Reklama

Reklama

Dva někdejší přátelé z malého městečka, kteří se chtěli dostat do velkého světa, se setkávají po několika letech. Michalovi se to podařilo - žije v luxusním bytě ve Varšavě, podniká, má krásnou ženu a novorozeného syna. Janek, jeho někdejší kumpán za ním přijíždí z vojny, aby se stal kmotrem jeho dítěte. Kamarádovou proměnou je však překvapen a spoustě věcí nerozumí. Kdysi drsný přítel, který si nenechal nic líbit, se proměnil v citlivého člověka, jenž se rozpláče i v okamžiku, kdy musí nechat utratit nemocného psa. Nic ale není takové, jak se na první pohled zdá. Michala totiž pronásleduje zločinecká minulost: členové jeho někdejšího gangu, které před lety udal policii, mu vyhrožují smrtí. V obavách z budoucnosti dokonce žádá Janka, aby se ujal jeho rodiny. Ten se ale právě v tomto okamžiku odhodlá k činu, jehož důsledky už nelze vzít zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Na to, že měly Křtiny Febiofest totálně pod palcem, tak jsem byl docela zklamaný. Depresivní příběh o složité situaci chlapa, který se dostal do problémů s bývalými mafiánskými kolegy...no, nečekané zvraty, perfektní herecké výkony..ale nějak to na mě působilo nesymtaticky. Připadá mi, že všechny filmy, kde se vyskytuje mafie mezi sebou soutěží o to, kdo předvede větší brutalitu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tiene minulosti dobiehajú bývalého člena mafiánskej grupy. Do toho menej nápadito vsunuté otázky primeranosti odplaty, pevnosti priateľstva a tak. Celkové vyznenie tak pôsobí dojmom už videného. Príbeh je ladený do studených odtieňov modrej a zároveň je predchnutý fatalistickou nemožnosťou čeliť existujúcej hrozbe, pričom vyústenie naznačuje už úvodná reprodukcia biblickej rytiny Albrechta Dürera o Kainovom zabití Ábela. ()

Reklama

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Občas sa oplatí vsadiť kartu aj na susedov a obzvlásť Poliakov, pretože som videl kvantum filmov od nich a nikdy ma nesklamali. V skutku mám rád ich filmy, točia kvalitu, vedia čo robia. Popis filmu sem nebudem písať, pretože je to zbytočné. Ide o mafiánsky príbeh, ktorý Vás nenechá chladnými, ba až niekedy strhuje a vyvoláva city a ľútosť. Počas filmu som uvažoval nad tým, ako ohodnotím tento film, no zdal sa mi priemerný - zapadal do šedého priemeru medzi ostatné. No na to všetko som ale nečakal, že ku koncu príde tak drvivý zvrat, za ktorý som musel svoje hodnotenie zmeniť :) 4* ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc polských filmů a navíc s tématem mně dost vzdáleným jsem zatím neviděla. Možná za nějaký čas budu schopná posuzovat objektivněji takové snímky jako je například Chrzest. Postupně a pomalu poznáváme dva kamarády a co všechno je spojuje dohromady. Jankův neočekávaný příjezd za Michalem, který žije navenek šťastným životem s krásnou ženou a malým dítětem, nastartuje velmi zajímavý týden, kde nepůjde jen o křest ale i o život. Co chválím, to je až hmatatelné napětí, které ke konci opravdu silně gradovalo a oba hlavní protagonité to zvládli velmi dobře. Nemilosrdné psychologické drama i když od závěrečného finále jsem očekávala přece jen trochu víc. Slabší čtyřka. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Polské studené prostředí, podpořeno chladnými barvami jak okolí tak interiérů a krásný zvuk piana dodává Chrezstu skvělou atmosféru, kterou se nepodaří navodit ani kdejakými nýmandovi z hollywoodu se sebevětším rozpočtem. Ale ona vizuální stránka není vše. Věřím tomu, že kdyby byl film trochu syrovější a lehce agresivnější, mohl to být film jak žádný jiný za poslední léta. Konec byl nečekaný. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Scénář je volně založen na skutečném příběhu muže, který se po své zločinecké minulosti přestěhoval do Varšavy, aby začal nový život. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)

Reklama

Reklama