Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (834)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezký, milý příběh, který ale nic zásadního nepřináší. Zkrátka rodinný film se vším všudy. Zvířata a děti vždycky pobaví, malá Maggie Elizabeth Jones má aspoň 5 parádních dětských hlášek, Elle Fanning má talent jako její sestra; a kdo by byl řekl, že Scarlett tak věrně sedne role ošetřovatelky, ale nejen jí. Všichni jsou tak milí, zavání to patosem, ale co, kdo by taky očekával akci nebo nějak promakaný děj. Takže v rámci žánru si dovolím přestřelit na 4*. # příběh 7 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Byla jsem upřímně překvapená, protože se mi to docela dost líbilo. I když mi to přišlo trochu 'americké klišé' o to ve větším šoku jsem pak byla na konci filmu, kdy jsem se dozvěděla, že je to podle skutečného příběhu. Klobouk dolů. Ale bylo to milé a svým způsobem kouzelné. Jediné co mi na tom naprosto pilo krev byla ta přemoudřelá sedmiletá holčička. 4* a ani se mi to nezdálo dlouhé, příjemně to uteklo. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pro Croweovy nakažlivé emoce a vytříbené soundtracky mám očividně větší slabost, než jsem myslel. We bought a Zoo je v mnoha ohledech až otravny film (sledování jsem si zpříjemňoval pátráním po nejbrutálnějším způsobu, jakým by mohla ta holčička zemřít), ale když Crowe vystrčí růžky, pořád to stojí za to. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Ak je len zlomok toho,čo tu bolo ukázané,pravdou,potom je každý z nás povinný zamyslieť sa nad pojmom ,,skutočný hrdina".Nehanbím sa nazvať tento film hrdinským eposom,ktorý tým najjednoduchším a zároveň najdokonalejším možným spôsobom demonštruje ojedinelú odvahu a odhodlanie radového jedinca,žijúceho v kotli plnom konzumentov a vyznavačov povrchných hodnôt postaviť sa čelom k zdanlivo neriešiteľnej úlohe-zachrániť schátranú zoologickú záhradu a s ňou i množstvo prekrásnych zvieracích tvorov.Memento tohto príbehu ma zasiahlo hlbšie,než čokoľvek za posledné roky,a preto mi na jeho ohodnotenie päť hviezdičiek nestačí. Je to film,ktorý mi pohladil dušu,zmáčal tvár slzami dojatia a ukázal to,čo sa už dlho nikomu nepodarilo-že medzi nami stále jestvujú novodobí hrdinovia,odhodlaní povzniesť svoje ušľachtilé ciele nad osobné blaho a robiť tak náš svet lepším. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hele, já už sem na tohle intenzívní bulení dvacet minut před koncem filmu asi už moc starej, to mi laskavě nedělejte todlecto. Takhle sprostě a brutálně mě naposledy vyždímal statečnej Frodo Pytlík na břehu Anduiny, a to už jakože bude pěknejch pár let... No nic. Damona a zviřátka budu odteď doporučovat, kudy chodím! ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Krátce poté, co Rosie Mee (Maggie Elizabeth Jones) připraví u kuchyňské linky dva sendviče, vkládá první do vakuového obalu, který popisuje. V dalším záběru je ale popsaný obal prázdný. (Conspi)
  • Datum otevíracího dne je v kalendáři zaznamenáno na sobotu 7. července 2010. Tento den byla ve skutečnosti středa. (Conspi)
  • Cameron Crowe a Fox Studios boli pred a počas natáčania opakovane kontaktovaní a upozorňovaní organizáciou PETA na zlé zaobchádzanie so zvieratami pri ich výcviku a o nevhodnosti podporovania ich väznenia. Organizácia opakovane požadovala, aby vo filme neboli použité živé zvieratá, ale vytvorené počítačovo, podľa vzoru Zrodenie planéty opíc (2011). (whack)

Reklama

Reklama