádka černého Chevy Chevelle z dvaasedmdesátého není zrovna z nejbystřejších, je v brzku obklíčena policií. Jediné co ji napadne dát u jedné pumpy vak s prachama na zahrádku přeloženého Land Roveru tábornickou výbavou právě parkujícícho Jima s rodinkou. Po policejní kontrole, která shledá, že osádka Chevy byť podezřele vypadající je čístá nastaně lov gangsterů na nic netušící osádku Land Roveru.... Mno, zní to akčněji, než to bylo... Chevy Rover vytlačuje ze silnice jako by byl buldozer.. Přitom právě Discovery byl tankem, protože má podvozek svařený z ocelových traverz a zkuste bourat nějakým muscle veteránem do železničního vagónu... Dojde k několika přestřelkám i dalším honičkám a v závěru i žena Jamese ukáže, že to umí s AK47. Když matka brání mladé, není dobré lézt jí do cesty a to platí jak u zvěře tak u mamky od americké rodinky... Jestli to celé dobře dopadlo a rodinka se po tom všem společně utábořila a šla chytat aligátory na to si musíte tenhle film pustit... Jamesi, Jamesi... Proč? Dva prstíky. * * ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Místami až televizně vypadající pasáže, ale celkově poměrně zábavná honička za balíkem peněz. Ohraný scénář je sice vyditelný na každém metru, ale Jim Caviezel se svojí rodinkou až překvapivě a sympaticky těm holomkům znepříjemňuje job. Hlavně ke konci se s nimi nemazlí. Kamera sice byla někdy na ranu, protože hercům lezla až do krku, ale hlavní bylo, že to rychle ubíhalo a pobavilo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy lupiči pronásledují rodinu a vzápětí naráží do jejich auta, je možné všimnout si, že po několika nárazech zůstavají vozy neporušené. (dc125)
  • Poté, co vyprostí Losada (Harold Perrineau) a Evers (Ryan Donowho) Marka (James Frain) z nabouraného policejního auta, najde Evers v autě zbraň M16. Tu však policie ve voze nikdy nevozí. (dc125)

Reklama

Reklama