Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Skôr psychologická sonda na tému rodinného násilia ako kanibalský horor. Reťazami spútaná a v pivnici uväznená kanibalka sa postupom času v príbehu ukáže ako menej dôležitá. Je to len akási časovaná bomba v prostredí narušených vzťahov rodiny právnika Chrisa. Sean Bridgers ma v tejto úlohe despotického patriarchu - otca/tyrana milo prekvapil, v zmysle vytvárania filmovej zápletky a postoja k ženám sa naozaj beštiálne prejavil. Film The Woman, ktorý mi chvíľkovými sexuálnymi bizarnosťami pripomenul Dead Girl (2008), určite neponúkol iba efektívnu zábavu polnočných filmov na jedno použitie, hoci zadosťučinenie dostal na záver aj hororový divák v podobe kanibalských gore jatiek z reťazí odviazanej divokej ženy... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Je cosi shnilého v maloměstě americkém", jak pravil klasik. A tohle brilantně deviantní filmové podobenství to potvrzuje. Na pohled slušní otcové rodin tam przní vlastní dcery, týrají manželky a ve sklepích občas drží v zajetí nějakou tu kanibalskou saskwatchku. Slizký tyranský srábek a jeho narušený syn jsou postavy tak mužskošovinisticky hnusné, že podezřívám pana rejžu z latentního feminismu. Naproti tomu ženy jsou buď oběti (jako vždy výborná Angela Bettis, její filmová dcera i krásná paní učitelka), nebo silné a zemité (a nelidské) živočišné entity. Konec s anoftalmickou sestrou mě definitivně přesvědčil, abych pálil všemi pěti. Takhle bizarní a ujeté filmy se totiž často neurodí a je třeba si jich považovat. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

No tak to bylo teda řádný psycho. Žena je kombinací konvenční americké idylky se ztělesněnými choutkami zvrhlého maniaka. Zní to divně? To možná ano, ale funguje to perfektně. Obě složky jsou v naprosté rovnováze a jedna střídá druhou v naprosto nejabsurdnějších momentech. Právě tímto mi Woman vyrazila dech nejvíce. Ve zcela normálně (což je důležité slovo) odsýpajícím ději totiž postavy z ničeho nic udělají tu nejnečekanější věc a největší paradox je, že to vlastně všechno dává smysl. Tento způsob podání mi dokonale učaroval a to způsobilo, že i přes předvídatelnost celé zápletky se člověk těší na to, co už vlastně ví, že přijde. Samotná Žena je zahrána výborně, před důkladným umytím bych se ji minimálně leknul i za bílého dne uprostřed živé ulice. Jak se příběh pomalu posouvá po časové křivce, vyplouvají na povrch hrůzná tajemství celé rodinky a žhaví tak divákovy nervy na koncovku. Závěr je i ve srovnání s předchozím dějem hodně přehnaná záležitost v dobrém slova smyslu a při některých scénách jsem jen docela bez dechu koukal. Být sexistickým úchylem, tak je pro mne možná Žena nejlepším filmem, co jsem kdy viděl, i pro normálního diváka je to však každopádně hodně zajímavý kousek. Nejlepší soindtrack z filmu 80% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

The Woman začína ako lacne vyzerajúci céčkový horor. Ale dajte mu šancu. Lenivá herecká akcia, zvláštne dialógy a mimózne režijné pojatie postupne začnú dávať zmysel, postavy naberú kontúry, atmosféra začne dusnieť a finále vás knokautuje. Produkčne béčkový film, ale obsahovo rafinovaný, presný a na americký produkt neobvykle odvážny. Ako v surovosti, tak v podkopávaní amerických sociálnych vzorcov. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Béčko ako remeň na ktoré by sa zabudlo hneď po pozretí, keby sa v ňom nenachádzali nechutné, zvrhlé, morbídne , mindfuck nečakané zábery. Z takou lacnou kamerou mi až tak nesadli ale šokovali ma až až. Či už týranie, ponižovanie, sexuálna deviácia, kanibalizmus. Kadečo skazeného môžeme vidieť počas priebehu snímky. Akurát je všetko nekvalitne zachytené.. Presne ako video-film ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama