Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (287)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco opravdu hrozného, a to se nestalo. Jak již bylo řečeno, je to docela komedie, což ale asi nebyl záměr tvůrců. Pokud je vám 15, možná že budete Ken Park považovat za šokující film (problém je, že pokud je vám 15, neměli by vás na něj pustit:). Ale ve mně vyvolala většina scén jen "hm", jsou velmi samoúčelné. Ale kdy jindy uvidíte orální sex na velkém plátně :) **1/2 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skutečně partička k pohledání. Jeden uráží svoji babičku zkurvenou děvkou a onanuje u tenisových utkání. Jiný spí nejen se svou přítelkyní, ale i s její matkou a s dcerou jistého náboženského fanatika a bůhví s kým ještě. Další odráží nejen agresivní útoky svého věčně opilého otce, což vyvrcholí pokusem o orální, ano, orální sex. Pokud chtěl Larry Clark (alespoň slušně vedl některé herce) něco říct, rozhodně na to nešel správnou cestou. Ken Park je typickým příkladem toho, že nezávislý film nemá hranic. Jeho hrdinové jsou v mých očích nesympatické trosky a zatímco snímeček Kids byl relativně upřímný pohled do světa mladých lidí, tohle je zbytečná a laciná exhibice jednoho narušeného tvůrce!! Chce šokovat, ale neumí to!! Řada scén by filmu vůbec nechyběla, naopak, jsou tam jen na efekt z umanutosti tvůrce, který si něco (místy i zajímavého) usmyslí, ale logicky to nikam nedotáhne. Víc než „zlým“ je Ken Park docela zbytečným filmem!! I když výpovědní hodnotu mít mohl.. 40%. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Ke Ken Parku jsem přistupoval s určitou radostnou zvrhlostí a velkým očekáváním. Jsem zklamán? Nejsem. Příběh bych klidně označil za výstřižek života amerických mladíků a slečen, kteří ho žijí se vším všudy. Proč si hrát na puritány a zakrývat si před velmi otevřenými sexuálními scénami oči, když jsou tak pěkně nasnímané? Jen škoda, že jich není víc. Děj se točí i kolem postav, u nichž je dobré znát prostředí, ve kterém vyrůstají, vztahy s rodiči a kamarády, abychom pochopili, proč se svým životem nakládají zrovna takto. Vizuálně si divák též přijde na své, protože kameraman užil velmi vhodných „teplejších“ filtrů, které tak tvoří velmi příjemnou atmosféru. Co ovšem filmu škodí nejvíc je, že si scénárista pustil fantazii na špacír až příliš. Když opilý otec provádí svému nevlastnímu spícímu synovi, kterého celou dobu bytostně nenáviděl, felaci, začínáte přemýšlet o uvěřitelnosti této sondy do soukromí Američanů. Ken Park jsem si jako páteční oddechový film na jedno (či klidně i více) podívání náležitě užil. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som očakával od tohto filmu niečo omnoho horšieho, samozrejme ten film nebol zase nič také úžasné, každopádne v niektorých veciach ma celkom príjemne prekvapil. I keď musím povedať, že prvých cca 5 minút vyzerá film ako veľmi nádejná sonda do toľkokrát zmapovaného prostredia života unudených amerických mladých ľudí (nenavidím slovo tínedžer), postupne sa režisér zvrháva ako to len ide i keď miestami sa opäť vráti k niekoľkým pôsobivým momentom o ktorých keby film naozaj bol, mohol by byť prijateľnejším. Takto sa s Ken Park stáva bezduchá skladačka v ktorej v troch štvrtinách nejde o nič iné len o sex a ďaľšie veci (ďaľší sex) s ním spojované - stále iba kto koho pretiahol alebo by chcel. Navyše aj napriek jeho netradičnému spracovaniu a 90-minútovej stopáži sa film niekedy vlečie až slimačím tempom. Ken Park by možno nemusel byť až tak zlým filmom, síce ukazuje pre niekoho až príliš nepríjemnú realitu, problém je v jeho prehnanej úchylnosti a tiež tím, že na konci sa vlastne ani nič nevyrieši len prekvapí poslednými 5 minútami, ktoré sú pridané do filmu akoby nasilu, aby šokoval ešte viac. Pre drvivú väčšinu divákov tak stačí iba jedno vzhliadnutie. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Sadal som k tomu s tym, ze to bude nieco podobne a aj tak dobre ako Kids.Mylil som sa.Tiez sa to sice zaobera American teenage life, ale je to strasne povrchne.Snazi sa to zabrat siroky zaber osudov.Vsetko je nacate a nedopovedane.Tvorcovia namiesto kvalitnej filmarskej prace pouzivaju neucelne "sokujuce' vyjavy... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Existuje aj reálna osoba menom Ken Park. Park bol v skutočnosti profesionálnym korčuliarom v 80-tych rokoch minulého storočia. (MikaelSVK)
  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)
  • Režisér Larry Clark a scenárista Harmony Korine spolu nespolupracovali prvýkrát. Stretli sa spoločne počas natáčania snímky Kids (1995). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama