Reklama

Reklama

Tranzit

  • Česko Rodina na útěku (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Aby zlodějský gang propašoval čtyři miliony dolarů skrz policejní zátarasy, ukryje svůj lup do zavazadel nic netušící rodiny na prázdninách. Teď lupiči chtějí své špinavé peníze zpět a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Tahle dovolená měla dát rodinu Sidwellových znovu dohromady. Když ji začne pronásledovat a ohrožovat zlodějský gang, který svůj lup ukryl do jejich zavazadel, členové rodiny pochopí, že bez vzájemné spolupráce nikdo z nich nepřežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Prvý Negretov film, ktorý som videl bol Overdrive. Zaujali ma na ňom veľmi dobré akčné scény, ako celok však porkivkával. Tak som sa rozhodol pozrieť si niečo staršie od tohto režiséra a voľba padla na Transit. Lenže už od začiatku som nechcel veriť tomu, že ho režíroval ten istý režisér. Akčné scény boli otrasné - prepadnutie obrneného auta prevážajúceho peniaze na začiatku sa udeje tak rýchlo (a je ešte rýchlejšie zostrihané), že skončilo skôr, než som si stihol uvedomiť čo sa vlastne deje. Zvyšok akcie tiež nie je oveľa lepší, celá je doprasená strihom. Celkovo technická stránka je aj na nízkorozpočtový film veľmi chabá – ten hnusný kamerový filter si Negret „požičal” od Ernieho Barbarasha? Zadná projekcia pri scénach v aute, to čo malo byť?? Sme snáď v roku 1960??? Akože nechápal som. Jediné čo v Transite ako-tak funguvalo bolo napätie, ale aj napriek krátkej stopáži (83 minút bez záverečných titulkov) sa mi film zdal byť na pocit príliš dlhý. Takže vo výsledku tu máme dobrý počiatočný nápad v zlom prevedení. 35 % ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dobré akčné B-čko. Trochu vykrádačka Vojáka. Prostredie veľmi nemalo čo ponúknuť. Zato dej bol lepší ako som čakal. Herci taktiež v pohode. Heroické výkony ( škrtenie reťazou ) pripisujem veľkému množstvu adrenalín v krvi. Autá, zbrane, ženy, jednoducho všetko, čo taký film potrebuje. A ani aligátor sa neobjavil, čo ho asi každý očakával a tiež kvitujem, že sa mi nepodarilo tak úplne prekuknúť scenár. Mrzí ma však otrasný strih v akčných scénach. Kamera mala svoje muchy ale aj v skutku zaujímave zábery. 3 z 5 ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení. Začátek sice může klamat obyčejností, ale ve chvíli, kdy vyplave na povrch Caviezelova minulost, začne i film nabírat ty správné grády. Najde se tu sice nějaká ta scénáristická berlička a dost nevhodně vložená G.I. Jane na konci, ale to se dá vzhledem k "velikosti" filmu odpustit. Ostatní twisty, atmosféra, záporáci (James Frain) a neodfláknutý scénář vše vynahradí. 60 %. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu jsem se dostal úplně náhodou. Sháněl jsem polský film z druhé světové války OBŁAWA, no a dostal se mi do rukou tento akční film, který je do polštiny přeložen pod stejným názvem. Počateční zklamání, že se jedná o jiný film, vystřídalo po několika minutách nadšení. Dostal jsem strhující napínavou podívanou od začátku až do konce. Některé scény (matka s malým synem, kteří snad nedrželi nikdy zbraň v ruce, se úspěšně střelecky brání, zabarikádováni v chatce, před zločinci se samopaly) jsou naivní ale takových scén je ve filmech tohoto žánru mnohdy spousta. Já se bavil a nemůžu dát hůře než za čtyři. Kvůli zdejšímu nízkému hodnocení však přidávám ještě jednu hvězdu navrch na plný počet. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si čtyřčlenná banda zločinců "ulije" tučný lup z obrněného transitu mezi zavazadla čtyřčlenné rodiny, která má namířeno kempovat, aby urovnali napjaté vztahy panující mezi nimi, nebude to dlouho trvat a v louisianských močálech se strhne boj o holý život. Navíc tak nějak to neklape ani mezi zločinci. Napjaté rodinné vztahy postupně půjdou stranou, protože přece jen přežít ve zdraví a s uříznutým tatínkovým prstem na němž měl snubní prsten, je mnohem důležitější, než nějaké neopodstatněné hádky. V rámci zachování manželského svazku a urovnání napjatých vztahů udělá pro záchranu své rodiny co bude v jeho silách. A ani se nekoukne po vyzývavé prsaté blondýně, která je na opačné straně zákona. Legendární producent Joel Silver a jeho kolega Moshe Diamant vždy produkovali snímky u kterých vybroušená logika nebo nuda šly stranou na úkor napětí a akce. Jejich filmy neměly vždy bohatý rozpočet, ale nebylo to na nich až tak znát. To všechno platí o tomhle napínavém thrilleru disponujícím solidním hereckým obsazením hvězd nižší svítivosti. Jim Caviezel zvládá vždy svoje civilní postavy velmi dobře a jeho otec bránící svoji rodinu před nebezpečnou bandou je opět velmi uspokojivý. Možná trochu přirozenější byla Elisabeth Rohm v roli jeho manželky a ani jejich dva synové nehráli nijak špatně. Banda zločinců měla v popředí Jamesa Fraina, který jako její vůdce obstál dokonale a jeho návrat do takového typu role mu opět sednul. Mrchu v zločineckých řadách si zahrála již zmíněná blondýnka s plným dekoltem Diora Baird. Dokonalost sama. Jen dávám mínus za její necitlivé odstranění ze scény asi půl hodinu před koncem filmu a to si nezasloužila. Zbylí dva členové bandy, talentovaný Ryan Donowho a divácky povědomý černoch Harold Perrineau, také měli co nabídnout. Přibližně po půl hodině se film natolik svižně rozběhl a měl vše co má správný thriller obsahovat. Neotřelé zpracování otřelého námětu s občasným nečekaným vývojem děje, intenzivní napětí, nějaký ten zlomek akce, ale nestavělo se na ní tolik, sympatické i méně sympatické postavy, protivného, arogantního šerifa a atraktivní prostředí močálů, které nebývá v thrillerech až tak často k vidění. Mínusem je vedle likvidace mé oblíbené Diory Baird také příliš okatá zadní projekce při jízdě autem vlivem nízkého rozpočtu a občasné logické zakolísaní hlavně v počátečních fázích filmu (viz silniční kontrola zločinců u policejních zátarasů). Vizuál poměrně obstojný, ale také nijak mimořádný, podpořený barevným filtrováním a zběsilým střihem, což je velmi advensivní u filmů s nízkým rozpočtem. Rodák z Bogoty režisér José Antonio Negret nemá ještě dostatečné renomé a byl najat známým producentem, aby odvedl dobrou práci a přinesl divákům napínavý thriller bez větších ambicí. Tohle měřítko se povedlo naplnit beze zbytku. 80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy lupiči pronásledují rodinu a vzápětí naráží do jejich auta, je možné všimnout si, že po několika nárazech zůstavají vozy neporušené. (dc125)
  • Poté, co vyprostí Losada (Harold Perrineau) a Evers (Ryan Donowho) Marka (James Frain) z nabouraného policejního auta, najde Evers v autě zbraň M16. Tu však policie ve voze nikdy nevozí. (dc125)

Reklama

Reklama