Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Othello 

všechny recenze uživatele

Pohřbít takhle nádherně antišovinistický námět tak uzívanou a snad ve všech ohledech chybující režií je výkon. Například pokud někdo při projekci poslouchá za dveřma, tak nemůže mít pocit, že se díváte na film, ale na sestřih ze setkání maturitního ročníku taneční školy ze 60. let, protože film sází jeden oldies song za druhym, což se hodí jak šlehačka k chilli con carne. Setkání z hlavní ženou proběhne ve slow motion, kde si holčina frajersky nasazuje kabátek z kůže (?) a prakticky to i s hudebím podkresem vypadá naprosto stejně, jako když nás Bay seznamoval s Megan Fox. Těch styčných bodů je tam víc - divoká slečna zde sice má podpaží holé tak, že by mohla brát vedlejšáky v reklamách na wilkinsona, nicméně film se nás nenamáhá seznámit s tou srnkou, co jí ty chloupky vykousává. Střih mezi scénama je prakticky neustále řešený prolínačkou, což je imho taky už dost pasé záležitost a téměř nikdo v tom filmu neumí hrát. Vrcholem jsou absolutně nepochopitelné postavy dvou učitelek, které nejenom, že vypadají obě tak na 17, ale jejich význam ve filmu je minimální a naprosto vytrhávají svými problémy z děje. Herec Sean Bridgers jako nevyslovená parodie na Colina Firtha dělá všechno pro to, abyste ten film nebrali vážně a poslední etapou je násilí, které tu není. Respektive chtělo by být, ale zrovna, když se děje, tak někdo posune kameru tak, abychom si mohli všechno domejšlet.. jak v nových Seagalovkách. Co zůstává? Ten skvělý námět, silné finále a hlavně naprosto famozní scéna manželské facky, která v momentálním kontextu je tím nejlepším, co jsem za dlouhou dobu viděl. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film. Před napsáním tohoto komentáře bylo mé jasné hodnocení 3*, ale včera jsem se na ten film podívala ještě jednou a dávám stoprocentně 4. Mě to fakt bavilo. Jak tady pár lidí píše, že se příběh vleče a zbytečně se mluví, mně to nevadilo. Pravda, mohla být třeba kratší stopáž, ale když film baví, nevnímáte to. Jo ten závěr byl, přiznejme si, víc než divný. Snad nejsem jediná, kdo to úplně nepochopil. Nevím, co se dělo s těmi psy a nevím proč zrovna Anoftalmie. No a k tomu papá, co vedl celou svoji podivnou, z jiné planety vyhlížející rodinu; snad jen to, že tak nesympatického týpka jsem už dlouho neviděla. A ten jeho kluk - baskeťák byl víc než nechutný. Panebože, jen za to jak se celý film tváří by si zasloužil dostat jednu přes pusu. Ale co fakt musím uznat je, že hudba, kterou producenti do tohoto filmu vybrali, byla to pravé ořechové a hned se na to líp koukalo. Za muziku další palec nahoru. Edit: Tohle se mi ještě nikdy nestalo, ale musím (už podruhé) hvězdičku přidat. Když se ohlížím po dlouhé době, v paměti mi to až nepřiměřeně utkvělo. Zkrátka a dobře dávám 5 hvězdiček z toho důvodu, že ještě zhruba po třech týdnech od druhého zhlédnutí jsem nadšená a určitě si film pustím nejméně ještě jednou. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Neskutečný, tohle se snad nedá ani pořádně popsat. Místy je to naprosto originální, úžasně zahrané i kamerově precizní dílo, ale místy je to i nudná kravina. Rozhodně jde ale o nevšední podívanou, sice trochu zvrácenou, ale na konci slušně gradující, kterou bohužel shazuje nesmyslný střih, zpomalující postup děje a taky několik momentů, nad kterými vám zůstane rozum stát. Ale ať už se zařadíte mezi fanoušky nebo velký kritiky The Woman, všichni musíte uznat, že to má něco do sebe a mnozí si v tom najdou i určitou obraznost. Původně jsem si myslel, že vím, co mě čeká a do čeho jdu, ale popravdě jsem byl vedle, a už pro tu nepředvídatelnost si to mých 60% zaslouží. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tahle mrazivě drsná záležitost mi rozbušila srdce, nakouknutí pod pokličku rodině Cleekových bylo pro mě mnohem děsivější než necivilizovaná ženská z lesa, která ví, co je ňamka. Herecký trojlístek – Angela, Pollyanna, Sean – lze jen a pouze chválit, všichni byli úžasní a uvěřitelní. Challenge Tour Horror, 2016. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hodně jiné - zuřivá pologroteska, psychologická hříčka bezcitnosti nebo obžaloba postmoderní rodiny s absurdními prvky násilí, zvrácenosti a perverznosti...nuže proč ne? Autorských filmů není nikdy dost. Mě osobně se závěr líbil velmi. Režisér si dělal doslova, co chtěl :) . Divákovi se nejen vysmíval, on ho přímo mlátil do ksichtu. 65%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama