Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (287)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco opravdu hrozného, a to se nestalo. Jak již bylo řečeno, je to docela komedie, což ale asi nebyl záměr tvůrců. Pokud je vám 15, možná že budete Ken Park považovat za šokující film (problém je, že pokud je vám 15, neměli by vás na něj pustit:). Ale ve mně vyvolala většina scén jen "hm", jsou velmi samoúčelné. Ale kdy jindy uvidíte orální sex na velkém plátně :) **1/2 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl v kině. Jsou to už nějaké čtyři roky. Pak se mi do ruky dostal film na DVD. A to se nemělo stát, neboť moje pubertální sestra si ho pouštěla minimálně dvakrát týdně a já před tím neměl kam utéct. Výsledek? Sestra z puberty vyrostla a já měl klid. Co z toho plyne? Že tenhle film už znám bohužel z paměti. A žádné hluboké ponaučení jsem tam nenašel, ač jsem k tomu měl mimálně nekolik desítek příležitostí. Podtitul nahlédnutí do života americké mládeže je podle mne až příliš přehnaný. Chtěl bych vidět kluka, který si vystřelí mozek z hlavy kvůli tomu, že je jeho holka těhotná, a ještě si to natočí na video. Chtěl bych vidět kluka, který v noci zničehonic vezme kuchyňský nůž, zabije prarodiče a ještě je u toho vzrušenej. Chtěl bych vidět holku, která se vdá za vlastního otce. Tohle se podle mne nemůže stát ani v Americe. A pokud ano, tak jsem rád, že žiju v Česku. Ale na druhou stránku, film je koukatelný, což je u filmu nejdůležitější vlastnost. Tři hvězdičky to jistí... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No za těch pár celkem odvážných sexuálních scén jsem i přemejšlel o 3*, ale na druhou stranu to nevyváží fakt, že obsahově je to naprosto o ničem podobně jako předchozí snímky od tohoto režiséra. Prostě jenom samý, šukání, fetování atd ve filmu plným totálních dementů. Tak z toho si zase jako fakt na prdel nesednu.45% ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Vetsina komentatoru na csfd je uplne mimo. Tohle je castecne soft a castecne nadsazena verze toho, co Larry Clark prozival ve svem mladi v Oklahome. Doporucuju si vygoolit nejake jeho dokumentarni fotky. Stejne jako v Kids zbavuje filmove teenagery hollywodskeho pozlatka, ktere je videt vsude jinde. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od Clarka jsem viděl Kids a Šikanu a oba filmy považuju za celkem dobrý, takže jsem se nenechal odradit jménem režiséra ani negativníma komentářema. Ken Park snad může šokovat jenom někoho, kdo žádný jiný Clarkovo dílo neviděl a je zvyklej koukat na neškodný rodinný filmy o tom, jak v papundeklový čtvrti na předměstí žijou za těma bílejma papundeklovejma zdma dokonalý rodiny s chápajícíma a hodnejma rodičema, synem, kterej je nejlepší quarterback ve školnim týmu, a dcerou, která je premiantkou třídy a už má podanou přihlášku na Harward. Larry Clark to opět všechno zadupává do země svym poněkud svéráznym způsobem. To znamená, že je film plnej šukání a pohlavních orgánů. Samozřejmě, že to je zbytečný a samoúčelný a klidně by jen stačilo naznačit. Opravdu nebylo nutný, aby snad 1/4 filmu tvořily detailní záběry, jak někdo šuká nebo si honí péro. Ale to je prostě rukopis Larryho Clarka. Jinak něco jako smysl filmu jsem objevil až v poslední větě. Pro někoho by možná bylo lepší, kdyby jeho matka šla na potrat, než žít v tomhle prostředí. Akorát mam pocit, že Clark prostě moc tlačí na pilu. Ukazuje tam příběhy 4 kamarádů, z nichž každej má opravdu bizarní zážitky. Jako věřim, že někde se něco podobnýho určitě občas stává, ale aby se tohle všechno odehrálo během pár dní prakticky v jedný ulici? To je trochu moc. Stačilo vzít třeba jenom jeden příběh a víc na něm zapracovat. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný v Malajzii a Singapure. (Paldiny)
  • Existuje aj reálna osoba menom Ken Park. Park bol v skutočnosti profesionálnym korčuliarom v 80-tych rokoch minulého storočia. (MikaelSVK)
  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama