Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je dobré na to nahlížet jako v podstatě na režijní prvotinu Daniela Espinosi, téměř neznámého režiséra - alespoň pro tuto chvíli. Zároveň je Safe House film, který už podle scénáře nemá žádné vyšší ambice. Ale v rámci středního proudu zabodoval více než solidně. Není to naštěstí jen tupý akčňák, ačkoliv tématicky k němu lehce směřuje. Vše zachraňují výteční herci (Reynolds, Washington) a dravá, kynetická akce ala Jason Bourne. Espinosa určitě žánru ostudu neudělal a docela bych se nebál mu svěřit větší rozpočet, zajímavější téma, trochu ho srovnat do latě a nechat jej čarovat. Ten člověk ví jak má vypadat akce a rychlé tempo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní hollywoodština, scénářem i řemeslně nikterak objevně vystavěný thriler, zajímavý snad jen dobře natočenými autohoničkami a jihoafrickými reáliemi, z nichž asi nejvýživnější je noční souboj na střechách slumu - ano, tak se stále žije v Jihoafrické republice, nejbohatší zemi Afriky... Jinak zase jen spousty klišátek na stokrát obehrané téma souboje dobrého agenta s rozporuplným agentem proti zlým agentům a tak dále a tak nic... Tak ještě že všechny ty lumpárny odhalili hodní klucí z Mosadu, nebo co! Hotová spása světa. A hádejte lidičky, jak to celé dopadne, až se padouch dopadne... Chacháááá... - - - - - (Poprvé viděno 14.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 4367., komentář zde jako třístýčtyřicátýprvní - 15.3.2013) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

"Eveybody betrays everybody." Juhoafrických zabijakov by ste v pätách mať nechceli. Obstojný thriller scottovských farieb a bourneovského strihu, zasadený do neopozeraného Cape Town. Akcia na hollywoodského debutanta slušná, ale mimo ňu je scenár iba tuctovou variantou príbehu mladého agenta, fyzicky i psychicky bojujúceho so skorumpovaným systémom CIA (v ktorý zaslepene veril). Medzi mentorom a nováčikom som nicítil chémiu, ktorá mala byť motorom filmu. V tom bola oveľa lepšia dvojka Washington/Hawke. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Bylo to zvláštní, ale přišlo mi, jako bych tento film už (ne)jednou viděl. Safe House je totiž průměrný, s ničím novým nepřicházející film, který má (jediné) štěstí, že má dva schopné herce v hlavních rolích. Bez Ryana a Denzela by to určitě dopadlo ještě hůř. Když jsem pak viděl jméno režiséra, tak jsem si říkal, že mi je povědomé. Mrknu do jeho filmografie a jistě, to byl on, kdo natočil Snabba Cash, kdo jiný, že? Protože ty filmy mi přišly úplně stejné - nenudíte se, utíká to rychle, ale na konci zjistíte, že to je takové nijaké, není zde jediná zapamatování hodná scéna a hlavně, oba jsou z kategorie "jednou a dost". Na jedno zhlédnutí je tento film dobrý, ale už teď vím, že podruhé se k němu vracet nebudu. 50 %. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

10/10 aniž bych nějak pochyboval o svém hodnocení. Úderné a hodně emocionální dialogy, precizní chemie mezi veteránem Washingtonem a "zelenáčem" Reynoldsem. Oba mě neustále dělali radost logickou improvizací, pokud dojde na akční scény, je to mix soubojů, honiček a přestřelek. Do toho hraje nadupaná instrumentální hudba, kamera se třese tak akorát, aby mi tep kotoučoval šíleným způsobem a všechno je to ubalené v Rku a akční scény maj realistický podkres. Bitky tvrdé, dynamické a opravdu brutální, Danzel naprostá mašina, využívá svojí vejšku a prostor kolem sebe, je chladnokrevný a dominantní, prostě je znát, že si jeho postava hodně zažila. Reynolds prochází upgradem a dodal své postavě dostatečné emoce, měl by se vykašlat na Deadpoola a raděj mi ukuchtit pokračování tohohle střeliva. Opět napětí stoupá, díky monumentální zvukové stránce, kdy každej výstřel mi hladil uši. Film má i výborné tempo a skvělé car chase scény. Lokace se též střídaj a mě prostě nenapadá nic, co bych musel nutně kritizovat, prostě pořádnej akční film pro chlapy. Neviděl jsem to naposledy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V okamžiku, kdy se dvojice velících agentů CIA přesunuje letadlem z do Kapského města, je ve vzduchu zabrán stroj francouzské společnosti Dassault Aviation Falcon 900. Ovšem v době příletu je na přistávací ploše zabrán stroj společnosti Gulfstream. [Zdroj: gulfstream.com] (Conspi)
  • Konzulát Spojených států amerických se rovněž nenachází v centru Kapského města, jak můžeme vidět ve filmu, nýbrž v jeho předměstské části zvané Tokai, vzdálené okolo 27 kilometrů. (Conspi)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama