Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (835)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Byla jsem upřímně překvapená, protože se mi to docela dost líbilo. I když mi to přišlo trochu 'americké klišé' o to ve větším šoku jsem pak byla na konci filmu, kdy jsem se dozvěděla, že je to podle skutečného příběhu. Klobouk dolů. Ale bylo to milé a svým způsobem kouzelné. Jediné co mi na tom naprosto pilo krev byla ta přemoudřelá sedmiletá holčička. 4* a ani se mi to nezdálo dlouhé, příjemně to uteklo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduchý, účelový film pre presne definovanú skupinu divákov, ku ktorej nepatrím. Vlastne ma zaujal iba Matt Damon, ktorý od Bourneovských, Čarodejníckych a Huntingovských čias dosť zmenil výzor a nebolo to iba postavou, ktorú stvárňoval. Film nemal šancu ma niečím zaujať, bol príliš americký, falošne dojímajúci a zvieratkami si pomáhajúci. Jeho jediným pozitívom, za ktoré má tri hviezdičky bolo, že ma nenaštval. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Já si tedy ZOO rozhodně kupovat nebudu, protože mě moc nebaví klouzat se po žirafím krku, přetahovat se s šimpanzy o banány, dělat na hadech uzly ani závodit se stádem splašených želv a to, že se občas s chutí vykoupu s hrochem na tom nic nemění. Navíc nevedu tak extrémně veselý život, abych na sebe dobrovolně nechal s vrstvit nánosy smutku, takže děkuji Haden Churchovi za to, že svým tradičně suchým humorem přeměnil rodinné ponudění v celkem koukatelný snímek. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Na mě příběh Benjamina Mee patřičně zapůsobil a tudíž s hodnocením neváhám a dávám plnou palbu hvězd. Snímek se nese v pohodové atmosféře, nechybí mu menší dávka napětí, jež dodává na poutavosti, přičemž je ale všem divákům jasné, jak příběh dopadne a tudíž nemusí mít žádné vážné obavy o průběh filmu. Postavy mi byly sympatické téměř všechny, čas u Koupili jsme si ZOO rychle plynul a potvrdilo se mi, že když není nálada na nějaká oduševnělá dramata či drsné thrillery, dokáže i podobná maličkost divácké oko potěšit a zanechat v něm hlubší stopu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozný slaďák. Herci sú sympatickí, ale väčšina vedľajších postáv nevyužitá. Je tam hromada scén, pri ktorých som si vravel, že by sa z nich dalo vytrieskať omnoho viac. Navyše je to tak veľmi feel-good, až je to lepkavé a ku koncu už hrozia aj žalúdočné problémy. Od polovice už som s tým iba bojoval. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 75,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 120,1 mil. (NIRO)
  • Krátce poté, co Rosie Mee (Maggie Elizabeth Jones) připraví u kuchyňské linky dva sendviče, vkládá první do vakuového obalu, který popisuje. V dalším záběru je ale popsaný obal prázdný. (Conspi)

Reklama

Reklama