Reklama

Reklama

Top Gear USA

(pořad)
TV spot

Obsahy(1)

Americká kopie slavného britského motoristického pořadu, kterým provází Tanner Foust, Rutledge Wood a Adam Ferrara. (Warle)

Videa (1)

TV spot

Recenze (163)

kestrel 

všechny recenze uživatele

Ja teraz budem robiť diablovho advokáta a poviem, že Top Gear USA nie je ani zďaleka taký zlý. Jedna vec, ktorú si človek musí uvedomiť je, že lokalizačné tímy vytvárajú tieto "pobočky" populárnych relácií tak, aby boli na mieru šité cieľovému publiku, presne ako Top Gear Australia a Top Gear Russia. Ja si myslím že Top Gear USA je dôkazom, že BBC Worldwide vie, čo robí - ja osobne som sa kráľovsky bavila - prvá časť bola síce trošičku neistá, ale nakoniec sa ku koncu pozbierala. Podľa môjho názoru - a ste viac než vítaní s ním nesúhlasiť - odráža Top Gear USA dokonale prístup americkej kultúry k motorizmu a autám tým, že hrá na struny miestnych tradícií a histórie, ako napríklad časť, v ktorej museli do jazdených áut naložiť niekoľko galónov doma pálenej samohonky a vyhýbať sa "autoritám". Samozrejme, že je to odlišné od pôvodného Top Gearu, ale ja si mylím že tieto rozdiely spočívajú hlavne v odlišnosti kultúry a za druhé, po originálnom Top Gear-e má Top Gear USA sakra veľké topánky, ktoré musí vyplniť. A ešte vždy je to rozhodne lepšie než Top Gear Australia. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Tohle není Top Gear. Tohle prostě není verze, která by si zasloužila název skvělého, původního seriálu ze Spojeného království. Top Gear ze Spojených států, je totiž prostě obyčejný seriál o autech. Nic zvláštního, nic jedinečného. A myslím, že kdyby to nemělo prvky, koupené z Anglie (testování aut za 1000 dolarů, jízda celebrity v cenově dostupném autě, The Stig - jaktože se dá Stig koupit?) byla by to ještě navíc extrémně obyčejná show o autech. Ale díky věcem, které koupili v licenci, to na dvě hvězdičky dá. Ale ne na víc. Za jeden díl jsem se zasmála asi dvakrát a to ještě málo. U originálu, umírám smíchy tak čtyřikrát za díl a pořádně se zasměju tak dvacetkrát. Takže pro mě James, Richard, Jeremy a originální The Stig jednoznačně vedou. P.S. Jména moderátorů z Ameriky, jsem si nezapamatovala ani po třech dílech. ()

Reklama

chaosteory 

všechny recenze uživatele

A caramba! Co je to za konspiraci? Amerikáni, kteří se bojí anglickému triu půjčit auto a nejraději by je ani nepustili na území, mají svůj TG? No budiž, ale po prvním díle mě málem vezli. Používání stejného způsobu ztvárnění ( jako záběry, nápady, apod ) to bych ještě vzal. Ale že pánové místy vypadají, jakoby do teď jezdili maximálně ve Fabii ( nic proti ní ), to už trochu ubíjelo. Souboj VIPER vs COBRA se mi líbil, jsem velký fanoušek amerik a armádní techniky, takže tady plus. Host-mínus, nevím na co tam byl. Ovšem souboj Lamb byl hukot, tady se plenilo od kolegů jako svině. Naprosto nic neříkající prezentace toho nejlepšího, co "býk" nabízí a výběr favorita byl k smíchu. Testovat maximálku na rovině jeden po druhém? NUDA. Koukat na hroutícího se moderátora po rychlosti cca 280 km/h? Ano, NUDA, po jízdě v Zondě nebo Veyronu bude třeba resuscitace. Strašná bída. P. S. Jelikož mě nebaví čekat, nahlédl jsem do budoucích epizod a časem se koná zlepšení, budou lepší hosté př. M. Rodriguez a Tony Hawk, budou lepší testy př. souboj US ojetin nebo bitva letadla s autem ( jasně, remake Britů ) a zvyknete si i na moderátory. Víc jak na trojku se však nerozjede. ()

Houbos 

všechny recenze uživatele

Pořad se spoustou nadupaných supersportů a car fanatic se nudí a nevěřícně žasne? Cílovka bude jinde. Jako malí jsme zbožňovali kartičky s parametry aut. To s větším zrychlením a maximálkou bylo lepší. Pro děti, ne pro širokou veřejnost a už vůbec pro příznivce světa rychlých kol. Co si myslet o lidech, kteří ve výkonném autě zkouší pálit gumu doughnuty, neřízenými smyky a podobnými projevy malomyslnosti, že… Dále si moterátoři v prvním dílu poměřovali kdo má vyšší top speed. Podle tachometrů. Kdo měl vyšší, byl větší *******. Oh, boy… Ještě si vzpomínám na promo video. Otázka "Proč se diváci mají těšit na americkou verzi Top Gear"? Velká hlava moderátora: "Americká automovilová historie byla vždy o zábavě a odlišná od zbytku světa, máme tu spoustu skvělých aut, a ta si zaslouží vlastní pořad." Italská jako americká, to je globalizace. Edit: 3. díl se povedl a splnil co nasliboval v teaseru, přidávám hvězdičku. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nechápu komentáře, které nadávají na kopírování britského originálu. Je to licencovaný pořad, tudíž se všemi náležitostmi originální licence Top Gearu. Je jasné, že americká verze nedosahuje kvalit britského Top Gearu (navíc je o třetinu kratší), ale v období, kdy má britský Top Gear pauzu mezi sériemi, je US verze ideální a zcela neškodnou motoristickou seriálovou výplní. Tanner s Adamem jsou fajn, Routledge lehce zaostává, ale i on dokáže pobavit. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama