Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (834)

whack 

všechny recenze uživatele

Film propaguje držanie zvierat v zajatí a je celý založený nie na vzťahu k zvieratám, ale na citovom vydieraní a klišé o tom, že mladý otecko nevie, čo má urobiť, aby jeho malá dcérka, ktorej pred rokom umrela mama, bola spokojná. Aj keď je to film inšpirovaný skutočnými udalosťami, a je pekné že Benjamin Mee naozaj tie zvieratá zachránil, neurobil to z lásky k zvieratám, ale preto, lebo jeho dcérka na tie zvieratká hodila roztomilý pohľad. Zvieratá sú tam celkovo len akoby takými bočnými postavami, všetko sa to točí okolo vzťahov majiteľov a zamestnancov ZOO, ktoré sú zobrazené gýčovo a neveril som im. Proste som asi nepoučiteľný, keď som si zase pustil Hollywood, moja chyba. Keby vo filme boli počítačom vyrobené zvieratá ako v Rise of the Planet of the Apes, dal by som o bod viac. ZOO nie je ochrana zvierat, ale ich väzenie. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vše co mi jinde přijde stokrát ohrané a nudné tady krásně fungovalo. Je to takový rodinný film s romantickým nádechem, kde jsem si říkala, že to trochu přehnali s tím, že by někdo mohl koupit ZOO, než jsem zjistila, že to je skutečný příběh. Herci byli bezvadní (musím obzvlášť pochválit tu malou holčičku), zvířátka také a do toho mi ještě zahráli Sigur Rós, nemám si tedy vůbec na co stěžovat. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Raz za 50 rokov vznikne nejaký artový film o zvieratkách ako napr. Balthazár, omnoho častejšie zhovadilosti typu Beethoven. Oba typy filmov sú pre úzke, špecifické publikum. Tak je fajn, ak občas vznikne niečo ako Kúpili sme ZOO, ktoré zvládne myslím úplne každý. Cameron Crowe tu evidentne zastupuje asi zaneprázdneného Lasseho Halstroma, od ktorého by tento sfilmovaný scenár vyzeral do bodky rovnako. Je rozhodne iba dobre, ak sa o tomto skutočnom príbehu dozvedelo vďaka filmu také množstvo ľudí a možno mnohým poskytol návod, ako sa vysporiadať so skurveným životom. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Byla jsem upřímně překvapená, protože se mi to docela dost líbilo. I když mi to přišlo trochu 'americké klišé' o to ve větším šoku jsem pak byla na konci filmu, kdy jsem se dozvěděla, že je to podle skutečného příběhu. Klobouk dolů. Ale bylo to milé a svým způsobem kouzelné. Jediné co mi na tom naprosto pilo krev byla ta přemoudřelá sedmiletá holčička. 4* a ani se mi to nezdálo dlouhé, příjemně to uteklo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Proč ne? Proč se alespoň jednou ve svém krátkém životě nevydat vlastní cestou plnou zádrhelů, oddělenou od té, po které s pocitem jistoty kráčejí i naši blízcí? Proč nevěřit něčemu, v co by ostatní nikdy nedoufali, proč nezahodit minulá traumata a nezačít znovu.....? We Bought a Zoo má neoriginální příběh, který jako celek končí tím nejočekávanějším způsobem, avšak ty různorodé a krásné chutě i pocity obsažené v jednotlivých scénách, ve sladce humorných dialozích i v celkové náladě a motivační atmosféře snímku jsem vstřebával se stejnou radostí jako pusinkující smajlíky od dívky, do které jsem blázen (jo, kéž by si na mě ve skutečnosti aspoň jednou za měsíc vzpomněla :).... Malý film, ale s velkým srdcem a přenádhernou poslední větou, která mi takřka vehnala slzy do očí. 75% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když Benjamin (Matt Damon) poprvé popíjí se zaměstnanci v klubovně, na pozadí v televizi se hraje fotbalové utkání. Jedná se o finále FA Cupu 1979 mezi Arsenalem a Manchesterem United. Zrovna probíhá 12. minuta, ve které Brian Talbot střílí úvodní branku utkání, ve kterém Arsenal vyhrál 3:2. (Her0.89)

Reklama

Reklama