Reklama

Reklama

Nae yeojachinguneun gumiho

(seriál)
  • Jižní Korea 내 여자친구는 구미호 (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Poté, co potká záhadnou dívku, zjišťuje rádoby hvězda akčních filmů, že je ve skutečnosti gumiho – devítiocasá liška z pověstí. (Netflix)

Recenze (34)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Mmmm, baštá :D Zkuste pustit seriál nějakému vegetariánovi a uvidíte, jak se z něj za pár dílů stane chladnokrevnej krávožrout. Příběh je jednoduchý. Ne zrovna sympatický mladík osvobodí civilizací nepoznamenanou devítiocasou lišku v podobě krásné dívky, která neztloustne, byť by zbaštila celou krávu. Gumiho chce být s ním a on... by preferoval rychlejší smrt. Tak nějak to začíná a bál jsem se, že se brzy vystřílí veškerý vtip a potenciál a seriál zabředne do běžné romanťárny, ale naštěstí se děj po celou dobu vyvíjí a to občas i dost nečekaným směrem, takže je super až do konce. Přesto bych dal podruhé přednost asi jen prvním dvěma třetinám. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

V korejských komediálních filmech a seriálech je důležité překlepat první půl hodiny. Pak se zpravidla skončí s expozicí: hlavní hrdina je vždy předveden jako pitomec, aby mohl být napravován osudem a dívkou, co touží napravovat pitomce. Jednou je to pitomec bohatý, jednou chudý, jindy chytrý, nebo něčím výjimečný. Dokonce někdy jde i o pitomce úplně průměrného. No a dívka, ta musí být krásná. Hodně. Dál už si to zpravidla užijete. Tady je to místy trochu kameňákovské, ale jen trošku... A zbytek humoru dost často stojí zato. Nejvíc mě zatím (rozkoukáno pár dílů) baví dědeček. ||| Edit: trochu jsem si říkal, že jestli bude 16 hodin postavených jen na rozverných situacích, je otázka, zda to nebude protivné. Posun ke klasickému příběhu a darovaná knížka.... mmmm.... to je nádhera... P.S. nechal bych to skončit vlastně stejně, ale jiným postupem -- zkrátka nejsem korejec :) ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Korejské seriály mají tu chybu, že jsou šíleně dlouhé, většinou trvají kolem 16 hodin, na mnoha místech nudí a po nějaké době jim dojde dech úplně. S tímto seriálem jsem naštěstí takový problém neměla a dodívala se na něj, i když místy mi to připadalo zdlouhavé. Má příjemné dvě hlavní postavy, které jsem si snadno oblíbila, ale především mě zaujal námět, kterému přidává na zajímavosti neobvyklá fantasy stránka, i když celkově seriál vyznívá opravdově, samozřejmě nechybí milý korejský humor. V posledních dvou třech dílech jsem se přestala orientovat v tom, co se tam vlastně děje a připadalo mi to uměle natahované. Také mi trochu vadilo, že jsem až do konce přesně nechápala skutečnou povahu Parka Dong-jooa. Další z nedostatků spatřuji v jakési vyumělkovanosti, v prvoplánovém citovém vydírání, občas jsem hercům nevěřila. Jinak mi ale My Girlfriend is a Nine-tailed Fox přineslo příjemně strávený čas a velmi hezké chvíle. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Zase mě jednou něco dostalo:-) Skvěle skloubená romantika s humorem, to vše podtrženo hudbou, která to všechno výborně doplnila. Ústřední dvojice je dokonalá (Lee Seung-Ki je dokonalost sama), vedlejší role taky nezklamaly. Největší pecky byly v podání režiséra Bana Doo Honga - tomu se snad nepřestanu smát! Nemám prostě nic, co bych mohla vytknout. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přeloženo. (Ústřední dvojici to velmi sluší, navíc Shin Min-A je ve své roli lištičky velmi roztomilá. Je to milé, odpočinkové, úsměvné, prostě standardní vybavení korejských obrazovek. Určitě lehce nadprůměrné. Silné 3*.) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Ačkoliv se to vůbec nemusí zdát, tak natáčení bylo extrémně vyčerpávající. Shodla se na tom většina štábu a tento fakt potvrzuje například fyzický kolaps režiséra nebo až kritický nedostatek spánku herečky Shin Min-A, kterou dle jejího vyjádření drželo nad vodou jedení dobrého jídla při natáčení a časté hraní badmintonu s hercem Lee Seung Gim, které ji zlepšovalo fyzickou kondici. (Roby)
  • Hlavní herec Lee Seung Gi a herečka Shin Min-A se mezi sebou při natáčení oslovovali formálně. Herečka se Lee Seung Giho zeptala, proč jí neoslovuje standardně Noona (starší sestra/kolegyně), ten ji na to řekl, že hraje v melodramatu a nemyslí si, že je správné, aby jí takhle oslovoval. (Roby)
  • Představitelka hlavní role Shin Min-A po natáčení několikrát děkovala scenáristkám sestrám Hongovým, že pro ní stvořili tak skvělou postavu, jakou možná už nikdy hrát nebude. (Roby)

Reklama

Reklama