Reklama

Reklama

Tranzit

  • Česko Rodina na útěku (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Aby zlodějský gang propašoval čtyři miliony dolarů skrz policejní zátarasy, ukryje svůj lup do zavazadel nic netušící rodiny na prázdninách. Teď lupiči chtějí své špinavé peníze zpět a nezastaví se před ničím, co by jim v tom mohlo zabránit. Tahle dovolená měla dát rodinu Sidwellových znovu dohromady. Když ji začne pronásledovat a ohrožovat zlodějský gang, který svůj lup ukryl do jejich zavazadel, členové rodiny pochopí, že bez vzájemné spolupráce nikdo z nich nepřežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA HD - To jsem takhle jednou už chtěl kolem jedné hodiny jít spát, když v tom jsem náhodou zapnul Nova Cinema a James Caviezel, kterého budu mít už napořád zafixovaného jako Ježíše Krista, mě přinutil nejít ještě spát. Nejenom, že jsem si film mohl vychutnat bez jediného přerušení, ale taky se mi dostalo 80 minut napínavého thrilleru, kde jsem by po celou dobu přikován k pohovce a čučel. 70% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Ked som Caviezel-a videl v hlavnej ulohe prvych par casti serialu Person of Interest, povedal som si ze v thrilleri bude minimalne tak dobry. Avsak ten scenar a rezia a tiez jeho hranie tu...no proste otras. Naivne, nelogicke a naviac nerealne chovanie postav. Strata casu. Divim sa, ze po tom, ako isto videl scenar a svoju rolu, zobral vobec tuto ulohu. Ma rozhodne naviac. Ostatne postavy nestoja ani len za zmienku. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Film sem na dvd viděl podruhý,ale jak u některejch filmů domácí kino přidá na kvalitě a zábavnosti,tady to zůstalo stejný.Poněkud stupidní chování hlavních postav,dost nepříjemně nasnímanej film,kdy kamera leze hercům skoro až do prdele.A i když je jasný,že tady jsme za sakra málo penízků dostali celkově dost muziky,na víc než tři hvězdy to neni.60%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller. Má celkom dobrý príbeh o skupinke zločincov, ktorá vylúpi pancierové vozidlo s peniazmi, ale aby neboli na ceste zadržaní policajnými hliadkami, rozhodnú sa dať batoh s peniazmi na iné auto, aby všetci nerušene prešli hliadkami a mohli si ich zobrať, ale nevyjde to presne podľa plánu, vyskytnú sa komplikácie a rodina na čele s bývalým trestancom, ktorá si len vyrazila na rodinný výlet musí bojovať o život, pričom vedia, že keď zločinci získajú peniaze späť, ich život už nebude mať žiadnu cenu. Spracovanie je ale len úplne priemerné, prakticky všetko ide približne tak, ako aj má, nič tu výraznejšie neprekvapí, ale napriek tomu sa na to dobre pozerá, film si aj kvôli krátkej dĺžke udržuje slušnú dynamiku. Ale samotný dej si udržuje dobrú hodnotu hlavne prvú polovicu filmu, ktorá sa odohráva hlavne na cestách, kým je ešte rodina ohrozovaná len pre nich prakticky tajomným autom, nevedia, čo od nich chcú a majú problémy aj s políciou. Ale keď sa už so zločincami plnohodnotne stretnú, dej sa prenesie do močiarov a už všetci vedia, o čo komu vlastne ide, tak už celková zaujímavosť filmu dosť upadne a už mi bolo prakticky jedno, ako to skončí a navyše sa postavy a to hlavne zločinci správajú dosť nelogicky, čo ešte dojmu z filmu uberá. Akcie tu nie je málo a nie je zlá. Nadmieru som spokojný s automobilovými scénami, ktoré sú hlavne vizuálne dobre zvládnuté a aj v rámci možností pomerne napínavé, ale v druhej polovici sa už vozidlá opustia a už ide len o rôzne obyčajné pešie naháňačky, nejaké to strieľanie alebo súboj a síce ani toto nie je nejak zvlášť zle zvládnuté, ale už ma to vôbec nezaujalo. Jedine dynamická hudba ich o niečo vylepšuje. Herecké obsadenie nie je zlé, poteší hlavne James Caviezel, aj keď by sa viac hodil do úlohy zločinca, ale fandiť sa mu rozhodne dá, jeho rodina je normálna, nikto neurazí a aj zločinci si určitý štandard udržia. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu produkcie dosť vydarené, aj napriek nízkemu rozpočtu to vyzerá dobre, nesklamú ani efekty, s týmto nemám problém. Škoda, že sa celý film nedržal v štýle prvej polovice, tá bola hlavne scenáristicky lepšie zvládnutá a prostredie ciest tomuto námetu sedí viac, ako močiare. Ale raz sa to pozrieť dá. 57% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako oddychový nenáročný thriller mě film rozhodně nezklamal. Dobrá hudba (Ch.Westlake), úžasné močály a lužní les, vydařené automobilové honičky. Jasně, postavy se chovaly tak, jak jim to hloupý scénář předepsal - třísknete ve vzteku telefonem o silnici, abyste ztratili jediné spojení s rodinou? (no, možná extrémní cholerik, leda...) Budete stát na cestě a čekat, až k vám dorazí blížící se auto se zabijáky? A budete skákat jak pominutý s prostřelenou nohou, zmasakrovanou rukou a rozbitou hubou? Jistě, postavy jsou bez výjimky magoři, ale pokud nečekáte inteligentní (a už vůbec ne intelektuální) film, nýbrž jen pobavení pro jeden večer, pak jde o fajn pokoukání. A nebyl bych si tak jistý, zda blbci, kterým jde jen o prachy, musí notně převálcovat rodinu, která bojuje o život. Člověk v ohrožení, se totiž dokáže bít víc, než lev. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy lupiči pronásledují rodinu a vzápětí naráží do jejich auta, je možné všimnout si, že po několika nárazech zůstavají vozy neporušené. (dc125)
  • Poté, co vyprostí Losada (Harold Perrineau) a Evers (Ryan Donowho) Marka (James Frain) z nabouraného policejního auta, najde Evers v autě zbraň M16. Tu však policie ve voze nikdy nevozí. (dc125)

Reklama

Reklama